Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελληνική συμμετοχή σε δύο μεγάλα διεθνή τουρνουά για άνδρες και παίδες

TT141

TT141Η τελευταία περίοδος στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2014 θ’ αρχίσει για την ελληνική πλευρά με συμμετοχή σε δύο events. Αναλογικά μάλιστα, πρόκειται για δυνατά όπεν, το ένα για τη μεγάλη κατηγορία και το άλλο για τις ηλικίες των παίδων. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που έχει μπροστά του για τον επόμενο μήνα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα δήλωσε συμμετοχή στο World Tour της Σουηδίας, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου. Είναι το τουρνουά, στο οποίο κατέκτησε πέρσι την 3η θέση στο απλό και παλαιότερα έχει πάρει επίσης 3η θέση στο διπλό ανδρών. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής (φωτό) δήλωσαν τα ονόματά τους στο όπεν της Σλοβακίας, που θα λάβει χώρα στην Μπρατισλάβα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου και εντάσσεται στο Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Το καθιερωμένο τουρνουά ανδρών-γυναικών της Σουηδίας θα είναι το τελευταίο του έτους στη σειρά της I.T.T.F. και θ’ ακολουθήσει τον Δεκέμβριο ο τελικός των WorldTourστη Μπανγκόκ. Οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν στις 383 και προέρχονται από 50 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής, αλλά και της Αφρικής! Ο Γκιώνης θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού λόγω της υψηλής θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 21), ενώ θ’ αναζητήσει παρτενέρ για το αγώνισμα του διπλού. Το συγκεκριμένο τουρνουά θα έρθει γι’ αυτόν ως συνέχεια σε δύο πολύ σημαντικές παρουσίες του στο εξωτερικό. Αρχικά θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών του Ντίσελντορφ (24-26 Οκτωβρίου), ακολούθως στον αγώνα της μικτής Ευρώπης με τη μικτή Ασίας στο Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) και θυμίζουμε ότι και τα δύο θ’ αποτελέσουν για τον ίδιο πρωτόγνωρες εμπειρίες. Την προσεχή Κυριακή θα συνεχίσει τα παιχνίδια του στη Μπουντεσλίγκα με τη Μπορούσια, μετά τα μέσα Νοεμβρίου θα επανέλθει στις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ενδιάμεσα θα έχει κι άλλη δραστηριότητα στο πρωτάθλημα Γερμανίας!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ I.T.T.F.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο θεμάτων για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (ittf.com) δημοσίευσε σήμερα μεγάλο κομμάτι για τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης. Φιλοξένησε φωτογραφία του από αγώνα με την εθνική ομάδα και θέλοντας να υπογραμμίσει την άποψη πολλών ειδικών ότι οι αθλητές με αμυντικό στυλ παιχνιδιού φτάνουν σε μεγαλύτερη ηλικία από τους επιθετικούς στο πικ της καριέρας τους, έβαλε τον εξής τίτλο: «Προορισμός Ντίσελντορφ: Οι αμυντικοί φτάνουν πιο αργά στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας τους, αθλητής της κατηγορίας ανδρών επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία».

Στον πρόλογο το ρεπορτάζ σημειώνει ότι «οι αμυντικοί φτάνουν στην κορυφή των δυνατοτήτων τους αργότερα από τους επιθετικούς. Είναι μια θεωρία, που συχνά αναπτύσσεται στον χώρο, αλλά την απόλυτη εφαρμογή της τη βρίσκει στην καριέρα του Παναγιώτη Γκιώνη από την Ελλάδα». Στη συνέχεια κάνει αναφορά στη διπλή επιτυχία του 34χρονου πρωταθλητή στο απλό και το ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, στην εντυπωσιακή άνοδό του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης (από το 64 του περσινού Οκτωβρίου στο 21 του φετινού), στο μετάλλιο, που κατέκτησε στο απλό ανδρών στο περσινό τουρνουά της Σουηδίας έπειτα από 54 συμμετοχές σε World Tour και φυσικά στο γεγονός ότι προσκλήθηκε με wildcardστο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντίσελντορφ.

«Το παλικάρι της ελληνικής εθνικής ομάδας ανδρών έχει παίξει σε 16 συνεχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα αρχίζοντας από το 1997 στο Μάντσεστερ, έχει αγωνιστεί στους τρεις πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Ωστόσο, το Ντίσελντορφ είναι ορόσημο στην καριέρα του Παναγιώτη Γκιώνη, καθώς για πρώτη φορά έχει κληθεί να μετάσχει στο World Cup των ανδρών», γράφτηκε στον επίλογο του ρεπορτάζ.

Στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες δύο άλλοι πρωταγωνιστές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ετοιμάζονται για την επόμενη εξόρμησή τους σε όπεν του εξωτερικού. Ο 14χρονος Σγουρόπουλος και ο 15άχρονος Δαμιανής, οι δύο πρώτοι αθλητές στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων, θα μεταβούν σε δύο εβδομάδες στην Μπρατισλάβα και θα δοκιμάσουν την αγωνιστική τους κατάσταση στο ισχυρό όπεν της Σλοβακίας. Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 153 αγόρια και κορίτσια (73 και 80 αντίστοιχα), όλα προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, εκτός από δύο που είναι από την Κορέα.  Θα γίνουν τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού. Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δύο αθλητές του Άρη Βούλας θα δοκιμάσουν πρώτη φορά σε επίσημα ματς στηνΜπρατισλάβα τα καινούργια πλαστικά μπαλάκια.

 

* Η φωτό με τους νεαρούς πρωταθλητές Δαμιανή και Σγουρόπουλο είναι του επαγγελματία φωτογράφου Πέτρου Γιαννακούρη.

                                               

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ