Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτα σερβίς το Σάββατο στην καλύτερη Α1 των τελευταίων ετών

Manousof

ManousofΖυγώνει η ώρα για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σεζόν στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Οι Arsen se_Kioufi_Georgiadouκορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις κάνουν πρεμιέρα μεθαύριο Σάββατο, εμφανίζουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για θέαμα και συναγωνισμό στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού και δικαιολογημένα έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Εννέα ομάδες στους άνδρες και οκτώ στις γυναίκες θα προσπαθήσουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες και να χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις. Κορυφαίο γεγονός και τιμή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η παρουσία δύο Γάλλων πρωταθλητών, του Στεφάν Ουές (με το Πέρα) και του Μεχντί Μπουλουσά (με τον Ολυμπιακό), ενώ μία σειρά από σημαντικές μετακινήσεις πρωτοκλασάτων Ελλήνων αθλητών προσθέτουν ιδιαίτερες πινελιές στα φετινά πρωταθλήματα. Ήδη το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει τρία ντέρμπι (τα δύο θα μεταδοθούν ζωντανά μεθαύριο από την ιστοσελίδα Sportsland.gr) κι αυτός είναι σπουδαίος λόγος για να εστιάσουν αμέσως οι φίλοι του αθλήματος την προσοχή τους στην Α1 και να σπεύσουν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο ομοσπονδιακός χώρος θα φιλοξενήσει συγκεντρωτικά τους αγώνες γι’ άλλη μια χρονιά, απλά υπάρχει η εξαίρεση στις γυναίκες ότι τον Δεκέμβριο θα γίνουν παιχνίδια και στη Θεσσαλονίκη λόγω της συμμετοχής τριών ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα: Της Χ.Α.Ν.Θ., του Ο.Ε.Α Έδεσσας και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΤΑΤΑΥΛΑ

Στην Α1 ανδρών ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός και ο δευτεραθλητής Α.Σ. Πέρα θα είναι και φέτος οι μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου, ωστόσο έχουν τουλάχιστον δύο ακόμα αντιπάλους, που δεν τους αφήνουν να …κοιμούνται ήσυχοι. Ο ένας είναι ο Α.Ο. Ταταύλα, στον οποίο επανεμφανίζεται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά το 2011 και τον πανελλήνιο τίτλο της ομάδας. Το Σάββατο στις 13.00 τα Ταταύλα αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ο τελευταίος φέρνει στην Ελλάδα από το πρώτο διήμερο τον Μπουλουσά. Η δυνατή αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το Sportsland.gr. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Στέφανος Μανουσώφ και ο διεθνής έφηβος Πάρις Ζώνιος είναι επίσης στη βασική τριάδα του Α.Ο. Ταταύλα. Οι Πειραιώτες έχουν ξανά στο δυναμικό τους μετά από εννέα χρόνια τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Κώστα Παπαγεωργίου, διατηρούν τον Τάσο Ρηνιώτη κι έχουν αναπληρωματικούς τον Ανδρέα Τσόπελα και τον Γιώργο Σταματούρο.

Ο Α.Σ. Πέρα, που έχει βατό πρόγραμμα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, διαθέτει ισχυρή τετράδα με τους Κώστα Λαγογιάννη, Γιάννη Βλοτινό (σ.σ. επανήλθε ως αθλητής στην ομάδα ύστερα από 13 χρόνια), Λευτέρη Μάκρα και φυσικά τον Ουές, σημερινό πρωταθλητή Γαλλίας του απλού ανδρών. Στη σύνθεσή του είναι και ο Γιώργος Λέγγερης. Ο νεοφώτιστος Ίφιτος Πατρών συγκαταλέγεται επίσης στις ανταγωνιστικές ομάδες. Απέκτησε τους νεαρούς διεθνείς Γιώργο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο κι έχει στην τριάδα και τον πρώην πρωταθλητή στις νεαρές ηλικίες Ανδρέα Τσεγγενέ.  Το Σάββατο στις 16.00 δίνει το πρώτο δυνατό παιχνίδι κόντρα στα Ταταύλα.

Αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις και μεταξύ των ομάδων, που θα κοιτάξουν πρώτιστα ν’ αποφύγουν τις θέσεις των μπαράζ παραμονής, δηλαδή τη 8η και την 9η (άμεσα υποβιβάζεται ο Α.Ο. Αμφιθέας, που δεν δήλωσε συμμετοχή). Στις υπόλοιπες πέντε ομάδες ξεχωρίζουν οι μετακινήσεις του Γιώργου Κανάση  στον Γ.Σ. Φιλία (μάλιστα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ορεστιάδα), του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Στράτου Δαμιανή στον Άρη Βούλας, του Γιώργου Παντερή στον Ο.Α. Χανίων, καθώς και η επιστροφή του Γιώργου Νταλιάνη στον Α.Ο. Πεύκης.    

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην Α1 γυναικών το ξεκίνημα θα είναι εξίσου …δυνατό με πέρσι, αφού περιλαμβάνει ντέρμπι, που ενδεχομένως παίξουν από τώρα ρόλο στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που αναλαμβάνει από την αρχή τις πιο δύσκολες αποστολές, καθώς το Σάββατο θα κοντράρει πρώτα τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου (στις 13.00) κι έπειτα τον σημερινό κάτοχο του τίτλου Α.Σ. Πέρα Αθηνών (16.00). Ο δευτεραθλητής Ελλάδας ξαναπήρε φέτος την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη, κράτησε τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα, απέκτησε και τη νεαρή πρωταθλήτρια Κωνσταντίνα Παρίδη. Στο ρόστερ της ομάδας και οι νεαρές Βαρβάρα Κατσίβελη και Αφροδίτη-Αθηνά Αγάθου. Ο Δ.Α.Ο.Τ. έχει ξανά στη σύνθεσή του την αριστερόχειρα πρώην διεθνή Ελένη Γεωργιάδου, συνεπώς θα προσπαθήσει να μπει «σφήνα» σε Ολυμπιακό και Πέρα με την ίδια τριάδα, που είχε πάρει τον τίτλο πριν από δύο χρόνια! Βασικές είναι επίσης η Κατερίνα Τόλιου και η Αλίκη Κιούφη και αναπληρωματικές η Κωνσταντίνα Μάγκου και η Φρύνη Μαστρογιαννοπούλου. Ο Α.Σ. Πέρα από την πλευρά του σχημάτισε και στις γυναίκες πολύ δυνατή τετράδα με τις Χριστίνα Φίλη, Λάουρα Νικουλάε, Όλγα Γεωργοπούλου και Γεωργία Ζαβιτσάνου (παίκτρια πέρσι του Ολυμπιακού). Ο αγώνας Ολυμπιακού-Πέρα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Sportsland.gr. 

Αυτές οι τρεις ομάδες εμφανίζονται ως διεκδικήτριες της πρωτιάς κι από κει και πέρα Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και Ο.Ε.Α. Έδεσσας θα επιδιώξουν την αποφυγή των μπαράζ. Ο Φοίνικας έχει ξανά στο δυναμικό του την παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Δάνδουλα, η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζεται ξανά στην επίσης αειθαλή Βάνια Ζάνεβα-Στάλεβα, το νεοφώτιστο σωματείο της Έδεσσας πήρε την πρώην διεθνή Μαρία Μοίρου, αλλά και την πρώην πρωταθλήτρια των νεαρών ηλικιών Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα, ενώ ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας έχει αυτή τη σεζόν στη νεανική ομάδα του και τη Φιλία Εμίρη. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου τέλος, είναι η ομάδα, που μοιάζει να έχει τις λιγότερες πιθανότητες για την αποφυγή της 8ης θέσης και του υποβιβασμού. Σημειωτέον ότι στις γυναίκες είναι έτσι διαμορφωμένο το πρόγραμμα, λόγω των αγώνων στη Θεσσαλονίκη στο φινάλε του 1ου γύρου και στην έναρξη του 2ου , που αυτό το διήμερο ο Φοίνικας θα χρειαστεί να δώσει τέσσερα και όχι τρία ματς. Θυμίζουμε ότι και αυτά τα πρωταθλήματα αρχίζουν με την κλασική μπάλα από σελιλόιντ και από την αρχή του νέου έτους θα μπουν στην εποχή της πλαστικής μπάλας, όπως προβλέπεται από το πλάνο της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα προγράμματα μπορούν να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) κι εκεί θα μπαίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα και τα αποτελέσματα από τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και τα τοπικά με την 3η και την 4η αγωνιστική).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α1:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πρόοδος

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ο.Α. Χανίων

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ρεπό ο Γ.Σ. Άρης Βούλας

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης

Ρεπό ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Την Κυριακή στις 10.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πρόοδος

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Ο.Α. Χανίων

Γ.Σ. Φιλία-Ορεστιάδας-Α.Ο. Ταταύλα

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Το Σάββατο στις 16.00:

Φοίνικας Πειραιά-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Την Κυριακή στις 10.00:

Φοίνικας Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Την Κυριακή στις 13.00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Πειραιά

* Με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί και να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στο γκρουπ D η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη πηγαίνει αύριο στην Αυστρία για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Σάββατο στις 21.00 ώρα Ελλάδας θ’ αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Βάλτερ Βελς, η οποία την περασμένη Κυριακή κατέβαλλε την Μπογκόρια με 3-1 μέσα στην Πολωνία και με 3 βαθμούς είναι στη 2η θέση του γκρουπ μαζί με τη γαλλική Ενεμπόν. Η τελευταία θα συναντήσει, επίσης το Σάββατο (17.00 Ελλάδας) εκτός έδρας, την Μπογκόρια με απόντα φυσικά τον τραυματία Καλλίνικο Κρεάνγκα. Η Μπορούσια στο μεταξύ, είχε την Κυριακή ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στην Μπουντεσλίγκα και οδηγεί την κούρσα με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς. Επιβλήθηκε 3-0 εντός έδρας της Χάγκεν. Ο Γκιώνης νίκησε 3-0 σετ τον Ρουμάνο διεθνή Οβίντιου Ιονέσκου, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι με τους νταμπλούχους Γερμανίας έπαιξε και ο Ολλανδός Ντάνι Χάιστερ, που είναι προπονητής της ομάδας.

* Το Σάββατο κάνει και η Αγγελίνα Παπαδάκη το φετινό ντεμπούτο της στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η Νορμπέλο αναμετριέται στην έδρα της με την Κάστελ Γκοφρέντο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει αρχίσει την τρίτη σερί χρονιά της στην ομάδα της Σαρδηνίας.

 

* Φωτό 1: Ο Στέφανος Μανουσώφ του Α.Ο. Ταταύλα. Από το πόσο καλός θα εμφανιστεί το Σάββατο θα κριθεί και το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Φωτό 2: Γεωργιάδου και Κιούφη ακούνε τις οδηγίες του προπονητή Αλέξη Αρσενιάδη σε παλιότερο ματς του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Μαζί με την Τόλιου που διακρίνεται με την πλάτη στον πάγκο, θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Α1.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ