Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στους «32» του σουηδικού όπεν για τον Γκιώνη

135 national_team

135 national_teamΠρόωρα διακόπηκε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ανδρών του σουηδικού World Tour επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα στη Στοκχόλμη. Ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, αφού προχώρησε στον 2ο γύρο με νίκη 4-1 σετ εναντίον του Ιταλού Νιαγκόλ Στογιάνοφ, το βράδυ γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον κι έμεινε στους «32» τους αγωνίσματος. Όλες αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνεται ότι το επίπεδο στο φετινό τουρνουά της σουηδικής πρωτεύουσας είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό και για τον πολύπειρο «αμυντικό», που κατέκτησε εκεί το χάλκινο μετάλλιο το 2013, ήταν αφάνταστα δύσκολη αποστολή ακόμα και η είσοδος στην 8άδα. Βεβαίως, σήμερα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στη 16άδα, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην κατάλληλη κατάσταση όταν την ίδια ώρα ο Κάρλσον απέδωσε καταπληκτικά με τη συμπαράσταση περίπου 1.000 συμπατριωτών του. Αυτή η ήττα θα στοιχήσει και στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης για τον πρωταθλητή μας, που τον Νοέμβριο ανέβηκε στο νούμερο 20.

Στον βραδινό αγώνα, που μετάδωσε στο διαδίκτυο το itTV.com, ο Γκιώνης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί κι αν το κατάφερνε ίσως να ήταν εντελώς διαφορετική η εξέλιξη. Είχε σετ μπολ, αλλά έχασε τρεις πόντους στη σειρά. Προσπάθησε να κρατήσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως έχασε αρκετές φαινομενικά εύκολες μπάλες και δεν είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας στις forehandεπιθέσεις. Μπήκε σε παθητική θέση και σε αυτό μέτρησε φυσικά το παιχνίδι του Κάρλσον (νούμερο 46 στην παγκόσμια κατάταξη), που δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί άψογο. Ο αριστερόχειρας αθλητής της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ Ποντουάζ είχε «ενοχλητικό» σερβίς κι εφάρμοσε εξαιρετική τακτική πότε με το να ανοίγει το παιχνίδι, πότε με φαλτσαριστό backhandκαι πότε φέρνοντας τον Παναγιώτη κοντά στο τραπέζι μετά από άμυνα (10-12, 6-11, 7-11, 9-11).

Στο 1ο σετ ο Γκιώνης είχε 10-9, όμως έχασε άμυνα και δύο μπαλιές από το forehand για να καμφθεί τελικά με 10-12. Στο 2ο σετ ο Σκανδιναβός έπαιξε ακόμα καλύτερα και ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Δημιουργήθηκε διαφορά από την αρχή με 5-2 και δεν μπόρεσε να τη «μαζέψει». Ο Κάρλσον μπήκε δυνατά και στο 3ο σετ, προηγήθηκε 7-4 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή στο τραπέζι ο Γκιώνης δεν κατάφερε ν’ αλλάξει κάτι και με 3-0 πια ο αντίπαλός του είχε γείρει για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ του. Στο 4ο σετ οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο-πόντο ώσπου ο …οικοδεσπότης έπαιξε ορισμένους πολύ καλούς πόντους, έφτασε στα δύο ματς μπολ (10-8) και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Το μεσημέρι, στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «64», ο 34χρονος διεθνής μας απέκλεισε με 4-1 σετ τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ (Νο 88). Απέκτησε τον έλεγχο από την αρχή του ματς, δεν τον έχασε ούτε όταν ο Στογιάνοφ μείωσε σε 2-1 και με διαφορά στα επόμενα δύο σετ έφτασε στο τελικό 4-1 επιβεβαιώνοντας ότι ήταν το φαβορί (11-4, 11-8, 7-11, 11-4, 11-5).  

 

* Ο Γκιώνης σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη από το Σ.Ε.Φ..

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ