Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε συμφωνία με τη Ρουέν ήρθε ο Παπαγεωργίου

IMG 6214

IMG 6214Έστω κατά ένα ποσοστό ο Κώστας Παπαγεωργίου καλύπτει το κενό, που δημιουργήθηκε ξαφνικά για τον ίδιο, όταν έμεινε χωρίς ομάδα στο εξωτερικό. Υπέγραψε μικρό συμβόλαιο με τη Ρουέν για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και θα πάρει μέρος σε περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Στο χρονικό σημείο, που έγινε η συμφωνία, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πετύχει κάτι καλύτερο, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για τον «ασημένιο» πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού το 2013, πρώτον ότι συνεχίζει στο γνώριμο περιβάλλον της Γαλλίας και δεύτερον ότι τελικά δεν χάνει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τους αγώνες του στην Α1 εθνική κατηγορία της Ελλάδας με παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου στην Pro B. Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης επρόκειτο ν’ αγωνιστούν και φέτος στη 2η κατηγορία με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, όμως λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος η διοίκηση του κλαμπ απέσυρε την ομάδα για οικονομικούς λόγους και τους άφησε ξεκρέμαστους.

Το παρήγορο ήταν ότι η γαλλική ομοσπονδία έδωσε παράταση της μεταγραφικής περιόδου, σκεπτόμενη ακριβώς τέτοιου είδους προβλήματα. Έτσι, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκλεισε στη Ρουέν, η οποία μάλιστα, δεν αλλάζει τίποτα στις μετακινήσεις του, αφού έχει τη βάση της ακριβώς δίπλα στο μέρος όπου εδρεύει η Αμικάλ. Η συμφωνία προβλέπει να μετάσχει σε 5-6 αγώνες μέσα στη σεζόν και ίσως κάνει την αρχή την Τρίτη στις 28 Οκτωβρίου. Η Ρουέν προσβλέπει ψηλά φέτος κι έχει κάνει θετικό ξεκίνημα, καθώς ύστερα από δύο αγωνιστικές είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 5 βαθμούς μαζί με τη Μπουλόν και τη Μετς. Βασικοί στο ρόστερ της είναι ο Κινέζος Σι Βέι Ντονγκ, ο Ισπανός Καντέρο και ο Γάλλος Ακουζού και η ομάδα ήθελε κι έναν εξίσου ποιοτικό 4ο παίκτη, κυρίως για να παίζει στη θέση του νεαρού Ακουζού, ο οποίος μετέχει και σε πολλά διεθνή τουρνουά. Προπονητής της ομάδας είναι ο πρώην Γάλλος διεθνής Ερίκ Βαρέν. Στην κατεύθυνση να βρει ανάλογη λύση για λίγους αγώνες είναι και ο Λαγογιάννης, που βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με σωματείο του Βελγίου, το οποίο επίσης αγωνίζεται στη 2η κατηγορία.

«Κάτι είναι κι αυτή η συμφωνία. Είναι μικρό το συμβόλαιο, λίγα και τα χρήματα, όμως περισσότερο την ήθελα για να εξοικειωθώ καλύτερα με το πλαστικό μπαλάκι. Τώρα που δεν έχω την ευχέρεια να πηγαίνω σε διεθνή όπεν χρειαζόμουν, ειδικά στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, και μία ομάδα στο εξωτερικό», τόνισε ο Παπαγεωργίου, που στην Ελλάδα θα παίξει στον Ολυμπιακό και συνέχισε: «Τα παιχνίδια στη Γαλλία θα με βοηθήσουν να παρουσιαστώ πιο έτοιμος με την αλλαγή μπάλας διότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φάνηκε ότι αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική για μένα. Ούτε τα σερβίς μου, ούτε οι μπαλιές μου με το κομπίνα-λάστιχο είχαν την αποτελεσματικότητα, που είχαν με το προηγούμενο μπαλάκι και για να γίνω πιο ανταγωνιστικός με το πλαστικό δεν θα ήταν αρκετό να παίζω μόνο στην Ελλάδα».

Στη Γαλλία, όπου προς το παρόν η ομοσπονδία έχει αφήσει στα σωματεία την ευχέρεια ν’ αποφασίσουν για το μπαλάκι που θα χρησιμοποιούν, όλες οι ομάδες της Pro B παίζουν με το καινούργιο, πλην μίας: Της Βιλνέβ, στην οποία ανήκει ο Στεφάν Ουές, που ως γνωστόν, θα παίζει παράλληλα και στην Α1 της Ελλάδας με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών…

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο σημερινός πρωταθλητής Γαλλίας του απλού ανδρών δεν θα βρεθεί στην Αθήνα από το πρώτο Σαββατοκύριακο της Α1, στις 11 και 12 Οκτωβρίου. Θα κληθεί για τους αγώνες στα μέσα Νοεμβρίου όταν και θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που αρχίζει με πιο δύσκολα παιχνίδια, θα έχει στη σύνθεσή του τον Μεχντί Μπουλουσά από το πρώτο αγωνιστικό διήμερο. Ο δεξιόχειρας Γάλλος πάντως, δεν θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, επειδή αυτές τις ημέρες θα πάρει μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό και αναμένεται στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου, μόλις τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

 

* Ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014, όπου κατέκτησε τον 5ο διαδοχικό τίτλο του στο απλό ανδρών (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ