Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι επόμενοι αντίπαλοι των ομάδων του Γκιώνη και του Κρεάνγκα σε Τσάμπιονς Λιγκ και E.T.T.U. Cup

Gio anapodo

Gio anapodoΤους προσεχείς αντιπάλους τους στις δύο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις έμαθαν τα κλαμπ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Kreanga drive_HennebontΚαλλίνικου Κρεάνγκα. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ του πρώτου και η Ενεμπόν του δεύτερου τραβάνε διαφορετικούς δρόμους ως γνωστόν, μετά τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζουν αμφότερες την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια και μάλιστα με ελπίδες διάκρισης. Η πρώτη στην τελική 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ και η δεύτερη στον αντίστοιχο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Εξίσου σημαντικό είναι ότι με την ευρωπαϊκή τους παρουσία οι κορυφαίοι αθλητές διατηρούν ψηλά και από αυτή την πλευρά το πρεστίζ της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η κλήρωση των προημιτελικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολλανδία από την Επιτροπή Ranking List παρουσία του προέδρου της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ. Η Μπορούσια βρίσκεται στη βάση του ταμπλό των «8» ως 2ο φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, τη γαλλική Ποντουάζ. Η Ενεμπόν είναι μέσα στις ομάδες, που με την 3η θέση από τα γκρουπ του κορυφαίου θεσμού, συνεχίζουν στο E.T.T.U. Cup. Συμπληρώνουν την 8άδα μαζί με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και το γαλλικό κλαμπ θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα Νορντ (Ουκρανία)-Λα Ρομάν (Γαλλία).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ προχώρησαν στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ της αρχικής φάσης. Η Μπορούσια έκανε το απόλυτο στο γκρουπ D και κατέκτησε την 1η θέση με 12 βαθμούς. Η Ποντουάζ κατέλαβε τη 2η θέση στο γκρουπ Α ύστερα από ισοβαθμία με τη ρωσική Όρενμπουργκ στους 11 βαθμούς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία ήττα, όμως η Όρενμπουργκ ήταν καλύτερη στο σύνολο των σετ και κατετάγη 1η. Οι ίδιες ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρσι και στον τελικό της διοργάνωσης, έδωσαν δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις έχοντας από μία νίκη με 3-1 και τότε ήταν ευνοημένη στα σετ η Ποντουάζ. Τη βασική τους τριάδα εξακολουθούν ν’ αποτελούν ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Κινέζος Βανγκ Τζιαν Τζουν. Για να φανεί πόσο υψηλό είναι για την αήττητη Μπορούσια το εμπόδιο της Ποντουάζ, αρκεί να θυμίσουμε ότι Γκιώνης είχε αποκλειστεί από τον Κάρλσον πριν από λίγο καιρό στον 2ο γύρο του σουηδικού WorldTour, ενώ μέσα στον χρόνο έχασαν ο ίδιος και ο συμπαίκτης του Τίμο Μπολ από τον Φρέιτας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού αντίστοιχα. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Γκιώνης είχε αγωνιστεί μία χρονιά στην Ποντουάζ το 2008-2009.

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών είναι προγραμματισμένο να γίνουν στο χρονικό διάστημα 16 με 18 Ιανουαρίου 2015 και οι δεύτεροι από τις 23 έως τις 25 του ίδιου μήνα. Αν η Μπορούσια (που θα έχει τη ρεβάνς στην έδρα της) πάρει την πρόκριση, τότε στην 4άδα θα συναντήσει είτε τη ρωσική UMMC είτε τη γαλλική Σαρτρ. Οι ημιτελικοί έχουν οριστεί για τις ημερομηνίες 13-15 Μαρτίου και 3-5 Απριλίου, ενώ ο επίσης διπλός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει οριστεί για τα διαστήματα 8 με 10 Μαΐου 2015 ο πρώτος και 29 με 31 Μαΐου ο δεύτερος. Οι άλλοι δύο αγώνες της 8άδας είναι Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία) και Μπογκόρια Γκρότζικ (Πολωνία)-Νιντερόστεριχ (Αυστρία).

Στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup θα βρεθούν οι τέσσερις ομάδες, που έχουν προχωρήσει από τους ισάριθμους γύρους της διοργάνωσης και άλλες τέσσερις, οι οποίες προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενεμπόν δεν κατάφερε να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ Dτου κορυφαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, έμεινε 3η και οδηγήθηκε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Είναι επίσης 2ο φαβορί, πήγε στη βάση του ταμπλό και θα πρέπει να περιμένει τον αγώνα της Νορντ με τη Λα Ρομάν για να μάθει την επόμενο αντίπαλό της. Το μονό νοκ άουτ ματς για τον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cupθα γίνει στην Ουκρανία. Από την τελική 8άδα και μετά οι αγώνες θα είναι διπλοί. Γίνονται στο διάστημα 16 με 18 Ιανουαρίου και 23 με 25 του ίδιου μήνα και η Ενεμπόν θα είναι γηπεδούχος στον επαναληπτικό. Στην ίδια διοργάνωση συνεχίζουν από το Τσάμπιονς Λιγκ η σουηδική Έσλοβ, η οποία θ’ αναμετρηθεί με τη γαλλική Ιστρ, η πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ, που θα κοντραριστεί με την ολλανδική Ταβέρζο και η πρώην ομάδα του Γκιώνη, η γαλλική Ανζέ, που θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια του αγώνα Σβιτέλφσκι (Ουγγαρία)-Καέν (Γαλλία). Τον Μάιο θα διεξαχθεί και εδώ ο διπλός τελικός.

 

* Φωτό: Ο Γκιώνης αριστερά και ο Κρεάνγκα δεξιά με τις φανέλες των ομάδων τους.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ