Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πτώση για τους Έλληνες διεθνείς στο τελευταίο ranking list του χρόνου

25national pre_Olympics

25national pre_OlympicsΤον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης για το 2014 εξέδωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του αθλήματος (I.T.T.F.). Είναι η κατάταξη του Δεκεμβρίου, στην οποία οι Έλληνες αθλητές εμφανίζονται σε χαμηλότερες θέσεις, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αντίκτυπο. Η πτώση ήταν αναμενόμενη άλλωστε, επειδή αρκετοί πρωτοκλασάτοι αθλητές από άλλες χώρες γύρισαν μέσα στον Νοέμβριο στη δράση κι επανήλθαν κανονικά στη βαθμολόγηση, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν ο μοναδικός από ελληνικής πλευράς ο οποίος είχε τον περασμένο μήνα συμμετοχή σε αξιολογημένους διεθνείς αγώνες. Ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών πήρε βαθμούς αγωνιζόμενος στο όπεν της Σουηδίας, ωστόσο υποχώρησε ελαφρώς και μετακινήθηκε στην 21η θέση.

Στον πίνακα των ανδρών κατ’ αρχάς, ο Γκιώνης έχει 2.339 πόντους από τους 2.318 του Νοεμβρίου. Βοηθήθηκε από το γεγονός ότι ξανάπαιξε στη Στοκχόλμη μετά το χάλκινο μετάλλιο της περσινής χρονιάς και θα είχε μεγαλύτερο όφελος αν δεν αποκλειόταν φέτος στον 2ο γύρο του απλού ανδρών (σ.σ. από τον Σουηδό Κάρλσον, που είναι πιο πίσω στο ranking list). Έχασε όμως, για λίγο τη θέση του στην πρώτη 20άδα, επειδή γύρισαν στα διεθνή ματς κορυφαίοι αθλητές, που είχαν σταματήσει προσωρινά ν’ αξιολογούνται (όπως για παράδειγμα, οι Κινέζοι Γουάνγκ Χάο, Γιαν Αν, που επίσης ήταν παρόντες στη σουηδική πρωτεύουσα). Να προστεθεί ότι τον Νοέμβριο ο πολύπειρος «αμυντικός» εμφανιζόταν αρχικά στο νούμερο 20 (το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του), ωστόσο επειδή με το νέο τρόπο υπολογισμού της κατάταξης γίνονται αλλαγές ακόμα και στο διάστημα, που μεσολαβεί από τη μία έκδοση στην άλλη, ο πίνακας του Δεκεμβρίου εμφανίζει ως προηγούμενη θέση του τη 18η!  

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήγε στο νούμερο 85 από το 77 του Νοεμβρίου (διατηρώντας πάντως, τους 2.087 βαθμούς) και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 139 (από το 130). Παρενθετικά να σημειώσουμε εδώ ότι οι ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα ολοκληρώνουν αύριο τους αγώνες τους στο γκρουπ D του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την αήττητη Μπορούσια, που με 10 βαθμούς έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση στην τελική 8άδα, η εντός έδρας αναμέτρηση με την αυστριακή Βάλτερ Βελς έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Για την Ενεμπόν όμως, το ματς της 6ης αγωνιστικής στη Γαλλία κόντρα στην πολωνική Μπογκόρια είναι «ζωής ή θανάτου». Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 7 βαθμούς στη 2η θέση του γκρουπ και όποια επικρατήσει την Παρασκευή θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.   

Επιστρέφοντας στον διεθνή κατάταξη του Δεκεμβρίου, προσθέτουμε για δύο ακόμα μέλη της εθνικής ανδρών, τον Τάσο Ρηνιώτη και τον Κώστα Λαγογιάννη ότι δεν έχουν αξιολόγηση και το ίδιο συμβαίνει και με αρκετούς νεαρούς αθλητές, οι οποίοι απλά διατηρούν τα ονόματά τους στον πίνακα και θεωρητικά έχουν μία θέση βάσει των βαθμών τους.

Κανονικά στην κατάταξη βρίσκονται ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο νούμερο 774, ο Στράτος Δαμιανής στο 881, ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 983 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 1.023. Με την γκρι ένδειξη ότι έχουν συμπληρώσει ικανό χρονικό διάστημα χωρίς διεθνείς αγώνες είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (στο νούμερο 593), ο Νίκος Αντωνιάδης (794), ο Ανδρέας Τσόπελας (912) και ο Πάρις Ζώνιος (927).

IMG 5889Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου οπισθοχώρησε τον Δεκέμβριο στο νούμερο 237 (από το 234), όπως επίσης η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 303 (από 299) και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 314 (από 310). Η κορασίδα Έλλη Φίσερ είναι στο νούμερο 744. Η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που είναι εκτός πινάκων, βρίσκεται στο Ελσίνκι για να πάρει μέρος στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φιλανδίας, το οποίο αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή. Το όπεν περιλαμβάνει το απλό και το ομαδικό για άνδρες και γυναίκες. Η Πατρινιά πρωταθλήτρια θα σχηματίσει και δίδυμο με Βελγίδα αθλήτρια για το αγώνισμα του ομαδικού και πολύ λίγες ημέρες μετά το τουρνουά της Κύπρου θα έχει την ευκαιρία να δώσει ακόμα πιο δυνατά ματς και να δει την αγωνιστική της κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγώνες, που διοργανώνει η φινλανδική ομοσπονδία του αθλήματος για 25η χρονιά, συγκεντρώνουν περισσότερους από 200 αθλητές (120 άνδρες και 90 γυναίκες) από 34 χώρες!   

Στους διεθνείς πίνακες του ομαδικού η εθνική μας ομάδα των ανδρών πήγε τον Δεκέμβριο στο νούμερο 12 με 238 βαθμούς. Είναι κάτω από την Κροατία και τη Σουηδία (240 βαθμοί) και πάνω από την Πολωνία (236 βαθμοί). Το συγκρότημα των γυναικών διατηρήθηκε στο νούμερο 39 (154 βαθμοί).  

Η I.T.T.F. δημοσίευσε και τους πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες. Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 21 ετών ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετακινήθηκε στο 286, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 425, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 459, ο Στράτος Δαμιανής στο 523, ο Ανδρέας Τσόπελας στο 568, ο Πάρις Ζώνιος στο 582, ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 622 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 662. Στις Νέες γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου είναι στο 113 και η Έλλη Φίσερ στο 527.

Στην κατηγορία των αθλητών U18: Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πήγε στο νούμερο 186, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 287, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 337, ο Στράτος Δαμιανής στο 379, ο Ανδρέας Τσόπελας στο 442, ο Πάρις Ζώνιος στο 455, ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 476 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 515. Στον αντίστοιχο πίνακα των νεανίδων η Έλλη Φίσερ βρίσκεται στο νούμερο 404.

Στους αθλητές U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 79, ο Στράτος Δαμιανής στο 119, ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 172 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 195. Στις κορασίδες η Έλλη Φίσερ μετακινήθηκε στο νούμερο 182.

 

* Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη.

* Φωτό 2: Η Γεωργία Ζαβιτσάνου σε αγωνιστικό στιγμιότυπο σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη.                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ