Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξεπέρασαν τις 200 οι δηλώσεις συμμετοχής για το όπεν της Δράμας!

Drama 2014_afisa

Drama 2014_afisaΗ Δράμα γίνεται, έτσι κι αλλιώς, πολύχρωμη και πολύβουη αυτές τις ημέρες για να προσφέρει στους επισκέπτες την καλύτερη ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων και η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι βέβαιο ότι θ’ αγκαλιαστεί θερμά και θ’ αποτελέσει μέρος του εορταστικού κλίματος! Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Δεκεμβρίου, η όμορφη βορειοελλαδίτικη πόλη θα φιλοξενήσει το 8ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της σεζόν και είναι …επί ποδός για να προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στους αθλητές, τους συνοδούς και τους προπονητές. Η ανταπόκριση των σωματείων είναι τεράστια, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 200. Έφτασαν συγκεκριμένα τις 203 και προέρχονται από 51 σωματεία και 13 διαφορετικές περιοχές της χώρας!  Το τουρνουά διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία µε τον δήµο ∆ράµας και τον Α.Σ.Ε.Α. ∆ράµας. Γίνεται στο δηµοτικό κλειστό γυµναστήριο «∆ηµήτρης Κραχτίδης» και θα περιλαμβάνει επτά ηλικιακές κατηγορίες, αφού λόγω της μεγάλης συμμετοχής δημιουργήθηκε πρώτη φορά στα φετινά αναπτυξιακά και μικρή κατηγορία παμπαίδων!

Έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν 65 παμπαίδες (οι 37 θα πάνε στην κατηγορία Α, τη μεγάλη και οι 28 στη Β), 58 παίδες, 22 έφηβοι, 31 παγκορασίδες, 19 κορασίδες και 8 νεανίδες. Εκτός από τους αθλητές της Δράμας θα δώσουν το «παρών» παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Βέροια, την Κόρινθο, τα Χανιά, την Έδεσσα και τα Ιωάννινα. Στους παμμπαίδες η μία κατηγορία θα είναι για αθλητές γεννημένους το 2003 και η άλλη για όσους έχουν γεννηθεί το 2004 κι έπειτα. Ο διαχωρισμός αυτός υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται στα αναπτυξιακά όταν οι συνολικές συμμετοχές στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία είναι πάνω από 50.

Είναι η 2η χρονιά, που η Δράμα πραγματοποιεί τέτοιο τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά έχει δείξει εδώ και καιρό την αγάπη και το μεράκι της για το άθλημα με διάφορες εκδηλώσεις. Επειδή μάλιστα, πλησιάζουν οι γιορτές θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά ν’ απολαύσουν κι άλλα πράγματα πέρα από τις «μάχες» στα τραπέζια, καθώς στην Ονειρούπολη της Δράμας αρχίζουν από αύριο οι παραδοσιακές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ Η ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ

Κινδύνεψε άμεσα το αήττητο της Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη στην έναρξη του 2ου γύρου της Μπουντεσλίγκα. Για τη 10η αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας το βράδυ της Τρίτης τη Φρικενχάουζεν κι έφτασε πολύ δύσκολα στη νίκη με 3-2. Δεν είχε στη σύνθεσή της τον Τίμο Μπολ, κλήθηκε ν’ αγωνιστεί ξανά ο παίκτης-προπονητής της ομάδας Ντάνι Χάιστερ κι έτσι συνάντησε μεγάλα …ζόρια κι ας έπαιζε με την ουραγό του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας άσος χρησιμοποιήθηκε στη θέση 1, κατάφερε να σημειώσει δύο νίκες και πρωταγωνίστησε στη νέα επιτυχία της ομάδας του, η οποία συμπλήρωσε 15 σερί αγώνες χωρίς ήττα! Αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρώσου Μιχαΐλ Παΐκοφ με 3-2 σετ (κι ενώ έχανε 2-1) και στη συνέχεια κατέβαλλε και τον Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο με 3-1. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων κρίθηκε με συναρπαστικό τρόπο στο φινάλε όταν ο Ινδός Σαράτ Καμάλ Ατσάντα έκαμψε με 3-2 (και στην παράταση του 5ου σετ) τον Παΐκοφ. Η Μπορούσια φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.

* Από τη Γερμανία προέρχεται και η επόμενη είδηση και αφορά στον αθλητή Βαγγέλη Χατζόγλου. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2004, που ζει εδώ κι έναν χρόνο στη Βρέμη κι εργάζεται ως ειδικευόμενος γιατρός ορθοπαιδικής, έκανε δελτίο στην τοπική Βέρντερ! Πήρε ήδη το υλικό της ομάδας σε μπλούζες, φόρμες κ.τ.λ., έχει κάνει προπονήσεις στην αίθουσά της, απλά η συμφωνία ορίζει ότι σε αγώνες θα μπορεί να συμμετέχει μετά την 1η Ιανουαρίου. Η 1η ομάδα της Βέρντερ ανήκει στη Μπουντεσλίγκα, ο Χατζόγλου θα παίζει στη 2η ομάδα της, η οποία βρίσκεται σε τοπική κατηγορία, σε περιφέρειες.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ