Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη ελληνική αποστολή στο World Tour της Ουγγαρίας

TT137

TT137Το World Tour της Ουγγαρίας θα είναι το πρώτο για το 2015 στον θεσμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τα TT112ελληνικά χρώματα αναμένεται να έχουν εκεί έντονη παρουσία. Το όπεν θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 28 Ιανουαρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου και στις δηλώσεις συμμετοχής, που παραμένουν σε εξέλιξη, βρίσκονται ήδη τα ονόματα έντεκα Ελλήνων διεθνών! Είναι των αθλητών Καλλίνικου Κρεάνγκα, Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη, Τάσου Ρηνιώτη, Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και των αθλητριών Κατερίνας Τόλιου, Μαρίας Χριστοφοράκη, Αγγελίνας Παπαδάκη, Φιλαρέτης Εξάρχου και Κωνσταντίνας Παρίδη. Αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, τότε σχεδόν όλα τα μέλη των εθνικών και προεθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών θα έχουν την ευκαιρία για γερά αγωνιστικά τεστ κι ένας βασικός λόγος, που αποφασίστηκε η μεγάλη αποστολή, είναι για να βαθμολογηθούν ξανά στο παγκόσμιο ranking list όσοι συμπλήρωσαν αρκετούς μήνες χωρίς συμμετοχή σε διεθνή αξιολογημένη διοργάνωση.

Ως γνωστόν, από τους πρώτους μήνες του χρόνου η I.T.T.F. έχει κάνει αλλαγές στον τρόπο έκδοσης της παγκόσμιας κατάταξης και μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι βγάζει συντομότερα από τον ένα χρόνο, που ίσχυε παλαιότερα, κάθε αθλητή, ο οποίος παραμένει για καιρό χωρίς διεθνείς αγώνες. Οι πίνακες βγάζουν γκρι ένδειξη και αφαιρούν προσωρινά τη θέση στον αθλητή, που κλείνει τέσσερις μήνες χωρίς συμμετοχή σε αξιολογημένους αγώνες, αργότερα τον αφήνουν εκτός και ήδη αρκετοί από τους προαναφερθέντες Έλληνες βρίσκονται σε αυτά τα σημεία. Η συγκεκριμένη αλλαγή λειτουργεί σαν «πίεση» προς τους αθλητές για να παίρνουν μέρος πιο συχνά στα τουρνουά της Ι.Τ.Τ.F.. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο από το επιτελείο της εθνικής ομάδας να προστεθεί αυτή η διεθνής παρουσία ώστε πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη να μπορέσουν τα παιδιά να ξαναμπούν κανονικά στους πίνακες.

Το World Tour της Ουγγαρίας ανήκει στην κατηγορία Challenge Series και ήδη έχει συγκεντρώσει αθλητές κι αθλήτριες από 14 χώρες. Θα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και περιλαμβάνει το απλό και το διπλό. Η δήλωση συμμετοχής από την ελληνική πλευρά αναφέρει και όλα τα ζευγάρια του διπλού και η Παρίδη είναι η μόνη, που μένει ν’ αναζητήσει παρτενέρ στο προσεχές διάστημα. Ο Κρεάνγκα δηλώθηκε με τον Παπαγεωργίου, ο Λαγογιάννης με τον Ρηνιώτη και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος με τον αδερφό του Κωνσταντίνο. Στο διπλό γυναικών τα ζευγάρια είναι Τόλιου/Εξάρχου και Χριστοφοράκη/Παπαδάκη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν είναι στους διεθνείς, που ενδιαφέρθηκαν για το ουγγρικό όπεν, καθώς έχει γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα και φυσικά δεν χρειάζεται άμεσα βαθμούς για το ranking list. Αυτό τον καιρό μάλιστα, προετοιμάζεται για νέα εμπειρία, που θα είναι το Κύπελλο Γερμανίας. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στη Φούλντα η τελική 8άδα, στην οποία η Μπορούσια Ντίσελντορφ προκρίθηκε απευθείας ως κάτοχος του τίτλου. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ, η Μπορούσια θ’ αντιμετωπίσει τη Μουλχάουζεν κι αν επικρατήσει και περάσει στην 4άδα θα παίξει με τη νικήτρια από τον αγώνα Βέρντερ Βρέμης-Γκρενζάου. Τα άλλα ματς των προημιτελικών είναι Σααρμπρίκεν-Τζούλιχ και Οχσενχάουζεν-Φούλντα. Ο Γκιώνης θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ από τη Δευτέρα για να κάνει ολιγοήμερη προετοιμασία και με την ομάδα του. Στο πλάνο του είναι και το EuropeCupτου 2015 (πρώην Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12), το οποίο θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης θα βρίσκεται σίγουρα στις προσκλήσεις με βάση την υψηλή θέση του στον πίνακα αξιολόγησης της γηραιάς ηπείρου.

 

* Φωτό αριστερά: Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης στο Σ.Ε.Φ.

* Φωτό δεξιά: Η Φιλαρέτη Εξάρχου, η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη ποζάρουν επίσης στο ομοσπονδιακό προπονητήριο (και οι δύο φωτό είναι του Πέτρου Γιαννακούρη).

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ