Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Γαλλία για το ντεμπούτο της με την Παρί ΤΤ η Τόλιου

IMG 6206

IMG 6206Ξεχωριστό διήμερο για την Κατερίνα Τόλιου. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης μετέβη σήμερα στο Παρίσι και αύριο το βράδυ θα κάνει το ντεμπούτο της σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παρί ΤΤ. Πήγε το καλοκαίρι στο κλαμπ της γαλλικής πρωτεύουσας, θα δοκιμάσει εντελώς καινούργια εμπειρία παίζοντας στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B) και πρόκειται να κάνει την αρχή από την 3η αγωνιστική. Σκοπός της να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει την πρώτη νίκη της, καθώς έχει κάνει κακή εκκίνηση και μετά από δύο αγωνιστικές περιορίζεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Σημειώνεται ότι στη Γαλλία, όπου αγωνίζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων «ξενιτεμένων», εκκρεμεί ακόμα η πρώτη εμφάνιση στη σεζόν για τον (τραυματία αυτόν τον καιρό) Καλλίνικο Κρεάνγκα, τη Μαρία Χριστοφοράκη, τον Τάσο Ρηνιώτη και τη Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Η Τόλιου βρίσκει κυρίως Κινέζες αθλήτριες στο παρισινό κλαμπ. Στα δύο πρώτα ματς, όπου η ομάδα είχε μία ήττα εντός και μία εκτός έδρας (και οι δύο με 4-2) αγωνίστηκαν μόνο οι Κινέζες. Το ντεμπούτο της 19χρονης διεθνούς είναι να γίνει στην εκτός έδρας συνάντηση με την PoitiersTTACC 86. Στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας γυναικών μετέχουν φέτος 9 και όχι 10 ομάδες, καθώς υπήρξε μία αποχώρηση.

Η Χριστοφοράκη θα κάνει το άλλο Σάββατο την πρώτη της εμφάνιση με τη Σαν Πιερέζ στην 3η κατηγορία, όπως και η Ζαβιτσάνου με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ στην 4η κατηγορία. Η πρεμιέρα του Ρηνιώτη με τη Σουά ΤΤ αργεί και πάει για τον χειμώνα, όταν η ομάδα εκτιμά ότι θα έχει κάνει βήμα ανόδου από την 4η στην 3η κατηγορία και θα χρειαστεί περισσότερο τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών. Θυμίζουμε ότι έχουν αρχίσει τα παιχνίδια τους στη Γαλλία οι Γιώργος Φραγκούλης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Νταλιάνης, όλοι με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν.

* Στην Ελλάδα στο μεταξύ, μπήκε στην τελική ευθεία αυτή την εβδομάδα η προετοιμασία των ομάδων για την έναρξη της Α1 εθνικής κατηγορίας 2014-2015. Τα κορυφαία πρωταθλήματα εκκινούν το προσεχές Σάββατο (11 Οκτωβρίου), θα έχουν τη λάμψη των Γάλλων διεθνών Στεφάν Ουές (Πέρα Αθηνών) και Μεχντί Μπουλουσά (Ολυμπιακού) και αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η πρώτη αγωνιστική ημέρα μάλιστα, περιλαμβάνει ντέρμπι. Στην Α1 ανδρών ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Ταταύλα στις 13.00, ενώ στην Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός θα κοντράρει τον Δ.Α.Ο. Ταύρου στις 13.00 και τον Α.Σ. Πέρα στις 16.00.

* Ευχάριστη έκπληξη δοκίμασαν στην απογευματινή προπόνηση οι διεθνείς, καθώς τους επισκέφτηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο τελευταίος φυσιοθεραπευτής, που είχαν οι εθνικές μας ομάδες, ο Ναΐμ Ακρούτ. Εδώ και αρκετό καιρό ο παλιός πρωταθλητής του στίβου ζει μόνιμα στο Κατάρ κι εργάζεται στο μεγαλύτερο κέντρο αποκατάστασης της χώρας.

* Σε εκδήλωση μεγάλης εταιρείας ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο μαγαζί Bounce, στο Λονδίνο, που συνδυάζει ψυχαγωγία με τη ρακέτα και φαγητό ή ποτό, βρίσκεται ο Παναγιώτης Γκιώνης. Η εταιρεία κάλεσε σε φωτογράφηση αθλητές, με τους οποίους έχει συμβόλαιο και μαζί με τον Γκιώνη βρίσκονται εκεί και δύο πρώην πρωταθλητές Ευρώπης του απλού ανδρών, ο Γερμανός Μπολ και ο Δανός Μέιζ.

 

* Προσπάθεια της Κατερίνας Τόλιου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της περασμένης σεζόν (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ