Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απόλαυσαν αγώνες και εορταστικό κλίμα οι μικροί στη Δράμα

Drama 2014_aponomi_korasides

Drama 2014_aponomi_korasidesΣτις μικρές ηλικίες η επιτραπέζια αντισφαίριση πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα ψυχαγωγία και διασκέδαση. Στο όπεν της Δράμας, το οποίοDrama 2014_aponomi_pampaides_B ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, αυτή ακριβώς η οπτική εφαρμόστηκε και με το παραπάνω, σε βαθμό, που εκτός από τα παιδιά το απόλαυσαν και οι συνοδοί τους! Μετά την περσινή πρώτη παρουσία της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τις 150 συμμετοχές η πανέμορφη βορειοελλαδίτικη πόλη βρήκε τώρα ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κάλεσμά της. Συγκέντρωσε 197 αθλητές κι αθλήτριες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός στη φετινή αγωνιστική περίοδο και τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σωστή οργάνωση από την Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., καθοριστική βοήθεια από τον δήµο ∆ράµας και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζια Αντισφαίρισης, αλλά και γιορτινό κλίμα, που έδωσε άλλο χρώμα στο 8ο event της σειράς. Η πασίγνωστη Ονειρούπολη είχε ήδη ανοίξει τις πύλες της και μέσα στους χιλιάδες επισκέπτες της ήταν μικροί και μεγάλοι από τις αποστολές των σωματείων. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις βόλτες στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, χάρηκαν και τους αγώνες στο δηµοτικό κλειστό γυµναστήριο «∆ηµήτρης Κραχτίδης», όπου καταγράφηκαν μία σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Πάρις Ζώνιος στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Βασίλης Αντωνιάδης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Ζήσης Δουκέρης στη μεγάλη κατηγορία των παμπαίδων (Α), ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στη μικρή κατηγορία των παμπαίδων (Β) και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες. ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ. 

Drama 2014_aponomi_neanidesΟι 197 συμμετοχές περιλάμβαναν 60 παμπαίδες (35 στην κατηγορία Α και 28 στη Β), 56 παίδες, 22 έφηβοι, 31 παγκορασίδες, 19 κορασίδες και 9 νεανίδες. Προέρχονταν από 51 σωματεία και 13 περιοχές της χώρας. Αγωνίστηκαν αθλητές κι αθλήτριες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Βέροια, την Κόρινθο, τα Χανιά, την Έδεσσα και τα Ιωάννινα και φυσικά την οικοδέσποινα και πολύ δραστήρια στο άθλημα, Δράμα. Σε κάθε κατηγορία έγιναν όμιλοι στην αρχή και νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλους στη δεύτερη φάση. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 14 τραπέζια. Το Σάββατο η δράση τελείωσε σύμφωνα με το πρόγραμμα στο κλείσιμο 12ώρου, ενώ την Κυριακή «τράβηξε» λίγο παραπάνω επειδή είχε πολλά αμφίρροπα παιχνίδια η διαβάθμιση για αθλητές, που είχαν τερματίσει τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους. Στους παμπαίδες η μεγάλη κατηγορία ήταν για αθλητές γεννημένους το 2003 και η άλλη για όσους έχουν γεννηθεί το 2004 κι έπειτα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Drama 2014_aponomi_neoiΣτους νέους ο Πάρις Ζώνιος έφτασε πρώτη φορά στα φετινά αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό έκαμψε τον Γιάννη Πετρόπουλο με 3-1 σετ (7-11, 11-8, 11-5, 11-6).

Στις νεάνιδες η Κωνσταντίνα Παρίδη κατέκτησε μία ακόμα πρωτιά λίγο καιρό πριν αφήσει την κατηγορία. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Ευαγγελίας-Μαρίας Οικονόμου (11-4, 11-7, 11-5).

Στα τρία σετ κρίθηκε και ο τελικός στις κορασίδες. Η Ελισάβετ Τέρπου κατέβαλλε με 11-9, 11-6, 11-5 την Ιωάννα Γερασιμάτου και ανέβηκε για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην τρέχουσα σεζόν.

Στους παίδες ο Βασίλης Αντωνιάδης ήταν νούμερο 1 φαβορί και το επιβεβαίωσε . Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Κωνσταντίνο Στάμου για να πάρει το πρώτο του χρυσό (9-11, 11-5, 11-6, 11-2).

Drama 2014_aponomi_pampaides_AΣτους παμπαίδες Α ο Ζήσης Δουκέρης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ το πρώτο φαβορί της κατηγορίας, τον Ιάκωβο Αϊβατίδη (11-9, 11-7, 11-7). Ο αθλητής του Διόνυσου είχε αναδειχτεί νικητής στους παμπαίδες και στη Βέροια πριν από έναν μήνα.

Στους παμπαίδες Β και στις παγκορασίδες έγιναν οι πιο συναρπαστικοί τελικοί. Στα κορίτσια η Δέσποινα Μυτακίδου προηγήθηκε 2-0 της Μαίρης Κουκουτού, ισοφαρίστηκε και πήρε τελικά τη νίκη στο «κόντρα» σετ. Η εξέλιξη 12-10, 11-6, 6-11, 5-11 και 11-5. Αυτή ήταν η 4η πρωτιά φέτος για την αριστερόχειρα αθλήτρια από τον Ταύρο.

Στη μικρή κατηγορία των παμπαίδων έδωσαν εξίσου δυνατή αναμέτρηση στα πέντε σετ ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος και ο Ανδρέας Καραμούτης. Ο Γιαννούτσος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2 και τελικά έφτασε στην επικράτηση (10-12, 11-7, 7-11, 11-9, 11-8). Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δημιουργήθηκε πρώτη φορά στον φετινό θεσμό.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑ

Drama 2014_OneiroupoliΣτο τριήμερο της παραμονής στη Δράμα ο καιρός ήταν καλός σε γενικές γραμμές. Δεν έκανε πολύ κρύο, απλά έβρεξε πολύ στο μεγαλύτερο μέρος της χτεσινής ημέρες. Η βροχόπτωση όμως, σταμάτησε το βράδυ κι έτσι πολλά μέλη από τις αποστολές βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη μαγευτική Ονειρούπολη στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ του Σαββάτου επίσης, οι Δραμινοί πραγματοποίησαν μίνι πάρτι για τους αθλητές σε τοπική καφετέρια, που ήταν μεταξύ των χορηγών. Πάντα στο πλαίσιο του ανοιχτού πρωταθλήματος δόθηκαν δώρα στους συμμετέχοντες ύστερα από κλήρωση. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρόσφερε μπλούζες της εθνικής ομάδας και τα υπόλοιπα δώρα δόθηκαν από τους χορηγούς.  

Drama 2014_aponomi_pagorasidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Δράμας Άγγελος Σολάκης στους νέους και στις Drama 2014_T.E._ston_dimoνεάνιδες, η γενική γραμματέας του Α.Σ.Ε.Α Δράμας Τατιάνα Κομπόκη στις κορασίδες και στους παίδες, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παράσχος Αβραμίδης στις παγκορασίδες και ο εκτελών χρέη προέδρου στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Σαράντης Γιαννούτσος στις δύο κατηγορίες των παμπαίδων.

Επίσης, έγιναν και δύο βραβεύσεις προς τους συνδιοργανωτές από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας. Απένειμε τιμητικές πλακέτες Drama 2014_T.E._ston_ASEAστον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Δράμας Άγγελο Σολάκη για τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοργάνωση του τουρνουά και στον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Α Δράμας Βασίλη Καραουλάνη για την αμέριστη βοήθεια του τοπικού σωματείου. Από τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέστησαν στους αγώνες ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης, ο α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς και το μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου, ενώ έδωσε το «παρών» και η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου.Επειδή οι προαναφερθέντες επίσημοι είχαν αναχωρήσει από το γυμναστήριο την ώρα των βραβεύσεων τις πλακέτες εκ μέρους του Δ.Σ. της ομοσπονδίας παρέδωσε ο Σαράντης Γιαννούτσος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Ξάνθος Παναγόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Τριάδα Ντελ Ρόσσο (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Drama 2014_aponomi_paidesΠΑΙΔΕΣ:

1. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Ιωάννης Νασίκας (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα)

4. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α:

1. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διόνυσου)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη)

3. Γιώργος–Μιχάλης Ανδρουλάκης (Ρουφ 80)

4. Ηλίας Σταματόπουλος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β:

1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Ανδρέας Καραμούτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

3. Γιώργος Μίλιας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Σωτήρης Σαπάκος (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)

Τη φετινή προσπάθεια στο όπεν της Δράμας στήριξαν συνολικά 29 χορηγοί, που ήταν οι εξής: 

– Σούπερ μάρκετ       Γουντσίδης Α.Ε.

– Συστήματα Πληροφορικής   MEGAPLAN

– Καφέ Μπάρ  Café FRESH

– Courier       Πόρτα πόρτα

– Καφέ – μπουγάτσα   Pantelisimosnack & coffee

– Ψητοπωλείο ΚΑΛΑΜΙΑ

– Φροντιστήρια Μ.Ε & Κέντρο Ξένων Γλωσσών       Πράξη & Θεωρία

– Κοσμήματα -Ρολόγια-Χρυσοεπιλογές        Χρηστίδης Νικόλαος

– Οπτικά        Δαμιανός οπτικά

– Ενδύματα     Ι. Κωνσταντινίδης & Σια Ο.Ε.

– Αυτοκίνητα Συνεργεία        Autogas Κύρου

– Κομμωτήρια-κουρεία          Χρήστος-Σόφη

– Διατροφή     ζέα

– Τζάμια κρύσταλλα   Χαραλαμπίδης Πέτρος

– Φωτοβολταϊκά, Θέρμανση, Κλιματισμός     Ευσταθιάδης Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε.

– Φωτοβολταϊκά, Θέρμανση, Κλιματισμός     DIATHERMIKI

– Αθλητικά Είδη         TASKASSPORT

– Σούπερ μάρκετ       “ΑΡΙΣΤΑ”      

– HOTEL         Marianna

– HOTEL         Tasco

– HOTEL         Kouros

– SNACK BAR ΜΙΧΑΛΗΣ

– Αθλητικά Είδη         Ping pong shop

– Γαλακτοκομικά       Νεογάλ

– Εμπόριο-Αντιπροσωπείες-Διανομές ΠΟΡΕΙΑ

– Εστιατόριο    Μεζέ μεζέ

– Εστιατόριο    ΝΗΣΑΚΙ

– Εστιατόριο    Οδός Γεύσεων

– Ζαχαροπλαστείο      ΝΤΙΝΟΣ

 

* Φωτογραφίες από τις απονομές των επάθλων στις συνολικά επτά κατηγορίες. Στιγμιότυπα επίσης, από τη βράβευση του δήμου Δράμας και του Α.Σ.Ε.Α. Δράμας από την Τοπικής Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο Σαράντης Γιαννούτσος απονέμει τις τιμητικές πλακέτες στον Άγγελο Σολάκη (πάνω φωτό) και στον Βασίλη Καραουλάνη (κάτω).  Κι άλλη μία φωτό τέλος από την Ονειρούπολη, όπου παρέα με αθλητές και συνοδούς διασκεδάζει και δείχνει πόσο καλά πέρασαν όλοι κι έξω από το γυμναστήριο.  

Το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. Βασίλη Καραουλάνη για το υπέροχο υλικό.

      

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ