Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο Ίφιτος θα κυνηγήσει τις εκπλήξεις, περνάει από τη σκέψη μας ο τίτλος»!

Konstantino G._gelaei

Konstantino G._gelaeiΤο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών θα συνεχιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα έχει έναν ακόμα πρωταγωνιστή, που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μιλάμε φυσικά για τον Ίφιτο, που αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία, έχει κάνει εντυπωσιακή αρχή και ύστερα από έξι αγωνιστικές προπορεύεται αήττητος. Στις 13 και 14 του μήνα θα γίνουν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου και η ομάδα της Πάτρας έρχεται ν’ απειλήσει τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου Πέρα Αθηνών και Ολυμπιακό (σ.σ. από τον πρώτο είναι ψηλότερα γιατί έχει έναν αγώνα περισσότερο). Τους αντιμετωπίζει διαδοχικά το Σάββατο και το κύριο ερώτημα δεν είναι πώς βλέπουν τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις τα κλασικά φαβορί, αλλά το αουτσάιντερ. Γι’ αυτόν τον λόγο η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απέσπασε δηλώσεις του βασικού παίκτη του Ίφιτου Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μάλιστα, τονίζει ότι η ομάδα του δεν πιστεύει απλά ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε Πέρα και Ολυμπιακό, αλλά κάνει σκέψεις ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου! Σημειωτέον ότι για το Πέρα έχει δυσκολίες και ο αγώνας της Κυριακής με τον Α.Ο. Ταταύλα. 

«Δεν λέω ότι είναι στόχος μας και σίγουρα δεν το κοιτούσαμε έτσι στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Μετά τις πρώτες αγωνιστικές όμως, και βλέποντας πόσο καλά τα έχει πάει η ομάδα, ναι, σκεφτόμαστε την πιθανότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα! Το σκεφτόμαστε γιατί έχουμε την τριάδα να απειλήσουμε τα φαβορί Πέρα και Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι μιλάμε για κάτι πολύ δύσκολο, όμως αν μας βγουν τα παιχνίδια μπορούμε να φτάσουμε σε τέτοιες μεγάλες νίκες. Η πιθανότητα του τίτλου λοιπόν, είναι κάτι που σκεφτόμαστε πια, που το λέμε μεταξύ μας στην ομάδα και περιμένουμε ανυπόμονα αυτά τα δύο ματς για να δείξουμε ότι πράγματι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω», υπογράμμισε ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών.

Το Σάββατο ο Ίφιτος αντιμετωπίζει στις 13.00 το Πέρα Αθηνών και στις 16.00 τον Ολυμπιακό. Η φιλοδοξία του Κωνσταντινόπουλου βασίζεται σίγουρα και σε θετικά αποτελέσματα, που έχουν φέρει ο ίδιος και ο 20χρονος αδερφός του Κωνσταντίνος απέναντι σε πρωτοκλασάτα ονόματα των δύο ομάδων. Ο Γιώργος έχει νικήσει τον Κώστα Λαγογιάννη του Πέρα και σε ατομικού και σε ομαδικού χαρακτήρα αγώνες. Στο πρωτάθλημα της Α1 είχε νικήσει μία φορά πέρσι και τον Λευτέρη Μάκρα του Πέρα και τον Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος φέτος ενισχύει τον Ολυμπιακό. Ο Κωνσταντίνος έχει πετύχει δύο νίκες εναντίον του Λαγογιάννη, στην Α1 κατηγορία και σε ατομικό τουρνουά. Οι «Πολίτες» δεν θα έχουν ούτε αυτό το διήμερο μαζί τους τον Στεφάν Ουές και θα παρατάξουν την ίδια σύνθεση, με την οποία επικράτησαν 4-2 του Ολυμπιακού στα μέσα Νοεμβρίου. Ρώτησαν τον νεαρό πρωταθλητή αν μπορεί να έρθει και ο Γάλλος (ο οποίος να σημειωθεί ότι εκτός από την Pro B της πατρίδας του αγωνίζεται και στο βελγικό διασυλλογικό πρωτάθλημα) απάντησε ότι αδυνατεί επειδή έχει άλλη υποχρέωση… Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα έχει για τρίτο διήμερο στη διάθεσή του τον Μεχντί Μπουλουσά.

«Σίγουρα το βλέπουμε διαφορετικά το ματς από τη στιγμή, που δεν θα παίξει ο Ουές. Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο ν’ αντισταθούμε με τον Γάλλο, όμως ακόμα και τώρα πρέπει ν’ αποδώσουμε στο εκατό τοις εκατό και να μας βγουν τα παιχνίδια. Όλοι άλλωστε, είδαμε πόσο καλή ήταν η ομάδα του Πέρα με τον Ολυμπιακό, πάλι χωρίς τον Ουές. Με τον Λαγογιάννη να σημειώνει τη νίκη-κλειδί κόντρα στον Παπαγεωργίου και τον Βλοτινό να κάνει απίστευτη εμφάνιση, το Πέρα παρουσιάστηκε πιο δυνατό απ’ ό,τι το φανταζόμασταν», σχολίασε ο Κωνσταντινόπουλος και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συμπλήρωσε: «Εδώ ξέρουμε ότι θα έρθει ο Γάλλος, ο οποίος είναι καλός παίκτης, σταθερός, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κι αχτύπητος. Είδαμε ότι λίγο έλειψε να τον νικήσει ο Γιάννης ο Παπαδάκης, επομένως πιστεύω ότι έχουμε κι εμείς ελπίδες να τον ξεπεράσουμε το Σάββατο, αρκεί επαναλαμβάνω να παίξουμε υψηλού επιπέδου πινγκ πονγκ».

Οι Κωνσταντινόπουλοι αγωνίζονταν πέρσι στον Α.Ο. Αμφιθέας και στον 2ο γύρο η τότε ομάδα τους είχε χάσει πολύ δύσκολα με 4-3 από τον πρωταθλητή Α.Σ. Πέρα. Εκείνο το παιχνίδι μπορεί να εκτιμηθεί από τον κόσμο του αθλήματος ως σημάδι ότι και φέτος ο Ίφιτος έχει τη δυνατότητα να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Άλλωστε, θεωρητικά υστερεί στον 3ο παίκτη (Τσεγγενές) σε σχέση με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του, ενώ την περασμένη σεζόν η Αμφιθέα ήταν ακόμα πιο αδύναμη στο ίδιο σημείο. Ο διεθνής αριστερόχειρας πάντως, δεν θέλει να το βλέπει ότι οι πιθανότητες νίκης εξαρτώνται μόνο από το τι θα κάνει ο ίδιος και ο αδερφός του «διότι και ο Ανδρέας μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημιά και θα παλέψει για το καλύτερο». Εκτιμά επίσης, ότι οι αγώνες του στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν, όπως και η πρόσφατη διεθνής συμμετοχή του ίδιου και του αδερφού του στην Κύπρο, τούς έχουν βοηθήσει τόσο αγωνιστικά όσο και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Τελειώνοντας εξάλλου, υποστηρίζει ότι το άγχος δεν είναι στην πλευρά του σωματείου της Πάτρας. «Θεωρώ και τα δύο ματς εξίσου δύσκολα, αλλά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Είμαστε το αουτσάιντερ και το άγχος το έχουν κυρίως το Πέρα και ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής γιατί θέλει να κρατήσει το αήττητο και ξέρει ότι αν χάσει θα πάει στράφι η μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες γιατί πρέπει ν’ αποφύγουν δεύτερη ήττα στον 1ο κιόλας γύρο. Εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε ελεύθερα και μακάρι να πετύχουμε κάτι ουσιαστικό».  

 

* Φωτό: Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος χαμογελάει σε στιγμή χαλάρωσης σε προπόνηση της εθνικής ομάδας (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ