Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Πάτρα πρόβαλλε ιδανικά και φέτος τις μικρές ηλικίες

Open Patras_2014_panoramiko

Open Patras_2014_panoramikoΗ φθινοπωρινή περίοδος στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκλεισε με τρόπο ιδανικό. Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα με πολύωρη Patra open_pagorasidesδράση σε 11 τραπέζια, με όμορφα και συναρπαστικά παιχνίδια, με καλή οργάνωση και ζωηρό ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία και τους χορηγούς. Το καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών ήταν το 7ο στο φετινό καλεντάρι και το 5ο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Πατρέων και φυσικά το αφιέρωσε και φέτος στη μνήμη του πρώην προέδρου της Ιωάννη Ασημακόπουλου, ενός ανθρώπου με μεγάλη συμβολή στην επιτραπέζια αντισφαίριση της Πελοποννήσου. Φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας και συγκέντρωσε 134 αγόρια και κορίτσια από δέκα περιοχές της χώρας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Patra open_paidesΟι 134 συμμετοχές χωρίζονταν σε 21 νέους, 8 νεάνιδες, 39 παίδες, 36 παμπαίδες, 17 κορασίδες και 13 παγκορασίδες. Προέρχονταν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, τη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά από σωματεία της Πάτρας και άλλων περιοχών της δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Κορινθία, Ναύπακτο). Το Σάββατο το αγωνιστικό πρόγραμμα κράτησε 9,5 ώρες και σήμερα Κυριακή 6,5. Κύλησε ομαλά και γρήγορα και βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι σε όλα τα ωράρια υπήρχαν διαιτητές σε κάθε αγώνα. Εκτός από τους επίσημους διαιτητές συνεργάστηκαν κι άλλα άτομα του αθλήματος κι όλους μαζί τους πληρώνει η Τοπική Επιτροπή.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Patra neoi_2Στους νέους ο διεθνής Γιώργος Σταματούρος είχε τις πιθανότητες με το μέρος του και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό έκαμψε τον Γιάννη Πετρόπουλο με 3-1 σετ (10-12, 11-7, 11-8, 11-8).

Μίνι έκπληξη δημιούργησε η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες. Η 15άχρονη νίκησε στον τελικό το νούμερο 1 φαβορί της κατηγορίας, την Πατρινιά Γεωργία Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ (11-6, 11-6, 9-11, 11-9).

Σπουδαίο αποτέλεσμα καταγράφηκε και στους παίδες από τον Κωνσταντίνο Λυκοστράτη. Από το νούμερο 4 της κατηγορίας έκανε εξαιρετική πορεία ώσπου στον τελικό κατέβαλλε τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-1 (6-11, 11-7, 11-7, 11-7).

Στις κορασίδες κυριάρχησε το 1ο φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου. Διακρίθηκε βεβαίως και η φιναλίστ Γεωργία Χατζάκη, που πρώτη φορά έφτασε σε τελικό ανοιχτού πρωταθλήματος. Στον τελικό η Γερασιμάτου επιβλήθηκε με 3-1 σετ (11-8, 9-11, 11-5, 11-5). Σε αυτή την κατηγορία ήταν πολύ αμφίρροπος ο αγώνας για τις θέσεις 3-4, όπου η Αθηνά Λιβιεράτου ξεπέρασε με 3-2 σετ το εμπόδιο της Μαρίας Καλύβα.

Patra open_pampaidesΤο 1ο φαβορί επικράτησε και στους παμπαίδες και ήταν ο Παναγιώτης Αδριανός από την Πάτρα. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον Ιάκωβο Αϊβατίδη (12-10, 11-5, 11-9).

Στον τελικό των παγκορασίδων οι φίλοι του αθλήματος είδαν για πολλοστή φορά αντιμέτωπες τη Δέσποινα Μυτακίδου και τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Μέχρι τώρα στη φετινή σειρά είχε μία νίκη η πρώτη και τρεις η δεύτερη. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα επικράτησε η Μυτακίδου με σκορ 3-2 (9-11, 11-1, 12-10, 7-11, 11-7).

Πριν από τις απονομές είπαν λίγα λόγια ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Παναγιώτης Τζόβολος. Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον αποθανόντα φίλο του Ιωάννη Ασημακόπουλο και αφού εξήρε γι’ άλλη μια φορά την προσφορά του στο άθλημα τόνισε ότι «χτίσαμε πολλά μαζί και τώρα όσοι έχουμε μείνει πίσω παλεύουμε και για τον Γιάννη». Ευχαρίστησε εξάλλου, τη χορηγό εταιρεία Λουξ, που στηρίζει κάθε χρόνο το όπεν, τον δήμο Πατρέων για τη συνεργασία, όπως και τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α., που παραχωρεί κάθε χρόνο το γυμναστήριο για τη διεξαγωγή του ανοιχτού πρωταθλήματος. Δεν παρέλειψε επίσης, να ευχαριστήσει για την οργανωτική επιτυχία του τουρνουά τον πρόεδρο της Τ.Ε. Παναγιώτη Τζόβολο και τον διεθνή διαιτητή Απόστολο Τσιούνη, ο οποίος ήταν επιδιαιτητής των αγώνων. Η βοήθεια του τελευταίου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι παραμονές του πρωταθλήματος συγκεντρώνει πάντα τους διαιτητές και τους κάνει σεμινάριο.

Patra open_neanidesΟ επικεφαλής της Τ.Ε. από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλο τον κόσμο, που βρέθηκε για τους αγώνες στην Πάτρα και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι και ορισμένες δικές σας επισημάνσεις φέτος θα μας βοηθήσουν να είμαστε καλύτεροι την επόμενη χρονιά». Επίσης, δια του προέδρου της η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσε την εταιρεία αναψυκτικών Λουξ για την προσφορά της στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά στον πατραϊκό αθλητισμό.

Τις απονομές έκαναν η Παναγιώτα Ασημακοπούλου, σύζυγος του Ιωάννη Ασημακόπουλου, στις παγκορασίδες, ο πρόεδρος του νότιου διαμερίσματος του δήμου Πατρέων Δημήτρης Αναγνωστόπουλος στους παμπαίδες, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες, ο πρόεδρος του σωματείου Φοίνικες Πάτρας και πρώην πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Νίκος Φιλιππακόπουλος στους παίδες και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αχαΐας Δημήτρης Μπαλαφούτης στις κορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακόας Σ.Φ.Π.)

2. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Μάριος Ελέζογλου (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ελένη Σοφρά (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

4. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Α.Σ.Ε.Α Βέροιας)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

3. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

4. Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

Patra korasidesΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Γεωργία Χατζάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αθήνα Λιβιεράτου (Α.Σ. Περιστερίου Άλφα)

4. Μαρία Καλύβα (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακαμπή Αθηνών)

3. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

4. Γεώργιος Γκόντεβας (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Ναταλία Καφάτου (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

4. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΩΡΑ

Στο περιθώριο των αγώνων έγινε κλήρωση 27 δώρων για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Τα δώρα πρόσφεραν οι χορηγοί του όπεν και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Πέρα από τα είδη πινγκ πονγκ δόθηκαν και δύο ξεχωριστά μεγάλα δώρα. Ένα ποδήλατο, το οποίο κέρδισε η Ελπίδα Οικονόμου από τον Α.Ο.Ν. Φαλήρου και μία διανυκτέρευση στο Galaxy City Center Hotel, η οποία πήγε στη Χριστίνα Κούλικα από τις Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς.

Το τουρνουά στήριξαν συνολικά 13 χορηγοί και ήταν οι εξής:

Λουξ (μεγάλος χορηγός)

Αθλομάνια

G.A. Sports

Quality Meat Carna

Mediterranee Hotel

G.P. Sports

Adonis City Hotel

Πρώτο

K.T.E.Λ. Αχαΐας

Ideal Bikes

ΜεζεδοποτείοΣινιάλο

ΣΠΟΡ FM Πάτρας

Galaxy City Center Hotel

                                               

 * Στις φωτό οι απονομές απ’ όλες τις κατηγορίες κι ένα πανοραμικό πλάνο από το κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας στη διάρκεια των αγώνων

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ