Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ιταλός Στογιάνοφ αντίπαλος του Γκιώνη στον 1ο γύρο του σουηδικού όπεν

Gio me_Platonov_Sweden

Gio me_Platonov_SwedenΤον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο Παναγιώτης Γκιώνης στον 1ο γύρο του σουηδικού World Tour, που είναι σε εξέλιξη στη Στοκχόλμη. Ο αθλητής, που έχει κατακτήσει φέτος το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών στο βελγικό όπεν του Ντε Χάαν, πέρασε με επιτυχία τους προκριματικούς γύρους κι εξασφάλισε απόψε την πρόκριση στο ταμπλό. Ο Γκιώνης ήταν ήδη εκεί με βάση την πολύ υψηλή θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, είναι νούμερο 11 του αγωνίσματος και αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας θα επιδιώξει το πρώτο βήμα για ένα καλό πλασάρισμα δείχνοντας την κατάλληλη προσοχή απέναντι στον Ιταλό πρωταθλητή. Σήμερα στο μεταξύ, στην πρώτη ημέρα των αγώνων του στο τουρνουά αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του διπλού με συμπαίκτη τον Πάβελ Πλατόνοφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συναντά πρώτη φορά τον Στογιάνοφ σε διοργάνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Είναι το φαβορί για τη νίκη και θέλει να το επιβεβαιώσει στο τραπέζι. Αν προκριθεί στους «32» τότε αύριο το βράδυ θ’ αντιμετωπίσει ή τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον, που επίσης είναι απευθείας στο ταμπλό ή τον αντίπαλό του στους «64» τον Γερμανό Ρικάρντο Βάλτερ. Σε περίπτωση νέας νίκης ο Γκιώνης θα βρει στους «16» πιθανότατα το νούμερο 1 των αγώνων και της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κινέζο Σου Σιν. Ο Στογιάνοφ για να φτάσει στη πρόκριση σημείωσε νίκες εναντίον του Αυστριακού Ντάνιελ Χάμπεσον (στον καθοριστικό προκριματικό γύρο) και του Πορτογάλου Τσεν Ντιόγκο.

Στο διπλό ανδρών η ελληνική παρουσία έκλεισε γρήγορα. Το 2005 ο Γκιώνης είχε κατακτήσει μετάλλιο στο διπλό του σουηδικού όπεν με παρτενέρ τον Κορέατη αμυντικό Γιου Σι Χιουκ, ωστόσο τώρα, παίζοντας πρώτη φορά με συμπαίκτη τον Λευκορώσο επιθετικό Πάβελ Πλατόνοφ, αποκλείστηκε μόλις στον 2ο προκριματικό γύρο. Το μεσημέρι Γκιώνης και Πλατόνοφ νίκησαν για τους «64» τους Άσλεϊ Ρόμπινσον/Τίμοθι Γουάνγκ από την Ιρλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντίστοιχα, με 3-1 σετ (11-6, 13-11, 8-11, 11-2). Λίγες ώρες αργότερα κάμφθηκαν σε αμφίρροπη αναμέτρηση με 3-2 σετ από τους Κορεάτες Τσο Εόν Ράε/Κιμ Ντονγκ Χιουν, ένα από τα πρώτα τέσσερα φαβορί των προκριματικών. Προηγήθηκαν με 2-1, έχασαν στην παράταση το 4ο σετ και τελικά λύγισαν στο «κόντρα» κάνοντας κακή εκκίνηση (11-5, 6-11, 11-9, 11-13, 2-11). Στο κυρίως ταμπλό των «16» πέρασαν τα ζευγάρια, που έφτασαν μέχρι την 8άδα των προκριματικών.

 

* Σε φωτό του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή από τη σάλα των αγώνων ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον συμπαίκτη του στο διπλό Πάβελ Πλατόνοφ. 

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ