Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας

Sxoli Salonica_November

Sxoli Salonica_NovemberΜε την ολοκλήρωση των μαθημάτων έκλεισε χτες το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος στη σχολή προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ΄κατηγορίας, που συνδιοργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η Γ.Γ.Α.. Με τα θέματα που παρουσιάστηκαν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και μόνο το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα συμπληρώθηκαν οι 130 διδακτικές ώρες πρακτικών και 60 θεωρητικών μαθημάτων, που είχαν προγραμματιστεί. Τώρα απομένουν οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα στον μήνα και σε ημερομηνίες, που θα οριστικοποιηθούν και θ’ ανακοινωθούν αύριο από την ομοσπονδία. Όπως προβλέπεται, θα δοθούν δύο ημέρες εξεταστικής ώστε να πάνε στη δεύτερη όσοι για σοβαρό λόγο απουσιάσουν από την πρώτη. Θα προηγηθεί το γραπτό κομμάτι και θ’ ακολουθήσει το πρακτικό (προφορικά). Όσοι μείνουν μετεξεταστέοι θα δώσουν σε άλλη ημερομηνία πάνω στο κομμάτι, στο οποίο απέτυχαν.

Salonica Sxoli_proponiton_Vatsa«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το πρόγραμμα τηρήθηκε με ακρίβεια και με καλή οργάνωση φτάσαμε σ’ ένα αποτέλεσμα, που πιστεύω να Diatrofi daskalesτους ικανοποίησε όλους. Όλοι όσοι δίδαξαν ήταν άψογοι και προσωπικά θεωρώ ότι τέτοια σύμπραξη με προπονητές και άλλους επαγγελματίες του χώρου δεν έχει υπάρξει ξανά.  Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους δημιουργώντας έντονο ενδιαφέρον στους μαθητές κι επαναλαμβάνω χωρίς να πάρουν καθόλου χρήματα», σχολίασε με αφορμή το τέλος των μαθημάτων η διευθύντρια της σχολής προπονητών και γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού. 

SEF Sxoli_NovemberΤα μαθήματα άρχισαν στις 13 Σεπτεμβρίου και τα παρακολούθησαν συνολικά 65 υποψήφιοι, 43 στην Αθήνα και 22 στη Θεσσαλονίκη. Δίδαξαν 22 επαγγελματίες κι εκτός από τους προπονητές Μιχάλη Κατσικαδέλη, Κώστα Βατσακλή, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, Γιάννη Σταύρου, Γιώργος Χριστοφοράκη, Σωκράτη Παπασάβογλου, Διάνα Ζέρδιλα, Χρήστο Βατσακλή, Γιάννη Κορδούτη, Χρήστο Λάμη, Λουίτζι Σκέμβρη και Θανάση Στάθη, ήταν ως ειδικοί σε διάφορους τομείς οι Μαρία Χριστοφοράκη, Στέλλα Νικολουδάκη, Ηλίας Ζαχαρόπουλος, Τίνα Κρόττα, Μαρία Τσίπου, Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, Ξένια Στάθη, Στέλλα Κατσίβελη και Λέα Σπηλιοπούλου. Επίσης, είχε μία φιλική συμμετοχή ο επί σειρά ετών προπονητής του Α.Σ. Πέρα και παλιός πρωταθλητής πινγκ πονγκ στην Τουρκία Κώστας Ιωαννίδης. 

Οι σπουδαστές έδειξαν στο φινάλε τον ίδιο ενθουσιασμό με το ξεκίνημα και πέρα από κάθε αμφιβολία αποδείχτηκε και στην πορεία πόση ανάγκη είχαν οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τη διεξαγωγή σχολής προπονητών μετά από 20 και πλέον χρόνια. Τα τελευταία μαθήματα έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Ζ και ομοσπονδιακή αίθουσα STAG) και στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.. Στο τμήμα της Αθήνας δίδαξαν ο Λουίτζι Σκέμβρης για την άμυνα και ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος για τη φυσικοθεραπεία. Στο τμήμα της Θεσσαλονίκης ήταν εισηγητές ο Κώστας Βατσακλής, που αναφέρθηκε στους ρόλους του προπονητή, ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε το παιδαγωγικό κομμάτι και η Ξένια Στάθη, που μίλησε για τις πρώτες βοήθειες. Όλοι οι μαθητές εμφάνισαν και αυτή την εβδομάδα ζωηρό ενδιαφέρον στο ν’ ακούσουν και να κατανοήσουν απόλυτα τα όσα αναλύθηκαν από τους διδάσκοντες, ενώ όπως κάθε φορά έγιναν και χρήσιμες συζητήσεις. Βοήθησαν σε αυτό και οι εικόνες και τα μικρά βίντεο (ακόμα και από αγώνες της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που παρουσίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής στη Θεσσαλονίκη), που έπαιξαν σε προτζέκτορα.

Trapezi simmathiton_AthinaΝα σημειωθεί ακόμα ότι οι μαθητές στην Αθήνα οργάνωσαν το Σάββατο γεύμα σε ταβέρνα στα Πετράλωνα με σκοπό να γιορτάσουν την αποφοίτηση από τη σχολή προπονητών! Αυτό που όλοι περιμένουν ανυπόμονα πλέον είναι να περάσουν επιτυχώς και τη διαδικασία των εξετάσεων. Αυτό θα τους χρίσει επίσημα νέους προπονητές και θα μπορούν (όποτε το επιδιώξουν και τους δοθεί η ευκαιρία) να δουλέψουν σε σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας με όλες πια τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Θυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την κατηγορία «σχολή προπονητών» δημοσιεύονται θέματα από την ύλη της σχολής. 

 

* Φωτό 1: Αναμνηστική φωτό στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή μετά το τέλος των μαθημάτων

* Φωτό 2: Από τη Θεσσαλονίκη και προηγούμενο τριήμερο μαθημάτων και αυτή φωτό με τον Χρήστο Βατσακλή και τους μαθητές

* Φωτό 3: Η Λέα Σπηλιοπούλου και η Στέλλα Κατσίβελη, καθώς διδάσκουν για τη διατροφή στο Σ.Ε.Φ. πριν από λίγες ημέρες

* Φωτό 4: Στιγμιότυπο από το μάθημα του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου για τη φυσικοθεραπεία αυτό το διήμερο στο φαληρικό στάδιο.

* Φωτό 5: Τον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουν την αποφοίτηση από τη σχολή βρήκαν οι μαθητές στο τμήμα της Αθήνας. Πλούσιο γεύμα με καλό κρασί σε ταβέρνα στα Πετράλωνα.   

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ