Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απόλυτα θετικό το αποτέλεσμα και στη Βέροια, στο 6ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν

Veroia paides_November_2104

Veroia paides_November_2104Η πρώτη …διδάξασα στην καθιέρωση ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρόσθεσε αυτό το Σαββατοκύριακο, στη Βέροια, ένα ακόμα πετυχημένο τουρνουά στο ενεργητικό της. Και η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας άφησε γι’ άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά της όσον αφορά στις καλές συνθήκες, τη φιλοξενία και γενικά την αγάπη της για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Από κοντά πολύτιμοι αρωγοί της Τ.Ε. το τοπικό σωµατείο πινγκ πονγκ και ο δήµος Βέροιας κι έτσι το 6ο αναπτυξιακό της ομοσπονδίας, για τη σεζόν 2014-2015, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα για αθλητές, γονείς και προπονητές. Οι αγώνες έγιναν στο Φιλίππειο κλειστό γυµναστήριο και ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του αθλητή του Ο.Ε.Α. Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη. Συγκέντρωσαν 156 αγόρια και κορίτσια από 13 περιοχές της χώρας και νικητές αναδείχτηκαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες, ο Αλέξιος Κουλουριώτης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Ζήσης Δουκέρης στους παμπαίδες και η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις παγκορασίδες.

Αγωνίστηκαν αθλητές από συλλόγους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κοζάνης, της Καρδίτσας, της Κορίνθου, της Αλεξανδρούπολης, της Έδεσσας, της Καβάλας, των Ιωαννίνων, της Φλώρινας, της Λάρισας και βέβαια της Βέροιας. Οι αγώνες είχαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, θέαμα, αλλά και έντονο συναγωνισμό, ο οποίος οδήγησε σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: Από τις έξι κατηγορίες μόνο στις δύο επικράτησε το πρώτο φαβορί και ήταν σ’ αυτές των νεανίδων και των κορασίδων. Με τη Χατζηλυγερούδη και την Τέρπου αντίστοιχα, που έφτασαν τις δύο πρωτιές στη φετινή σειρά των όπεν. Σε όλες τις άλλες έγιναν μικρές ή μεγαλύτερες ανατροπές των προγνωστικών. Η αγωνιστική δράση καταγράφηκε σε 14 τραπέζια και περιλάμβανε διαβάθμιση με διεξαγωγή ματς και για τις θέσεις 3-4. Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες, ενώ σήμερα το φινάλε γράφτηκε ύστερα από 7,5 ώρες. Η θερμοκρασία ήταν γενικά καλή, απλά το Σάββατο έβρεξε πολύ.

Στον τελικό των νέων συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Γιώργος Σταματούρος αντίστοιχα. Ο Σταματούρος ήταν σε καλύτερη μέρα, επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-7, 11-4, 11-8) και πήρε το πρώτο του χρυσό σε αυτή την κατηγορία του θεσμού.

Στις νεάνιδες η Γεωργία Χατζηλυγερούδη χρειάστηκε να δώσει γερή κόντρα με την Παναγιώτα Ανδριανού για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ και τελικά επικράτησε με 3-2 (8-11, 14-12, 7-11, 11-6, 11-5).

Στους παίδες ο Αλέξιος Κουλουριώτης είχε μία ακόμα εξαιρετική παρουσία. Άρχισε από το νούμερο 5 του αγωνίσματος και στον τελικό κατέβαλλε το νούμερο 1, τον (επανακάμψαντα από πρόβλημα τραυματισμού) Νίκο Βλαχάκη με 3-0 σετ (11-2, 11-5, 11-8).

Στις κορασίδες η Τέρπου έπαιξε τον πέμπτο φετινό τελικό και πανηγύρισε δεύτερη φορά. Στον τελικό νίκησε την Αλεξάνδρα Τσακαλίδου με 3-0 σετ (11-8, 11-5, 11-6).

Στους παμπαίδες ανέβηκε πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ζήσης Δουκέρης. Ο Ηλίας Σταματόπουλος βρέθηκε ξανά στον τελικό, όπως στη Φλώρινα πριν από δύο εβδομάδες, αλλά ηττήθηκε με 3-0 (11-2, 11-7, 11-9). Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε τουρνουά ο 7χρονος Σάββας Βατσακλής, γιος του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα.

Στις παγκορασίδες επικράτησε η Θεοδώρα Βασιλειάδου, που ήταν 3η στο αμέσως προηγούμενο τουρνουά, στη Φλώρινα. Στον τελικό αντιμετώπισε το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, που έχει ήδη τρεις πρωτιές στην κατηγορία και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 (11-9, 11-7, 12-14, 11-9).  

Veroia Kolimpadis_ston_dimoΝωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης του ανοιχτού πρωταθλήματος, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Βέροιας και πρόεδρος του Κ.Α.Π.Α. δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας Νικόλας Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο α΄αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς,  η γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου, η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου και φυσικά παράγοντες των σωματείων της πόλης.

«Η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας είναι ο πατέρας των ανοιχτών πρωταθλημάτων. Οργανώνει ένα ακόμα με επιτυχία, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να ευχαριστήσω τον δήμο Βέροιας και την τοπική κοινωνία για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία, όπως φυσικά γι’ άλλη μια φορά τους γονείς για την υποστήριξή τους», υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα ο Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ ο Θεόφιλος Κορωνάς από την πλευρά του εξέφρασε τη μεγάλη χαρά των ανθρώπων του δήμου για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας στη Βέροια.

Στην τελετή δόθηκε και καλλιτεχνικό χροιά με μοντέρνους χορούς από τον σύλλογο «Αλέξανδρος». Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας και πατέρας του Φώτη Τσιαλτζούδη, Βαγγέλης, στις κορασίδες, ο προπονητής των σωματείων της Βέροιας (Α.Σ.Ε.Α. και Ο.Ε.Α.) και αδερφός του εκλιπόντα Γεώργιος Τσιαλτζούδης στους παίδες, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς στις παγκορασίδες, ο πρόεδρος του Ο.Ε.Α Βέροιας Μανώλης Σοφιανίδης στους παμπαίδες και η γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου στους νέους και τις νεάνιδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Φώτης Αρβανίτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Κυριακή Κουλιούρη (Φοίνικας Πειραιά)

4. Ολυμπία Μαλαχτάρη (Φοίνικας Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

4. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Φοίνικας Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Θ. Καλαμαριάς)

3. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

4. Γεωργία Χατζάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διόνυσου)

2. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Γιώργος Ανδρουλάκης (Ρουφ 80)

4. Ανδρέας Καραμούτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

Veroia pagora_November_2014ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Μαριάνα Γενεράλη (Α.Σ. Φιλονίκης)

Το φετινό τουρνουά της Βέροιας στήριξαν 14 χορηγοί και ήταν οι ακόλουθοι:

Roma Pizza

Gooydys εστιατόριο

Κριαράς Ζαχαροπλαστείο

Πράπας Grill

Στάσου Μυγδάλα-Καφενείο-Snack bar

Κτήμα Φουντή

Ευθύμογλου

MrTonyDonuts

Τέρψις Νάουσας

Αγγελικόν-Μαζαδοπωλείο

Στάση-Ταβέρνα

Ελαίας Γη

LogoGraf

Πετρόχειλος  

 

* Φωτό: Η απονομή στην κατηγορία των παίδων

* Φωτό 2: Δια του πρόεδρου της Μανώλη Κολυμπάδη η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βραβεύει για την αμέριστη βοήθεια στην τέλεση του τουρνουά τον δήμο Βέροιας στο πρόσωπο του Θεόφιλου  Κορωνά

* Φωτό 3: Οι νικήτριες της κατηγορίας παγκορασίδων στο βάθρο

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ