Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών μέρος πρώτο αυτό το διήμερο

IMG 5953

IMG 5953IMG 5772Το πρώτο κομμάτι της σημαντικότερης ατομικής διοργάνωσης στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση παίζεται IMG 5582αυτό το Σαββατοκύριακο σε συνολικά έξι περιοχές της χώρας. Είναι οι προκριματικοί αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών 2014-2015, το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη του επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Δάμωνα Δαμιανίδη. Η πρώτη φάση του θεσμού θα διεξαχθεί στην Αθήνα για τις περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, στην Πάτρα για τη δυτική Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στην Καβάλα για την ανατολική Μακεδονία και στη Χίο για το συγκεκριμένο νησί και τη γειτονική Μυτιλήνη. Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 488 αθλητές και 122 αθλήτριες.

Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος θ’ αναδείξει συνολικά 30 άνδρες και 20 γυναίκες, που θα πάρουν την πρόκριση για τα τελικά. Εκεί έχουν περάσει απευθείας οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης, απ’ αυτούς φυσικά, που δήλωσαν συμμετοχή. Συνεπώς, στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2015, θα μετάσχουν 38 άνδρες και 26 γυναίκες.

Στα προκριματικά πρόκειται να πάρουν μέρος 172 αθλητές και 36 αθλήτριες στην Αττική, 131 και 27 στη Θεσσαλονίκη, 72 και 10 στην Πελοπόννησο, 32 και 18 στη Θράκη, 56 και 17 στην ανατολική Μακεδονία και 25 και 14 αντίστοιχα στη Χίο. Οι θέσεις πρόκρισης για κάθε περιοχή κατανέμονται ως εξής: Από την Αθήνα περνάνε στα τελικά 17 αθλητές και 11 αθλήτριες. Από τη Θεσσαλονίκη 4 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, από την Πάτρα 5 και 1, από την Αλεξανδρούπολη 2 και 1, από την Καβάλα 1 και 2 και από τη Χίο 1 και 1 αντίστοιχα. Πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο στο απλό ανδρών οι αγώνες στο νησί του Αιγαίου θα έχουν και παρουσία από τη Μυτιλήνη, καθώς έχει δηλώσει αθλητές ο Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών προβλέπει γκρουπ στην πρώτη ημέρα και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Εξαίρεση είναι οι αγώνες των γυναικών στην Αττική όπου λόγω της μικρής συμμετοχής δεν θα χρειαστεί δεύτερη φάση και οι 11 προνομιούχες θέσεις θα καλυφθούν από τις νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ.

Σημειώνεται επίσης, πως ούτε αυτή τη χρονιά αφορά στο αγώνισμα του διπλού η προκριματική φάση. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα προκριθούν στην τελική φάση του απλού θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα διπλά της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς. Θυμίζουμε ότι το διπλό μικτό έχει καταργηθεί. Τα αποτελέσματα των προκριματικών απ’ όλες τις περιοχές θα δημοσιευτούν τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχει ενδιαφέρον για το ποιοι από τους αθλητές, που αγωνίζονται στο εξωτερικό, δηλώνουν συμμετοχή στη σπουδαιότερη διοργάνωση. Καθώς ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν έκαναν ούτε φέτος την …έκπληξη, το πιο ουσιαστικό είναι ότι με βάση τις δηλώσεις άλλων «ξενιτεμένων» το επίπεδο των αγώνων θα παραμείνει πολύ ψηλά και αυτή τη σεζόν. Έχουν δηλώσει συμμετοχή μάλιστα και οι πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού γυναικών Φιλαρέτη Εξάρχου/Αγγελίνα Παπαδάκη, οι οποίες είναι να περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών. Από κει και πέρα θα είναι ξανά παρόντα τα δυνατότερα ονόματα, που έχουν πάρει και απευθείας την πρόκριση στα τελικά (Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στους άνδρες, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη στις γυναίκες). Από τη φετινή διοργάνωση απέχουν και δύο αθλητές, που φέτος αγωνίζονται μόνο σε ευρωπαϊκά κλαμπ. Είναι ο Γιώργος Φραγκούλης και η Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, οι οποίοι μάλιστα, έχουν πάρει και μετάλλια στον θεσμό (ο πρώτος και χρυσό στο διπλό ανδρών).

 

* Τρία στιγμιότυπα με αθλητές, που θα μετάσχουν στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος αύριο και μεθαύριο και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση. Στη φωτό 1 ο Αλέξης Πίττας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στη φωτό 2 ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης των Αετών Πόλης και στην 3 η Ρόζα Χοβσεπιάν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και η Ελένη Γεωργιάδου του Δ.Α.Ο. Ταύρου (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ