Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο …βάθος Σου Σιν και πάλι για τον Γκιώνη στη Στοκχόλμη

Χu Χin_2

Χu Χin_2Δεν ευνόησε τον Παναγιώτη Γκιώνη η κλήρωση του απλού στο ισχυρό World Tour της Σουηδίας, που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στη Στοκχόλμη. Είναι βέβαια απευθείας στο κυρίως ταμπλό, θα περιμένει να μάθει μετά τα προκριματικά γκρουπ τον πρώτο του αντίπαλο την Παρασκευή, ωστόσο η ατυχία στην κλήρωση έχει να κάνει με το φαβορί, που πιθανότατα θα συναντήσει στους επόμενους γύρους. Εφόσον λοιπόν, προχωρήσει σύμφωνα με τα προγνωστικά και ως νούμερο 11 του αγωνίσματος φτάσει στους «16», τότε εκτός απροόπτου θα βρει ξανά μπροστά του τον κάτοχο της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη, τον Κινέζο Σου Σιν (αριστερά από το photo gallery της I.T.T.F.). Ο Γκιώνης είχε συναντήσει τον καταπληκτικό αριστερόχειρα πρωταθλητή πριν από δύο εβδομάδες στο Euro-Asia All Stars Challenge και είχε χάσει με 3-0 σετ, ενώ τον έχει αντιμετωπίσει χωρίς επιτυχία και σε δύο άλλα επαμειβόμενα όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας. Επίσης, στους «32», ενδεχομένως προηγηθεί άλλη δύσκολη αποστολή για τον Γκιώνη, καθώς ο πρώτος αθλητής, που θα συναντήσει από τα seeding είναι ο Σουηδός διεθνής Κρίστιαν Κάρλσον, που κατέκτησε πέρσι το Τσάμπιονς Λιγκ με τη γαλλική Ποντουάζ!

Ο 1ος γύρος του απλού αρχίζει μεθαύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Στο πρώτο στάδιο μετέχουν 160 αθλητές και 115 αθλήτριες από συνολικά 51 χώρες και η τεράστια αυτή συμμετοχή έκανε τους διοργανωτές ν’ αποφασίσουν ότι τα προκριματικά δεν θ’ αρχίσουν από γκρουπ αλλά θα γίνουν κατευθείαν σε νοκ άουτ σύστημα! Θα είναι η πρώτη φορά από το 1996 και την έναρξη των Pro Tour της I.T.T.F. (νυν World Tour), που η προκριματική φάση δεν θα περιλαμβάνει ομίλους! Μετά το τέλος της προκριματικής διαδικασίας λοιπόν, θα γίνει νέα κλήρωση για το ταμπλό και ο Γκιώνης θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στον γύρο των «64». Βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό και στην κορυφή αυτού είναι ο Σου Σιν. Εάν πετύχει δύο νίκες την Παρασκευή (για τις 20.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι του 2ου γύρου), τότε θα συναντήσει λογικά τον Σου Σιν στη 16άδα και ο αγώνας έχει οριστεί για το Σάββατο στις 16.30. Νωρίτερα ο πρώτος παίκτης από τα seeding, που αναμένεται να βρει στον δρόμο του ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του ομαδικού, είναι ο Ιάπωνας Μασατάκα Μοριζόνο.

Ο Έλληνας «αμυντικός» φιγουράρει αυτόν τον μήνα στην απόλυτα τιμητική 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στο σουηδικό τουρνουά κατέκτησε τον Δεκέμβριο του 2013 το πρώτο του μετάλλιο (χάλκινο) στο απλό ανδρών ενός WorldTour. Θ’ αγωνιστεί και φέτος υπό τις οδηγίες του Κώστα Βατσακλή και παρότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος από πέρσι (όταν είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον Κινέζο Γιαν Αν) θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και βαθμούς. Κόντρα στον σπουδαίο Σου Σιν έχει γνωρίσει δύο ήττες με 4-0 σετ στα τουρνουά του Κατάρ το 2014 και της Γερμανίας το 2010, πάντως, αν μη τι άλλο, του δίνεται η ευκαιρία να παίξει ελεύθερα και να μετρήσει δυνάμεις. Καλή απόδοση θα χρειαστεί να πιάσει και στον προηγούμενο γύρο βέβαια, αν προκριθεί και συναντήσει τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον. Τον αθλητή της (πρώην ομάδας του και σημερινής πρωταθλήτριας Ευρώπης) Ποντουάζ τον είχε αντιμετωπίσει επίσης στο τουρνουά του Κατάρ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και τον είχε νικήσει με 4-2 στον γύρο των «64» πριν αποκλειστεί αργότερα από τον Σου Σιν…

Ο Γκιώνης αρχίζει αύριο Πέμπτη τα παιχνίδια του από το αγώνισμα του διπλού. Θα έχει συμπαίκτη τον Λευκορώσο Πάβελ Πλατόνοφ και στον προκριματικό γύρο των «64» θ’ αντιμετωπίσουν στις 13.00 ώρα Ελλάδας τους Ιρλανδούς Άσλεϊ Ρόμπινσον/Τίμοθι Γουάνγκ. Αν πάρουν τη νίκη και περάσουν στους «32» θα τεθούν την ίδια μέρα αντίπαλοι μ’ ένα από τα πρώτα τέσσερα φαβορί των προκριματικών τους Κορεάτες Τσο Εόν Ράε/Κιμ Ντονγκ Χιουν.

* Οριστικά το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 του μήνα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στη σχολή προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ΄ κατηγορίας. Η δεύτερη ημέρα είναι μόνο για όσους δεν µπορέσουν, για σοβαρούς λόγους, να είναι παρόντες στην εξεταστική του Σαββάτου. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της (www.httf.gr) τη διαδικασία των εξετάσεων και την εξεταστέα ύλη, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι προπονητές που παρακολούθησαν τη σχολή.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ