Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιβολή Μπορούσια με 3-0, δεν συναντήθηκαν Γκιώνης-Κρεάνγκα

Gio me_Robinot

Gio me_RobinotΤην ξέφρενη πορεία της από την αρχή της σεζόν συνέχισε απόψε η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Για την 5η αγωνιστική του γκρουπ D του Τσάμπιονς Λιγκ κατέβαλλε στη Γερμανία με 3-0 την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και αυξάνοντας το αήττητο σερί εξασφάλισε την πρωτιά και την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Το γαλλικό κλαμπ από την άλλη πλευρά πρέπει να περιμένει την 6η και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ, την ερχόμενη εβδομάδα, για να δει αν θα πάρει την προνομιούχο 2η θέση. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές τέθηκαν πρώτη φορά αντίπαλοι στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό. Δεν κοντραρίστηκαν μεταξύ τους γιατί ο ένας τοποθετήθηκε στη θέση 2 της Μπορούσια και ο άλλος στη θέση 3 της Ενεμπόν και τελικά ο αγώνας δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις λες και …περίμενε δική τους γερή μονομαχία. Ο Γκιώνης παρέμεινε αήττητος στη φετινή διοργάνωση, ο Κρεάνγκα γνώρισε την πρώτη του ήττα, αλλά σε κάθε περίπτωση τιμά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και η κοινή τους παρουσία σε μία μεγάλη αναμέτρηση, όπως η σημερινή.  

Στον αγώνα, που παρακολούθησαν περίπου 700 θεατές και μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα LAOLA1.tv, η Μπορούσια ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Ουσιαστικά, η μοναδική ελπίδα της Ενεμπόν να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τη νίκη ήταν να επικρατήσει στο εναρκτήριο ματς ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών Τσεν Τσίεν Αν του Τίμο Μπολ. Ο ρέκορντμαν τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όμως, επικράτησε οριακά στα δύο πρώτα σετ και τελικά έδωσε ο προβάδισμα στη Μπορούσια με 3-0 σετ. Αυτό απλοποίησε το έργο των Γερμανών κι ακόμα κι αν ο Κρεάνγκα μείωνε σε 2-1, ο Μπολ λογικά θα διαμόρφωνε αμέσως μετά το τελικό σκορ.

Ο Γκιώνης (νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη) αγωνίστηκε στο δεύτερο ματς, αντιμετώπισε τον διεθνή Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό (Νο 114) κι επιβεβαίωσε σχετικά εύκολα την ανωτερότητά του με σκορ 3-0 (τη φωτό από το συγκεκριμένο ματς την έβαλε η Μπορούσια στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης). Με σταθερότητα στην άμυνα και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση έλεγξε απόλυτα το ματς από το 1ο σετ και δεν ανησύχησε ούτε όταν ο αντίπαλός τον πλησίασε στο 8-7. Πήρε με διαφορά το 2ο σετ και χαλάρωσε κάπως στο 3ο, όπου ο Ρομπινό προηγήθηκε 7-4 και μετά είχε πέντε ευκαιρίες να πάρει το σετ. Ο Γκιώνης όμως, δεν παράτησε το σετ, αντέδρασε και αφού ισοφάρισε κι έχασε τρία ματς μπολ στην παράταση σιγούρεψε τη νίκη με σκορ 15-13!

Ο Κρεάνγκα (Νο 76) μπήκε στο τραπέζι στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι και συνάντησε τον Ινδό Σαράθ Καμάλ Ατσάντα (Νο 41). Μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους δοκιμάστηκε και σε αγώνα με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Κάμφθηκε με 3-1 σετ, ωστόσο διεκδίκησε γερά τη νίκη και σε γενικές γραμμές έδειξε σε καλή κατάσταση. Έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια πλήρωσε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Στο 2ο σετ μετέτρεψε το 4-8 σε 7-8, όμως στην επιστροφή από το τάιμ άουτ του Ατσάντα δεν έκανε την ανατροπή. Στο 3ο σετ έχανε 7-3, μείωσε σε 7-6, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση. Το 4ο σετ ήταν πολύ κλειστό, ο Κρεάνγκα προηγήθηκε 9-8 κι έχασε τρεις πόντους στη σειρά. Η Μπορούσια έκανε το 5 στα 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έφτασε τους 10 βαθμούς στο γκρουπ, ενώ προηγείται και στη Μπουντεσλίγκα όπου έχει μόνο νίκες σε 8 παιχνίδια. Η Ενεμπόν είναι 2η με 7 βαθμούς στο γκρουπ Dκαι περιμένει το αυριανό ματς της αυστριακής Βελς με την πολωνική Μπογκόρια για να δει με ποια θα ισοβαθμήσει ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια-Ενεμπόν 3-0:

Τίμο Μπολ-Τσεν Τσίεν Αν 3-0 (12-10, 13-11, 11-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Κουεντέν Ρομπινό 3-0 (11-7, 11-3, 15-13)

Σαράθ Καμάλ Ατσάντα-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-1 (8-11, 11-7, 11-6, 11-9) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ