Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ουές και Μπουλουσά …μπαίνουν στο κλίμα του πρώτου ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού

Ouaiche 2

Ouaiche 2PA113568Μία εβδομάδα πριν από το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο στην Α1 εθνική κατηγορία είναι ώρα για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να μπαίνουν σιγά-σιγά στο κλίμα του μεγάλου ντέρμπι των ανδρών μεταξύ του Πέρα Αθηνών και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες έχουν …κονταροχτυπηθεί πάμπολλες φορές κατά την τελευταία δεκαετία και καθώς προβάλλουν και στην τρέχουσα σεζόν ως οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου οι γερές κόντρες τους θ’ αποτελέσουν το χάι λάιτ της διοργάνωσης. Ένας λόγος παραπάνω φέτος, επειδή οι κορυφαίες ομάδες ενισχύονται με δύο πολύ αξιόλογους Γάλλους αθλητές. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τον Μεχντί Μπουλουσά (δεξιά φωτό από την πρεμιέρα της Α1 στο Σ.Ε.Φ.) και ο δευτεραθλητής Α.Σ. Πέρα με τον Στεφάν Ουές (αριστερά σε αγώνα στο γαλλικό πρωτάθλημα). Οι δύο κλασικοί ανταγωνιστές έχουν αρχίσει με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, το πρώτο ντέρμπι, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, για την 6η αγωνιστική, ίσως «δείξει» εκείνον που θα πάρει τον έλεγχο στην υπόθεση του τίτλου και με αυτή την αφορμή η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε και δημοσιεύει δηλώσεις από τους νεαρούς Γάλλους διεθνείς. Ουές και Μπουλουσά μιλούν για την επικείμενη αναμέτρηση, την απόφασή τους να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, την αγωνιστική τους κατάσταση κ.α.

Ο Μπουλουσά πήρε ήδη την πρώτη γεύση από την Α1 στις 11 Οκτωβρίου. Είχε αναφερθεί τότε στο ντεμπούτο του και στο επίπεδο των παικτών που συνάντησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τώρα μίλησε πιο γενικά. «Αποφάσισα να ζήσω την εμπειρία στην Ελλάδα διότι κοιτούσα και για ένα κλαμπ έξω από τη Γαλλία και ο Κώστας Παπαγεωργίου με ρώτησε αν ήθελα να παίξω στην ομάδα του. Έτσι, δέχτηκα. Γνωρίζω τα αποτελέσματα της εθνικής σας ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις και πραγματικά έχετε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, ωστόσο δεν μέτρησαν αυτά στο να πάρω την απόφαση να παίξω στην Ελλάδα», τόνισε ο 19χρονος δεξιόχειρας.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού («περιμένω σίγουρα μία καλή σεζόν για την ομάδα μου»), επισήμανε ότι πριν ζήσει τις πρώτες εικόνες στο Σ.Ε.Φ. γνώριζε μόνο τις καλύτερες ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα και κλήθηκε να μιλήσει για το ντέρμπι. Ρωτήθηκε για τα παιχνίδια του με τον Ουές και τον Λαγογιάννη, για τον Βλοτινό, που αγωνίστηκε κάποια χρόνια στη Γαλλία, αλλά απέφυγε να κάνει προγνωστικά για την έκβαση της «μάχης». «Δεν ξέρω ακριβώς το επίπεδο των συμπαικτών του Ουές, συνεπώς θα έλεγα ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Πράγματι δεν έχω νικήσει ποτέ τον Λαγογιάννη, τον έχω αντιμετωπίσει μία ή δύο φορές δεν θυμάμαι ακριβώς. Ήμουν πολύ νέος όταν αγωνιζόταν στη Γαλλία ο Βλοτινός και μπορώ να πω ότι δεν τον θυμάμαι. Με τον Ουές αναμετρήθηκα πριν από 1,5 μήνα περίπου σε διεθνές τουρνουά κι έχασα με 4-2. Τον έχω νικήσει μία φορά στην καριέρα μου σε συνολικά 6-7 αγώνες νομίζω. Σίγουρα το παιχνίδι μου εναντίον του Στεφάν θα μετρήσει, όπως κάθε ματς σ’ ένα ντέρμπι, πάντως δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μετρήσει τόσο ώστε ν’ αποδειχτεί καθοριστικό για την τελική έκβαση».  

Ο Μπουλουσά επανέλαβε ότι προτιμά τα πλαστικά μπαλάκια (με τα οποία κάνει προπονήσεις από τον περασμένο Ιούλιο), αλλά δεν έχει πρόβλημα που στην 1η κατηγορία της Ελλάδας χρησιμοποιούνται ακόμα το κλασικά από σελιλόιντ, ενώ για το αν βρίσκεται σε φόρμα τον τελευταίο καιρό σημείωσε: «Νιώθω καλά αυτή την περίοδο κι εύχομαι να συνεχιστεί αυτό… Μετείχα σε αρκετά διεθνή τουρνουά, τα οποία με βοήθησαν. Οι αγώνες στο εξωτερικό βοηθούν γιατί σε γεμίζουν εμπειρίες και αυτοπεποίθηση για τις επόμενες αγωνιστικές σου δραστηριότητες». Τέλος, κάλεσε τους φίλους του Ολυμπιακού «να έρχονται όσο μπορούν πιο συχνά στα παιχνίδια της ομάδας και ειδικά στα ντέρμπι με τον Πέρα».

Ο Ουές περιμένει ανυπόμονα το ντεμπούτο του με το Πέρα Αθηνών στα μέσα του μήνα. Παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα, «καθώς δεν έχω προηγούμενη εμπειρία κι επαφή με αυτό», πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσο μεγάλο συναγωνισμό θα συναντήσει η ομάδα του, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να γίνει φαβορί για την πρωτιά μετά τις αγωνιστικές του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γιατί αποφάσισε να έρθει σε ελληνικό κλαμπ: «Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα να έρθω να παίξω στην Ελλάδα είχαν να κάνουν με την πρόταση του προπονητή μου. Με ρώτησε εάν θα με ενδιέφερε αυτή η προοπτική κι αμέσως του απάντησα «ναι». Υπάρχουν καλοί παίκτες στο πρωτάθλημά σας, ενώ πρόκειται και για μια όμορφη χώρα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το επίπεδο του αθλήματος είναι πολύ καλό στη χώρα σας».

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας ο Ουές ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας και μάλιστα στην αναμέτρηση με την Ελλάδα είχε πετύχει πολύτιμη νίκη εναντίον του Παπαγεωργίου. «Νομίζω πως όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ. Ο αντίπαλος είχε προηγηθεί με 8-5, αλλά τελικώς επικράτησα με 12-10. Αυτό μου επέτρεψε να είμαι πιο ήρεμος στη συνέχεια και να επικρατήσω με 3-0. Κάθε ματς όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο Παπαγεωργίου είναι καλός παίκτης και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από μέρους μου», δήλωσε ο σημερινός πρωταθλητής Γαλλίας του απλού ανδρών και πάντα για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες επισήμανε: «Στο τουρνουά του Βελγίου χρειάστηκε να κάνω ανατροπή κόντρα στον Μπουλουσά για να νικήσω δύσκολα με 4-2 από 0-2 πίσω. Με τον Ρηνιώτη έχω κοντραριστεί μία φορά στη 2η κατηγορία της Γαλλίας κι έχω ηττηθεί. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να πάρω τις νίκες στα δικά μου ματς. Θεωρώ πως έχουμε καλή ομάδα, αλλά θα δούμε τί θα προκύψει…».

Ο αριστερόχειρας νεαρός υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο κι εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι παίρνει ευκαιρίες με την εθνική ανδρών της χώρας του. «Ήμουν και στην αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Το να παίζεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι η σπουδαιότερη εμπειρία, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, επομένως με έχουν βοηθήσει ουσιαστικά αυτοί οι αγώνες».

Τέλος, για το θέμα με τις μπάλες ρωτήθηκε και ο Ουές και απάντησε. «Κατά τη γνώμη μου τα πλαστικά μπαλάκια δεν έχουν μεγάλες διαφορές με τα κλασικά. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, παίζω ακόμα και με τα καινούργια και με τα παλιά, οπότε πιστεύω θα προσαρμοστώ άμεσα και σε αυτό το σημείο του ελληνικού πρωταθλήματος».

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ