Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημαντικές αποφάσεις από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Papadaki Norbello_rever

Papadaki Norbello_reverΣυνεδρίασε σήμερα η Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών και το απόγευμα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της. Τα θέματα αυτά αφορούσαν στην ένσταση του σωματείου Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα σχετικά με τη θέση της διεθνούς αθλήτριάς του Αγγελίνας Παπαδάκη (φωτό) στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης, την ένσταση του σωματείου Α.Ο. Νέμεσις για λάθος στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων στη Θεσσαλονίκη, αλλά κι ένα κενό στο δελτίο του αθλητή Γιώργου Παντερή, που δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό από τους επιδιαιτητές. Η σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr), αναφέρει:

«Η Τεχνική Επιτροπή της οµοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

1) Απέρριψε την ένσταση του Σωµατείου-Μέλους Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα για «διόρθωση Ranking List» όσον αφορά την αθλήτρια Αγγελική Παπαδάκη.

2) Έκανε δεκτή την ένσταση του Σωµατείου – Μέλους Α.Ο. Νέµεσις σχετικά µε τον τρόπο διεξαγωγής της προκριµατικής φάσης του Π.Π. ατοµικών αγωνισµάτων Ανδρών-Γυναικών 2014-2015 στην Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας. Αποφάσισε την επανάληψη του δεύτερου µέρους (νοκ-άουτ) της προκριµατικής φάσης, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 7.6.3 του Κανονισµού Εσωτερικών ∆ιοργανώσεων, σε ηµεροµηνία που θα ορίσει στην προσεχή της συνεδρίαση.

3) Απέρριψε την ένσταση του Σωµατείου – Μέλους Α.Ε.Κ. που υποβλήθηκε στο φύλλο αγώνα του ∆ιασυλλογικού Πρωταθλήµατος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών µε τον ΑΝΠΟ Αµοργού στις 15/11/2014 για τυπικούς όσο και ουσιαστικούς λόγους.

4) Παρέπεµψε σύµφωνα µε το άρθρο 14 παρ. xiii του Εσωτερικού Κανονισµού Λειτουργίας, στο ∆.Σ. όσους αθλητές αποφάσισαν να αποσυρθούν από την προκριµατική φάση του Π.Π. Ανδρών-Γυναικών στην Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας, παρά την υποβληθείσα ένσταση από το Σωµατείο-Μέλος Α.Ο. Νέµεσις.

5) Παρέπεµψε στο ∆.Σ. για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, σύµφωνα µε το άρθρο 6 παρ.3 του Πειθαρχικού Κανονισµού, τους Επιδιαιτητές των συναντήσεων που έδωσε ο αθλητής Γιώργος Παντερής (Ο.Α. Χανίων) από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου έως και σήμερα».

Η Αγγελίνα Παπαδάκη είχε δηλωθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και δεδομένου ότι βρίσκεται στο νούμερο 11 του εγχώριου πίνακα αξιολόγησης έπρεπε να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών. Το Σάββατο είχε αγωνιστική υποχρέωση στην Ιταλία με τη Νορμπέλο και το πρωί της Κυριακής δεν μπορούσε να είναι παρούσα από την αρχή των αναμετρήσεών της στον όμιλο (σ.σ. 09.20). Η πτήση της θα έφτανε στην Αθήνα στις 09.40, γι’ αυτό η αθλήτρια και το σωματείο, στο οποίο ανήκει στην Ελλάδα, ζήτησαν προφορικά από την ομοσπονδία να μετατεθεί η έναρξη των αγώνων της στο γκρουπ περίπου κατά μία ώρα. Το ζήτησαν την Πέμπτη, αφότου είχε γίνει η κλήρωση και το αίτημα απορρίφθηκε. Την Παρασκευή η Α.Ε. Αθηνά κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι η Παπαδάκη έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς στο ranking list λόγω και της θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη. Η ομοσπονδία όμως, αρνείται το οποιοδήποτε λάθος και ξεκαθαρίζει ότι εφόσον η 25άχρονη πρωταθλήτρια αγωνίστηκε σε τουρνουά στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιανουάριο, βαθμολογείται για τουλάχιστον έναν χρόνο με βάση τους αγώνες της εδώ και όχι τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Μόνο αν συμπληρωθεί ένας χρόνος χωρίς αγώνες στο εσωτερικό προβλέπεται να υπολογιστούν για τον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης οι βαθμοί του παγκοσμίου.

Ο αθλητής του Ο.Α. Χανίων Γιώργος Παντερής «πλήρωσε» το ότι ήταν ελλιπώς συμπληρωμένο το δελτίο του από τον γιατρό που τον εξέτασε. Έλειπε η ημερομηνία, εφαρμόστηκε ο κανονισμός και ο αποκλεισθείς Παντερής έχασε χωρίς αγώνα το παιχνίδι πρόκρισης στην τελική φάση. Η απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής έχει να κάνει φυσικά με το γεγονός ότι οι επιδιαιτητές των συναντήσεων της Α1 κατηγορίας ανδρών δεν είχαν εντοπίσει νωρίτερα στην τρέχουσα περίοδο το κενό στο δελτίο και ο αθλητής αγωνίστηκε κανονικά.

Εξάλλου, στην προκριματική φάση της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν λαθεμένα στον 1ο γύρο των νοκ άουτ αθλητές από το ίδιο σωματείο. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο σύστημα διεξαγωγής γι’ αυτό και η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δέχτηκε την ένσταση, που κατέθεσε ο Α.Ο. Νέμεσις. Δεν δέχτηκε ωστόσο, το ότι αποχώρησαν αθλητές από τους αγώνες, ενώ είχε υποβληθεί η ένσταση και τονίζει ότι θα έπρεπε ν’ αγωνιστούν και να περιμένουν το αποτέλεσμά της. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση του Γιώργου Τσόπελα χρέη προέδρου στην Τεχνική Επιτροπή εκτελεί ο Σαράντης Γιαννούτσος. Θα έχει αυτόν τον ρόλο μέχρι να καλυφθεί το κενό στο διοικητικό συμβούλιο από την αναπληρωματική Κική Ερηνάκη και στην επόμενη συνεδρίαση, όπου θ’ αποκτήσει νέα σύνθεση το Δ.Σ., θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Τ.Ε.. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ