Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μετράει δυνάμεις με Πέρα και Ολυμπιακό ο Ίφιτος Πατρών

PC212373

PC212373Μόνο το ένα φύλο αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο η συνέχεια στα μεγαλύτερα εθνικά πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όμως κάθε άλλο παρά περιορισμένο μπορεί να είναι το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Αύριο και μεθαύριο θα γίνουν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου στην Α1 και την Α2 κατηγορία των ανδρών και υπάρχουν τόσο σημαντικά παιχνίδια, που ούτε στιγμή θα φύγει από τα τραπέζια η προσοχή των φίλων του αθλήματος. Στην κορυφαία κατηγορία ο φιλόδοξος Ίφιτος Πατρών στέκεται απειλητικά απέναντι στους βασικούς διεκδικητές του τίτλου Α.Σ. Πέρα Αθηνών και Ολυμπιακό. Προηγείται με έξι νίκες και καμία ήττα και το Σάββατο κάνει σφυγμομέτρηση δυνάμεων στα διαδοχικά ντέρμπι για να δει αν και κατά πόσο μπορεί να ονειρεύεται την πρωτιά. Τα βλέμματα θα τραβήξει και ο αγώνας του Α.Ο. Ταταύλα με το Πέρα την Κυριακή. Στην Α2 ο Παναθηναϊκός προπορεύεται αήττητος και αύριο αντιμετωπίζει την Ένωση Ποντίων Μελισσίων, η οποία τον ακολουθεί στον πόντο.

Στην Α1 ανδρών διατηρούν το απόλυτο των νικών ο Ίφιτος και το Πέρα, απλά εμφανίζει δύο βα θμούς περισσότερους η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας (έχει 12 συνολικά) γιατί δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της. Ο Ίφιτος έκανε τέλειο ξεκίνημα και ειδικά κόντρα στα Ταταύλα έδειξε πολύ δυνατός, ενώ το Πέρα σημείωσε σπουδαία νίκη εναντίον του Ολυμπιακού, την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, παρότι έλειπε από τη σύνθεσή του ο Στεφάν Ουές. Ο Γάλλος απουσιάζει και τώρα, όμως οι «Πολίτες» παραμένουν φαβορί της αναμέτρησης. Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία θα κυνηγήσουν τη μίνι υπέρβαση και σε κάθε περίπτωση μία από τις δύο ομάδες θα γνωρίσει την πρώτη της ήττα… Το Πέρα αναμένεται ν’ αγωνιστεί με τους Βλοτινό, Λαγογιάννη, Μάκρα και ο Ίφιτος με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Τσεγγενέ. Η σπουδαία αναμέτρηση αρχίζει στις 13.00.

Τα έφερε έτσι το πρόγραμμα, που οι Πατρινοί έχουν αμέσως μετά νέο πολύ δύσκολο αγώνα. Στις 16.00 αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, είναι κι εκεί αουτσάιντερ, ωστόσο κατά δήλωσή τους θα παλέψουν και σε αυτό το ματς για να κάνουν τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός είναι 2ος στη βαθμολογία (11 βαθμοί) έχοντας δώσει επίσης έξι ματς. Προέρχεται από την ήττα στο παραδοσιακό ντέρμπι με το Πέρα, ωστόσο είναι νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε στην υπόθεση του τίτλου. Συνεπώς θέλει άμεση επιστροφή στις νίκες για να συνεχίσει με σοβαρές πιθανότητες την προσπάθειά του και γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα θα έχει για τρίτο Σαββατοκύριακο στη σύνθεσή του τον Μπουλουσά. Μαζί με τον Γάλλο διεθνή, που σημειωτέον παραμένει αήττητος στην Α1, θα είναι στην τριάδα ο Παπαγεωργίου και ο Ρηνιώτης. 

Την Κυριακή στις 10 κοντράρονται τα Ταταύλα και το Πέρα, τα δύο σωματεία με τις ίδιες ρίζες και την κοινή έδρα. Το Πέρα έχει κι εδώ τον πρώτο λόγο και τα Ταταύλα μπορούν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικά κυρίως αν εμφανιστεί αποτελεσματικός ο Παπαδημητρίου, μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Από κει και πέρα υπάρχουν στο πρόγραμμα αναμετρήσεις με ζωηρό ενδιαφέρον για τις τελευταίες θέσεις. Η ουραγός Πρόοδος αντιμετωπίζει τα Χανιά και τον Άρη Βούλας και θα κυνηγήσει τις πρώτες νίκες της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Κρήτης, που επίσης δεν έχει νίκη, θα παλέψει για τον ίδιο στόχο και με τον Άρη και με τον Α.Ο. Πεύκης, οι οποίοι είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη για τα μπαράζ παραμονής. Σημαντικό βαθμολογικά και το παιχνίδι της Πεύκης με τη Φιλία Ορεστιάδας.

Στην Α2 ανδρών διεξάγονται επίσης η 7η, η 8η και η 9η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός θέλει ν’ αυξήσει το σερί και να επιβεβαιώσει ότι είναι μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς και την απευθείας άνοδο στην Α1. Το απόγευμα του Σαββάτου (16.00) βρίσκει μπροστά του το θεωρητικά πιο υψηλό εμπόδιο, τη 2η της κατάταξης Ένωση Ποντίων Μελισσίων. Θ’ αναμετρηθεί επίσης με την Ε.Α. Βόχας και τους Αετούς Πόλης, που ισοβαθμούν στην 4η θέση, πάντως μοιάζει να είναι στο χέρι των αθλητών του να κρατήσουν το αήττητο.

Την Κυριακή στις 13.00 η αναμέτρηση των Ποντίων με το Ηράκλειο 2001 είναι η σημαντικότερη στο κλείσιμο του 1ου γύρου, καθώς  αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες έχουν από 11 βαθμούς και βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Επίσης στην 9η αγωνιστική θα συναντηθούν ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και η Παγώνα Πάτρας, που συγκατοικούν χωρίς νίκη στην τελευταία θέση και είναι βασικοί υποψήφιοι για τον υποβιβασμό. Από την άλλη πλευρά ο 8ος της κατάταξης Α.Σ. Γυμνάσιο θα προσπαθήσει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή απέναντι στο Π.Κ.Δ. Ταύρου, τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και την Ε.Α. Βόχας ώστε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται στις έδρες των ομάδων και τα τοπικά πρωταθλήματα και μετά τη διεξαγωγή αυτών των αγωνιστικών θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα ο 1ος γύρος. Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα μπαίνουν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και τη σχετική ενότητα μετά την επίσημη ενημέρωση από τα σωματεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στις δύο κορυφαίες κατηγορίες των ανδρών:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πρόοδος

Ρεπό ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Το Σάββατο στις 16.00:

Άρης Βούλας-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πέρα-Φιλία Ορεστιάδας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Ρεπό ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας

Την Κυριακή στις 10.00:

Φιλία Ορεστιάδας-Ολυμπιακός

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης

Α.Σ. Πρόοδος-Άρης Βούλας

Ρεπό ο Ίφιτος Πατρών

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Αετοί Πόλης

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Ε.Α. Βόχας

Ηράκλειο 2001-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Σ. Γυμνάσιο-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Το Σάββατο στις 16.00:

Παγώνα Πάτρας-Άρης Νικαίας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Γυμνάσιο

Ε.Α. Βόχας-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Την Κυριακή στις 10.00:

Αετοί Πόλης-Άρης Νικαίας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Παγώνα Πάτρας

Την Κυριακή στις 13.00:

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Αετοί Πόλης

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Α.Σ. Γυμνάσιο-Ε.Α. Βόχας

Παγώνα Πάτρας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Άρης Νικαίας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

 

* Φωτό: Θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι στον αγώνα Ίφιτου-Ολυμπιακού ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Τάσος Ρηνιώτης, που εδώ διακρίνονται σε περσινή αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα όταν ο πρώτος φορούσε τη φανέλα της Αμφιθέας.

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ