Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αήττητη στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια στο φινάλε του 1ου γύρου

Borussia oli_i_omada

Borussia oli_i_omadaΠορεία χωρίς αμφισβήτηση εξακολουθεί να κάνει η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Καθώς ετοιμάζεται να ολοκληρώσει με το απόλυτο των νικών την προσεχή Παρασκευή τους αγώνες της στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίζεται αχτύπητη και στην Μπουντεσλίγκα όπου τελείωσε αήττητη τον 1ο γύρο. Χτες έγινε η 9η αγωνιστική, οι νταμπλούχοι πρόσθεσαν μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό τους και φιγουράρουν στην κορυφή δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι το φαβορί στη Γερμανία και τη φετινή σεζόν. Δεδομένα είναι πολύτιμη σε αυτό και η συμβολή του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχει προσωπικό απολογισμό 6 νίκες και 4 ήττες. Το Σάββατο εξάλλου, συνέχισε νικηφόρα τους αγώνες της στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών της Ιταλίας και η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη.  

Στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας η Μπορούσια αντιμετώπισε στο Ντίσελντορφ την Μπεργκνέουσταντ και την κατέβαλλε με 3-1. Ο Γκιώνης έπαιξε αυτή τη φορά στη θέση 2 της ομάδας του και είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον διεθνή Γερμανό Στέφεν Μένγκελ, ο οποίος ήταν βασικός φέτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λόγω των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί με τον Οβτσάροφ και τον Φρανζίσκα. Ο 35χρονος διεθνής μας έδωσε γερή κόντρα με τον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού, πήρε το 1ο σετ, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-1. Αξιοσημείωτο ότι κατά το στήσιμο των ομάδων σε αυτόν τον 1ο γύρο ο Γκιώνης έχει ήδη τοποθετηθεί από το προπονητικό τιμ και στις τρεις θέσεις της Μπορούσια. Έχει παίξει δηλαδή, από 3ος έως και 1ος παίκτης. Το γεγονός δε, ότι έχει γνωρίσει τέσσερις ήττες ενώ είναι αήττητος στο Τσάμπιονς Λιγκ μαρτυρά και πόσο υψηλό είναι το αγωνιστικό επίπεδο στην Μπουντεσλίγκα.

Στη βαθμολογία η Μπορούσια προπορεύεται με 18 βαθμούς και στη 2η θέση την ακολουθεί η Γκρενζάου με 16. Ο 2ος γύρος αρχίζει άμεσα και οι πρωταθλητές Γερμανίας αντιμετωπίζουν αύριο Τρίτη την ουραγό Φρικενχάουζεν εκτός έδρας.

Στην Α1 γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο υποδέχτηκε για την 5η αγωνιστική τη Βαλεκαμόνικα και τη νίκησε με 4-1. Η 25άχρονη πρωταθλήτρια είχε πολύ καλή απόδοση και σημείωσε δύο νίκες με 3-1 σετ εναντίον της Βερόνικα Μοσκόνι και της Ντιάνα Εμιλιάνα Ντραγκνέα. Στην κατάταξη η Νορμπέλο βρίσκεται στην 3η θέση με 7 βαθμούς μαζί με τη Κάστελ Γκοφρέντο. Η συνέχεια στο πρωτάθλημα δίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

* Στη φωτό η Μπορούσια Ντίσελντορφ σε πλήρη παράταξη πριν από αγώνα για το γερμανικό πρωτάθλημα

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ