Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο ομαδικό οι πρώτοι τίτλοι για την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου

Cyprus Aponomi_omadiko_ginaikon_2014

Cyprus Aponomi_omadiko_ginaikon_2014Το ομαδικό άνοιξε από την Παρασκευή το πρόγραμμα του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου κι εκεί ήρθαν άμεσα τα πρώτα χρυσά μετάλλια Cyprus 2014_men_proti_thesiγια την ελληνική πλευρά. Τα δύο δίδυμα, που συγκρότησαν τις ισάριθμες γαλανόλευκες ομάδες στη Λευκωσία, ήταν και φέτος φαβορί για την πρωτιά και το επιβεβαίωσαν με σταθερή απόδοση και μεγάλη σοβαρότητα στο παιχνίδι τους. Στους άνδρες κυριάρχησαν ο  Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Στις γυναίκες επικράτησαν η Κατερίνα Τόλιου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά με προσκλήσεις, που διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο γυμναστήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού και ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα.

Στο ομαδικό έγιναν και στις δύο κατηγορίες αρχικά δύο όμιλοι και μετά νοκ άουτ ματς. Ως νικήτρια και του περσινού eventη Ελλάδα ήταν και στις δύο περιπτώσεις νούμερο 1 φαβορί και επικεφαλής στο γκρουπ Α. Στους άνδρες νίκησε στην πρώτη φάση 3-0 την Ιορδανία Β, την Κύπρο Β και τη Ρουμανία. Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και στα ημιτελικά της Ιορδανίας Α. Στον τελικό κατέβαλλε την Κύπρο Α με 3-1 και κατέκτησε την 1η θέση. Στο συγκεκριμένο ματς οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι έχασαν το μοναδικό επί μέρους παιχνίδι, αλλά γενικά ήταν δύσκολος ο αγώνας, καθώς οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο σκορ και αργότερα έχασαν στις λεπτομέρειες το κρίσιμο ματς του διπλού. Αξιοσημείωτη ήταν η νίκη του Γιώργου Κωνστατινόπουλου επί του Μάριου Γιάνγκου. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει τις ικανότητες του κορυφαίου Κύπριου αθλητή από την παρουσία του στα Ταταύλα πριν από πέντε αγωνιστικές περιόδους, όμως η πρόοδός του είναι δεδομένη και τα τελευταία χρόνια. Ο Γιάνγκου είχε αναδειχτεί νικητής στο τουρνουά της Κύπρου το 2012 και το 2013, όπου επίσης υπήρχε ελληνική συμμετοχή (πρόπερσι μάλιστα ήταν ξανά παρών ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος), ενώ βρίσκεται στο νούμερο 276 του κόσμου όταν ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν στο 574 πριν από λίγους μήνες στην τελευταία του εμφάνιση στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο Κωνσταντινόπουλος πήρε τη νίκη με 3-2 και στο τελευταίο σετ έχανε 7-3 κι έκανε αντεπίθεση διαρκείας έπειτα από τάιμ άουτ.

Η εξέλιξη του δυνατού τελικού Κύπρου Α-Ελλάδας στους άνδρες:

Μάριος Γιάνγκου Κώστας Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-9, 13-11, 11-7)

Χρίστος Χριστόνοφ-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 1-3 (11-9, 5-11, 6-11, 5-11)

Γιάνγκου/Χριστόνοφ-Αφοί Κωνσταντινόπουλοι 1-3 (7-11, 11-8, 10-12, 12-14)

Γιάνγκου-Γ. Κωνσταντινόπουλος 2-3 (11-8, 9-11, 11-7, 2-11, 12-14)

Στις γυναίκες το ελληνικό δίδυμο είχε πιο εύκολο έργο. Στο γκρουπ των τριών ομάδων νίκησε 3-0 την Κύπρο Β κι επίσης 3-0 την Ιορδανία.  Στην 4άδα επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Ρουμανίας και στον τελικό κατέβαλλε ξανά με 3-0 την Κύπρο Β. Η δεύτερη ομάδα της Μεγαλονήσου, την οποία συγκρότησαν η Σοφία Κονή και η Αλεξία Χριστοδούλου, ξεπέρασε στον δεύτερο ημιτελικό την Κύπρο Α με 3-2. Η Τόλιου και η Ζαβιτσάνου δεν είχαν προβλήματα στον τελικό κι επικράτησαν με  3-0 σετ σε απλό και διπλό.

Στους άνδρες η κατάταξη στις πρώτες θέσεις ήταν: 1. Ελλάδα, 2. Κύπρος Α, 3. Κύπρος Β και 4. Ιορδανία. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η Κύπρος Β έκαμψε την Ιορδανία με 3-2. Η κατάταξη στην 4άδα των γυναικών: 1. Ελλάδα, 2. Κύπρος Β, 3. Κύπρος Α και 4. Ιορδανία. Στον «μικρό» τελικό Κύπρος Α-Ιορδανία 3-0.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα στο ομαδικό και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση των αδερφών Κωνσταντινόπουλων. Να σημειωθεί τέλος, ότι η Ρουμανία πήγε στην Κύπρο με νεαρούς αθλητές και αθλήτριες από κλαμπ του Βουκουρεστίου και όχι ως εθνική ομάδα. Δεν είχαν τόσο δυνατές ομάδες, πάντως δεν ήταν και περιορισμένων ικανοτήτων, ειδικά στις γυναίκες.

 

* Αριστερά η απονομή στις νικήτριες ομάδες των γυναικών και δεξιά οι Κωνσταντινόπουλοι και ο προπονητής τους Κ. Βατσακλής ποζάρουν με τα έπαθλα που παρέλαβαν από τον πρόεδρο της Π.Ο.ΕΠ.Α. Ανδρέα Γεωργίου (φωτό Κατερίνα Σπανού).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ