Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύωρη δράση και 155 συμμετοχές στο αναπτυξιακό της Βόχας

Voxa koritsakia

Voxa koritsakiaΤιμητικό για το άθλημα και τα παιδιά ήταν το συνολικό αποτέλεσμα από το αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Βόχας, που έγινε το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυµναστήριο «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» στην ομώνυμη περιοχή της Κορινθίας. Σε καλές συνθήκες αγώνων και φιλοξενίας, με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και με σωστή οργάνωση, η Βόχα πραγματοποίησε με επιτυχία το 2ο τουρνουά της με πανελλήνια εμβέλεια και το 3ο του φετινού προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Συγκέντρωσε 155 αγόρια και κορίτσια (30 περισσότερα από το αντίστοιχο event του περασμένου Ιουνίου), είχε τις συνηθισμένες, σε τέτοια όπεν, δυσκολίες στην τήρηση των ωραρίων, λόγω των πάρα πολλών αγώνων, όμως ανταποκρίθηκε ξανά στις προσδοκίες. Ανταποκρίθηκε χάρη στο μεράκι των ανθρώπων της Τοπικής Επιτροπής ∆υτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας και την πολύτιμη βοήθεια από το τοπικό σωματείο της Ε.Α. Βόχας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Ελένη Σοφρά στις κορασίδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες. Ο Σγουρόπουλος και η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου αύξησαν το σερί στις τρεις πρωτιές, ενώ ο Δαμιανής και ο Κορδαλής τις διπλασίασαν!

Η Κορινθία πήρε τη σκυτάλη από την Αθήνα («Ελευσίνια») και τον Βόλο (Πορταριά Πηλίου) και αύξησε κι εκείνη τις συμμετοχές της. Αυτές αναλύονται σε 25 νέους, 37 παίδες, 29 κορασίδες, 39 παμπαίδες και 25 παγκορασίδες. Επιπλέον, τρεις από τις επτά νεάνιδες, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, απορροφήθηκαν στην κατηγορία των κορασίδων, επειδή χρονολογικά μπορούν να παίζουν ακόμα σε αυτή την ηλικία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Πέρα από σωματεία της Πελοποννήσου, έδωσαν το «παρών» σύλλογοι από την Αθήνα, την Καβάλα, τη Φλώρινα και τα Χανιά. Σε συνολικά 11 τραπέζια έγιναν όλοι οι προβλεπόμενοι αγώνες διαβάθμισης και οι μικροί τελικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο, που διεξήχθησαν οι κατηγορίες των παίδων, των κορασίδων και των παγκορασίδων, η διάρκεια του προγράμματος, με αυτόν τον όγκο παιχνιδιών, έφτασε σχεδόν τις 12 ώρες! Σήμερα, που έγιναν δύο κατηγορίες, οι αγώνες διήρκησαν 7 ώρες και 45 λεπτά.

Voxa 2014_aponomi_neoiΣτο απλό νέων προκρίθηκαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, ο Στράτος Δαμιανής και ο Νίκος Αντωνιάδης αντίστοιχα, όπως είχε γίνει και στην Ελευσίνα. Ο Δαμιανής επικράτησε και αυτή τη φορά με 3-1 σετ (7-11, 13-11, 11-6, 11-8), πάντως για τον Αντωνιάδη να σημειωθεί ότι έχει παρουσία στον τελικό και στα τρία έως τώρα αναπτυξιακά τουρνουά.

Στο απλό παίδων ο Γιάννης Σγουρόπουλος επιβεβαίωσε ξανά την ανωτερότητά του χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση. Στον τελικό επιβλήθηκε του Βασίλη Αντωνιάδη, συμπαίκτη του στην εθνική παίδων στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, με 3-0 σετ (11-2, 11-4, 11-3).

Στις κορασίδες έγινε ο πιο ενδιαφέρων τελικός. Η Έλλη Φίσερ, που βρέθηκε για τρίτη φορά στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως η Ελένη Σοφρά έκανε την ανατροπή. Οι δύο αθλήτριες ήταν μαζί στην εθνική κορασίδων στο Ευρωπαϊκό της Ιταλίας το περασμένο καλοκαίρι. Να σημειωθεί ακόμα ότι πριν από δύο εβδομάδες στην Πορταριά η Σοφρά είχε αναδειχτεί νικήτρια στην κατηγορία νεανίδων. Η εξέλιξη του τελικού με πρώτη την αθλήτρια από τη Σαλαμίνα: 9-11, 6-11, 11-8, 11-9 και 11-5.

Στους παμπαίδες ο Νίκος Κορδαλής πανηγύρισε δεύτερη πρωτιά έπειτα από εκείνη στην Ελευσίνα τον Σεπτέμβριο. Στον τελικό το 2ο φαβορί του αγωνίσματος έκαμψε με 3-1 σετ την αντίσταση του Γεράσιμου Πετρή (12-10, 9-11, 11-5, 12-10). Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στον τελικό του εναρκτήριου φετινού όπεν.

Στις παγκορασίδες ίδια η νικήτρια, ίδια και η φιναλίστ. Η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου πρόσθεσε ένα ακόμα κύπελλο στη συλλογή της και για τρίτο τουρνουά είχε αντίπαλο στον τελικό τη Δέσποινα Μυτακίδου. Με 11-8, 11-6 και 14-12 έφτασε στην επικράτηση.

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους παίδες, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Τζόβολος στους νέους και στις κορασίδες και ο πρόεδρος της Ε.Α. Βόχας Σωτήρης Σωτηρίου στους παμπαίδες και στις παγκορασίδες.

Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

3. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

3. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Αγγελική Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Νίκος Κορδαλής (Παράδεισος Αμαρουσίου)

2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο Ζήνων Γλυφάδας)

3. Θεμιστοκλής Ανδριανός (ΑΠΣ Αναγεννησιακός Πατρών)

4. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Μαρία Τρίφωνος (Ο.Α. Χανίων)

                                                          

 * Φωτό 1: Στιγμιότυπο από αγώνα της κατηγορίας παγκορασίδων

 * Φωτό 2: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας νέων από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτη Τζόβολο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ