Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατή πρεμιέρα εκτός συνόρων για Τόλιου, χάρισε την πρώτη νίκη στην Παρί

IMG 5634

IMG 5634Πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο της Κατερίνας Τόλιου σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το βράδυ της Τρίτης ενίσχυσε πρώτη φορά τη γαλλική Παρί ΤΤ και της χάρισε την παρθενική νίκη στη 2η εθνική κατηγορία της σεζόν 2014-2015. Έδωσε δύο ατομικά παιχνίδια, άρχισε με ήττα και αργότερα επικράτησε στον καθοριστικό επί μέρους αγώνα και η εμφάνισή της μπορεί να εκληφθεί ως ένα ακόμα σημάδι για τη μεγάλη της πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τους διαδοχικούς τίτλους στην Ελλάδα, τα σπουδαία αποτελέσματα με την εθνική ομάδα γυναικών, όπως και τα καλά πλασαρίσματα σε διεθνείς διοργανώσεις νεαρών ηλικιών η 19χρονη πινγκπονίστρια δείχνει κατευθείαν ότι μπορεί να σταθεί θαυμάσια και σε πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων στο εξωτερικό.  

Η Παρί αντιμετώπισε εκτός έδρας τη 2η της βαθμολογίας Ποϊτιέ για την 3η αγωνιστική της Pro B. Μέχρι τώρα είχε αγωνιστεί με τρεις Κινέζες αθλήτριες, χτες χρησιμοποίησε δύο Κινέζες και την Τόλιου. Η προσθήκη της τελευταίας την ωφέλησε, καθώς με το σκορ στο 3-2 η αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού επικράτησε της νεαρής Γαλλίδας διεθνούς Ρόζα Σοπόσκι με 3-1 σετ (9-11, 11-3, 11-5, 12-10) και διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Παρί, που από την 9η και τελευταία θέση της κατάταξης ανέβηκε στην 5η με 5 βαθμούς! Νωρίτερα η Τόλιου τέθηκε αντιμέτωπη με την πολύ δυνατή Κινέζα Ζενγκ Γιουάν, η οποία έχει τη γαλλική υπηκοότητα και είναι νούμερο 9 στη χώρα στον ειδικό πίνακα αξιολόγησης. Στα δύο πρώτα σετ η πρωτοεμφανιζόμενη αντιστάθηκε γερά, αλλά τελικά κάμφθηκε με 3-0 (11-13, 7-11, 2-11).

«Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Έπαιξα χωρίς άγχος και ήμουν συγκεντρωμένη. Και στο παιχνίδι με την Κινέζα, που επίσης παίζει άμυνα, είχα υπομονή, έκανα σωστές επιλογές, όμως ίσως χρειαζόταν το κάτι παραπάνω. Με τη Σοπόσκι είχα ξαναπαίξει δύο φορές στο παρελθόν και την είχα νικήσει. Έπιασα πολύ καλή απόδοση και ειδικά στα κρίσιμα σημεία ήμουν ψύχραιμη και είχα την ψυχολογία να ρισκάρω κάνοντας επίθεση», δήλωσε σήμερα η Τόλιου και συμπλήρωσε: «Είναι πιο επαγγελματικά τα πράγματα στη Γαλλία, φαίνεται κι από τον καλό αριθμό θεατών, που έρχεται να παρακολουθήσει τους αγώνες και αυτά τα στοιχεία σε ελκύουν περισσοτερο. Είμαι ευχαριστημένη και από το κλίμα που συνάντησα στη νέα μου ομάδα. Είναι πολύ φιλικό, η μία αθλήτρια βοηθάει την άλλη και υπάρχει ομαδικό πνεύμα, κάτι που πιστεύω ότι είναι και το πιο σημαντικό».

* Σε εξέλιξη είναι από το σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Άρχισαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν στις 12 του μήνα. Το τουρνουά μικρών ηλικιών θα γίνει το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου.

* Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας αναρτήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα της Σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας για το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στην ενότητα των ανακοινώσεων.

* Η νίκη της Όρενμπουργκ μέσα στη Γαλλία επί της Ποντουάζ για το γκρουπ Α ξεχώρισε στο κλείσιμο της 2ης αγωνιστικής των γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Οι δύο τους είχαν αναμετρηθεί στον διπλό τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, τότε είχε επικρατήσει η Ποντουάζ, ενώ τώρα οι Ρώσοι πήραν ρεβάνς με το εμφατικό 3-0. Στο γκρουπ D, όπου αγωνίζονται η Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, η Βάλτερ Βελς πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-1 μέσα στην Πολωνία επί της Μπογκόρια. Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου:

Γκρουπ Α: Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία) 0-3, Ρόσκιλντε (Δανία)-Ολίμπια Γκρούντζιαζ (Πολωνία) 0-3

Γκρουπ D: Μπογκόρια (Πολωνία)-Βάλτερ Βελς (Αυστρία) 1-3

 

* Η Κατερίνα Τόλιου σε αγώνες στο Σ,Ε.Φ. σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ