Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ασία νικήτρια (6-4) στο Euro-Asia All Stars Challenge 2014

Gionis me_kinezaki

Gionis me_kinezakiΤην υπέρ της παράδοση στις αναμετρήσεις με την Ευρώπη συνέχισε η Ασία. Το Euro-Asia All Stars Challenge 2014, που έγινε παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στο Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας, ολοκληρώθηκε σήμερα με τη μικτή Ασίας να επικρατεί 6-4. Την Παρασκευή είχε πάρει το προβάδισμα με 3-2 και το Σάββατο σημείωσε το ίδιο σκορ. Ο θεσμός, που άρχισε το 2009, γίνεται κυρίως για λόγους προβολής και διαφήμισης του αθλήματος από τους κορυφαίους του είδους. Προβλέπει δύο παιχνίδια κάθε σεζόν, ένα σε ασιατικό κι ένα σε ευρωπαϊκό έδαφος και η γηραιά ήπειρος έχει πάρει τη νίκη μόνο δύο φορές. Ο Γκιώνης είχε μία ακόμα νέα και τιμητική συμμετοχή σε σπουδαία διοργάνωση, έζησε όμορφη εμπειρία χάρη και στην ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι χιλιάδες Κινέζοι θεατές στο Jiang Su Zhang Jiagang Gymnasium, ωστόσο αγωνιστικά δεν τα πήγε καλά. Σήμερα γνώρισε και δεύτερη ήττα με 3-0 σετ, αυτή τη φορά από τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι.

Θυμίζουμε ότι τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας διότι από τους συμμετέχοντες Ευρωπαίους είναι ο δεύτερος καλύτερος στη διεθνή κατάταξη (νούμερο 21 τον Οκτώβριο). Ως εκ τούτου θα συναντούσε αντίστοιχα τους δύο πρώτους παίκτες της Ασίας και μετά τον κορυφαίο στον κόσμο Σου Σιν, σήμερα αντιμετώπισε τον Τσουάν Τσι Γιουάν (Νο 8). Τον εν λόγω αθλητή έχει νικήσει δύο φορές στο παρελθόν, όμως σήμερα δεν παρουσιάστηκε στην κατάλληλη κατάσταση για να πετύχει μία ακόμα σπουδαία νίκη εναντίον του. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς στην αρχή του ματς είχε ενοχλήσεις στον δεξιό ώμο. Με δεδομένο πάντως, ότι ο Τσουάν δεν είναι από τους καλύτερους αθλητές απέναντι σε άμυνα, διεκδίκησε γερά τις πιθανότητές του. Τελικά κάμφθηκε με 3-0, όμως είχε καλή ευκαιρία στο 1ο και το 3ο σετ, τα οποία κρίθηκαν με οριακή διαφορά. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι η πρωτόγνωρη εμπειρία του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης είχε να κάνει και με τη χρήση της δίχρωμης πλαστικής μπάλας…  

Ο αγώνας με τον Τσουάν ήταν κρίσιμος διότι η Ασία είχε το προβάδισμα με 4-3 κι αν ο Γκιώνης έχανε, ταυτόχρονα χάνονταν και οι πιθανότητες της Ευρώπης για τη νίκη, μια που στο αμέσως επόμενο ματς ο Κινέζος Σου Σιν φάνταζε ως σίγουρος νικητής. Γι’ αυτό εκείνη την ώρα οι κερκίδες του γυμναστηρίου είχαν γεμίσει με 3.000 θεατές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μικρό ρεπορτάζ για το κάθε ματς και γι’ αυτό του Γκιώνη έγραψε μεταξύ άλλων ότι στο 1ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 6-4, εν συνεχεία οι αντίπαλοι πήγαν στο 7-7, 8-8, 9-9 κι εκεί ο Ασιάτης έδειξε πάθος και ξεπέρασε τις δυσκολίες από τις άμυνες.

Στο 2ο σετ και μέχρι το 4-4 υπήρχε ο έλεγχος στο σκορ κι από τους δύο αθλητές, όμως μετά ο Τσουάν κατάφερε να πάρει τέσσερις πόντους στη σειρά. Πήγε το σκορ στο 8-4, έπειτα στο 9-5 και τελικά έκανε το 2-0 στα σετ με πολύ καλό forehandspin. «Ο αθλητής από την Ταϊπέι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην αρχή του 3ου σετ, πήρε προβάδισμα με 4-2 και 6-4 πριν πάρει τάιμ άουτ ο Ρίτσαρντ Πράουζε από τον πάγκο της Ευρώπης. Το τάιμ άουτ δεν βοήθησε τον Γκιώνη και ο Τσουάν σφράγισε το υπέρ του αποτέλεσμα μ’ ένα ακόμα σετ», περιέγραψε η E.T.T.U. στην ιστοσελίδα της. Τους πόντους στη μικτή Ευρώπης έδωσαν σήμερα ο Ρουμάνος Άντριαν Κριζάν και ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος στο τελευταίο στη σειρά παιχνίδι όταν είχε κριθεί η νίκη της Ασίας.

Αυτή ήταν η 4η ελληνική συμμετοχή στον θεσμό ύστερα από τις τρεις του Καλλίνικου Κρεάνγκα το 2009 και το 2010. Ο πρωταθλητής μας, που παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλύτερα μετά τον τραυματισμό του και μέσα στην εβδομάδα άρχισε προπονήσεις, είχε απολογισμό στα παιχνίδια του 2 νίκες-4 ήττες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της E.T.T.U. στο event, αναχωρούν αύριο από την Κίνα για την επιστροφή στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πώς εξελίχτηκε ο αγώνας Ευρώπη-Ασία 4-6:

Το Σάββατο:

Ταν Ρούι Βου-Τζουν Μιζουτάνι 1-3 (9-11, 8-11, 15-13, 7-11)

Άντριαν Κριζάν-Τανγκ Πενγκ 3-1 (11-8, 8-11, 12-10, 11-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3 (9-11, 6-11, 11-13)

Μπάστιαν Στέγκερ- Σου Σιν 0-3 (5-11, 6-11, 4-11)

Ρόμπερτ Γκάρντος-Γκάο Νινγκ 3-0 (11-6, 11-6, 11-8)

Την Παρασκευή:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Τζουν Μιζουτάνι 0-3 (9-11, 8-11, 5-11)

Άντριαν Κριζάν-Γκάο Νινγκ 3-2 (11-9, 11-5, 7-11, 3-11, 12-10)

Παναγιώτης Γκιώνης-Σου Σιν 0-3 (4-11, 5-11, 8-11)

Μπάστιαν Στέγκερ-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3 (8-11, 6-11, 6-11)

Ταν Ρούι Βου-Τανγκ Πενγκ 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 11-8)

 

* Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης ποζάρει με χαριτωμένη μικρή θαυμάστριά του από την Κίνα. Είναι με την φόρμα της μικτής Ευρώπης και “ανέβασε” τη φωτό στον προσωπικό του λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ