Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γ. Κωνσταντινόπουλος και Κ. Παρίδη νικητές του απλού στην Πανεπιστημιάδα

G. Konstadin

G. KonstadinΗ πανεπιστημιακή κοινότητα είχε την τιμητική της το προηγούμενο τριήμερο στην Πάτρα και η επιτραπέζια αντισφαίριση προβλήθηκε σημαντικάIMG 5862 μέσα και από αυτή την πλευρά. Υπεύθυνοι ήταν σπουδαίοι αθλητές του χώρου, οι οποίοι από την Τρίτη έως την Πέμπτη πήραν μέρος στην Πανεπιστημιάδα κι έδωσαν την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος ν’ απολαύσουν θέαμα και συναρπαστικά παιχνίδια. Τους αγώνες διοργάνωσε στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» το Πανεπιστήμιο Πάτρας σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το πρόγραμμα περιλάμβανε το απλό φοιτητών, το απλό φοιτητριών και το ομαδικό φοιτητών. Στους άνδρες υπήρξε ικανοποιητική η συμμετοχή, στις γυναίκες όμως ήταν μικρή και γι’ αυτό δεν έγινε και το αγώνισμα του ομαδικού. Πρωταγωνίστησαν αθλητές, που ανήκουν στις προεθνικές ομάδες, ενώ οι τελικοί του απλού μετατράπηκαν σε …οικογενειακή υπόθεση με νικητές τελικά τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και την Κωνσταντίνα Παρίδη. Το Τ.Ε.Ι. Αθήνας πρώτευσε στο ομαδικό σπουδαστών.   

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άρχισε με το ομαδικό. Το κάθε ματς έγινε με το σύστημα κορμπιγιόν. Μετείχαν οκτώ πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι ομάδες, που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, συναντήθηκαν αργότερα στα χιαστί ημιτελικά κι ακολούθησαν ο μεγάλος τελικός και ο αγώνας για τις θέσεις 3-4. Η αναμέτρηση για το χρυσό μετάλλιο μεταξύ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ήταν αμφίρροπη και πολύ ενδιαφέρουσα σε εξέλιξη, καθώς μάλιστα κατέγραψε στο ξεκίνημα και νίκη-έκπληξη του Γιώργου Παντερή επί του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου με 3-2 σετ. Το Τ.Ε.Ι. Αθήνας με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους έφτασε τελικά στη νίκη με 3-1. Ο Γιώργος κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Στέφανο Μανουσώφ, οι Κωνσταντινόπουλοι επικράτησαν δύσκολα στο διπλό με 3-1 και αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος λύγισε σε καταπληκτικό παιχνίδι τον Μανουσώφ με 3-2 σετ. Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είναι μέλη της προεθνικής ομάδας ανδρών, ο Μανουσώφ ήταν πρωταθλητής και διεθνής με τα ελληνικά χρώματα στις μικρές ηλικίες, ενώ ο Παντερής είχε αναδειχτεί νικητής του ΤΟΠ 8 Νέων ανδρών το 2010.  

Για την 3η θέση κοντραρίστηκαν το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Γιώργος Μουχτούρης, Παναγιώτης Κούνουπας) με το ΤΕΙ Πάτρας (Γιάννης Ξουρίδας, Γιώργος Βασκαντήρας). Το Πανεπιστήμιο Πειραιά πήρε τη νίκη με 3-0.

Στο απλό φοιτητών πήραν μέρος 24 παιδιά. Στον τελικό έφτασαν οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι, σκηνικό στο οποίο έχουν συνηθίσει από το 2010 κιόλας και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελπίδων. Ο Γιώργος αγωνίστηκε καλύτερα κι επιβλήθηκε με 3-0 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Παντερής με …στρίψιμο του νομίσματος! Θα συναντούσε τον συμπαίκτη του στο ομαδικό Μανουσώφ, κανένας από τους δύο δεν ήθελε να παίξει κι επιλέχτηκε αυτή η λύση για να βρει κάτοχο το τελευταίο μετάλλιο. Στα ημιτελικά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έκαμψε με 3-1 σετ την αντίσταση του Μανουσώφ, ενώ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Παντερής έδωσαν μία ακόμα γερή «μάχη» των πέντε σετ κι αυτή τη φορά επικράτησε ο πρώτος με 3-2.

Στο απλό φοιτητριών οι συμμετοχές ήταν μόλις τρεις, δυστυχώς και μάλιστα όλες προέρχονταν από την Πάτρα. Η Κωνσταντίνα Παρίδη, η αδερφή της Παρασκευή (πρωταθλήτριες Ελλάδας το 2007 με τους Φοίνικες Πάτρας στο ομαδικό κορασίδων) και η Γεωργία Σωτηροπούλου αγωνίστηκαν σε πουλ του ενός γύρου και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε με δύο νίκες η Κωνσταντίνα. Η 18άχρονη πρωταθλήτρια, που προπονείται στο Σ.Ε.Φ. με την προεθνική γυναικών, εκπροσωπούσε τα Α.Ε.Ι. Αθήνας. Τη 2η θέση πήρε η Παρασκευή Παρίδη από τα Τ.Ε.Ι. Πατρών και την 3η η Σωτηροπούλου από τα Α.Ε.Ι. Πάτρας.

 

* Φωτό: Αριστερά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. και δεξιά η Κωνσταντίνα Παρίδη σε φάση από αγώνα, σε φωτογραφία του Βασίλη Καραουλάνη.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ