Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μιζουτάνι και Μπολ η απειλή των Κινέζων

Βoll World_Cup

Βoll World_CupΈνας συμπαίκτης του Παναγιώτη Γκιώνη στη Μπορούσια και ο αθλητής, που απέκλεισε σήμερα στο Ντίσελντορφ τον Έλληνα άσο, γίνονται η απειλήMizutani Large της παντοδύναμης Κίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο στη γερμανική πόλη. Το νούμερο 1 της Μπορούσια και διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος της γηραιάς ηπείρου Τίμο Μπολ (αριστερά) και ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι (δεξιά), που το μεσημέρι σταμάτησε την πορεία του Γκιώνη στη 16άδα της διοργάνωσης, προχώρησαν το βράδυ στα ημιτελικά κι εκεί αναλαμβάνουν το δυσκολότερο έργο απέναντι στα δύο πρώτα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τους περιμένουν ο Μα Λονγκ και ο Ζανγκ Τζικέ, οι οποίοι ξεκινώντας από τα δύο …άκρα του ταμπλό έφτασαν φυσιολογικά σήμερα στα ημιτελικά με δύο νίκες. Στον πρώτο ημιτελικό ο Μα θα συναντήσει τον Μιζουτάνι, στον δεύτερο ο Ζανγκ τον Μπολ και το βασικό ερώτημα είναι ποιος μπορεί να πάει κόντρα στους κυρίαρχους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποιος μπορεί να φτάσει ακόμα και στο τρόπαιο…

Το νούμερο 1 του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μα Λονγκ, έκανε δύο νίκες στο ISS Dome χωρίς να χάσει σετ. Ο Ζανγκ πέρασε το ίδιο εύκολα το εμπόδιο του Ρουμάνου Άντριαν Κριζάν, αλλά στην 8άδα είχε πίεση από την έκπληξη της διοργάνωσης, τον Κουάντρι Αρούνα. Ο Νιγηριανός έκανε στη 16άδα και τρίτη νίκη εναντίον αθλητή, που είναι ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και απέκλεισε με 4-2 τον Τανγκ Πενγκ από το Χονγκ Κονγκ, νούμερο 8 των αγώνων! Το απόγευμα φάνηκε ανταγωνιστικός και απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή και «χρυσό» Ολυμπιονίκη του απλού και τελικά λύγισε με 4-2 σετ!

Σε καλή κατάσταση όμως, εμφανίζονται και οι δύο αθλητές, που φιλοδοξούν να προκαλέσουν τα …χτυπήματα στην πρώτη δύναμη του αθλήματος. Ο Μπολ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης ούτε στον συμπατριώτη του πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ στα προημιτελικά, ούτε στον Γάλλο Αντριέν Ματενέ στον 1ο γύρο του ταμπλό. Έχασε μόλις ένα σετ από τον δεύτερο… Ο δε Μιζουτάνι, έδειξε και στους Έλληνες φιλάθλους, που τον παρακολούθησαν διαδικτυακά στον αγώνα με τον Γκιώνη, ότι βρίσκεται σε φόρμα. Μετά το επιβλητικό 4-0, νίκησε στην 8άδα με 4-1 σετ και τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, έναν από τους εμπειρότερους αθλητές των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Να θυμίσουμε ότι η Κίνα αναδεικνύει συνεχώς τον νικητή στον θεσμό από το 2010. Γενικά, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας κι επί μία δεκαετία τώρα, είναι ασυναγώνιστη στις κορυφαίες διοργανώσεις των ανδρών, ωστόσο αν υπάρχει ένα μεγάλο event, στο οποίο έχει αμφισβητηθεί κι έχει χάσει πρωτεία είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο! Το 2005 κατέκτησε την πρωτιά ο Μπολ και το 2009 ο Σαμσόνοφ. Κρατήστε επίσης, το στατιστικό ότι ο Μπολ έχει και 2 νίκες επί του Ζανγκ Τζικέ στα συνολικά 6 ματς, που έχουν δώσει μεταξύ τους (ο Μα Λονγκ μάλλον πρέπει να αισθάνεται πιο άνετα με τον Μιζουτάνι γιατί έχει μόνο νίκες απέναντί του σε 10 αγώνες)…

Τέλος, ένα αξιοσημείωτο στοιχείο των μέχρι τώρα αγώνων του ταμπλό είναι ότι αρκετοί κρίθηκαν πιο εύκολα απ’ ό,τι θα πίστευε κάποιος κι επισημαίνουμε χαρακτηριστικά ότι τα μισά από τα ματς του Σαββάτου έληξαν με σκορ 4-0!  

Όλα τα αποτελέσματα:

Στην 8άδα:

Μα Λονγκ-Τιάγκο Απολόνια                      4-0

Τζουν Μιζουτάνι-Τσουάν Τσι Γιουάν            4-1

Τίμο Μπολ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ                   4-0

Ζανγκ Τζικέ-Κουάντρι Αρούνα                  4-2

Στη 16άδα:

Μα Λονγκ-Κέντα Ματσουντάιρα                 4-0

Τιάγκο Απολόνια-Μάρκος Φρέιτας              4-0

Τσουάν Τσι Γιουάν-Τσεν Τσίεν Αν              4-2

Τζουν Μιζουτάνι-Παναγιώτης Γκιώνης         4-0

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Σαράθ Καμάλ Ατσάντα    4-3

Τίμο Μπολ-Αντριέν Ματενέ                       4-1

Κουάντρι Αρούνα-Τανγκ Πενγκ                 4-2

Ζανκ Τζικέ-Άντριαν Κριζάν                       4-0

* Ο Μπολ και ο Τσουάν έφτασαν στο Ντίσελντορφ τις 13 συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα και ξεπέρασαν τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, που έχει 12. Στη λίστα των πρώτων σε συμμετοχές προηγούνται ο Σουηδός Γιαν Όβε Βάλντνερ και ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ με 18, ακολουθεί ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 15 και μετά είναι ο Μπολ με τον Τσουάν.

 

* Φωτό των δύο πρωταθλητών από το gallery της I.T.T.F.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ