Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμη η Βόχα για ένα ακόμα πετυχημένο αναπτυξιακό τουρνουά

Voxa paides_aponomi

Voxa paides_aponomiΤέσσερις μήνες ακριβώς μετά το πρώτο εγχείρημα η Βόχα ετοιμάζεται να διοργανώσει ένα ακόμα όπεν μικρών ηλικιών, να προβάλλει και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την επιτραπέζια αντισφαίριση στην Κορινθία. Έκανε την πετυχημένη, δίχως άλλο, δοκιμή στις 31 Μαΐου και την 1 Ιουνίου κι έχοντας κερδίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον κόσμο του αθλήματος θα φιλοξενήσει με πολύ καλές προϋποθέσεις ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά. Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, στο κλειστό γυµναστήριο ∆ήµου Βέλου-Βόχας «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» (Αγίας Μαρίνας 101) θα λάβει χώρα το 3ο ανοιχτό πρωτάθλημα στο φετινό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Την οργανωτική ευθύνη έχει η Τοπική Επιτροπή ∆υτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας και συνεργάζεται µε το τοπικό σωματείο της Ε.Α. Βόχας. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 162 κι εκτός απροόπτου οι αγωνιζόμενοι θα είναι αισθητά περισσότεροι από τους 125 της περασμένης σεζόν. Την Κυριακή οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο από το live streaming της ιστοσελίδας Sportsland.

Τρίτο τουρνουά σε τρίτη διαφορετική περιοχή μετά την Ελευσίνα και την Πορταριά Πηλίου και η ανταπόκριση αθλητών και γονέων είναι και πάλι σημαντική. Οι δηλώσεις προέρχονται από σωματεία της Αθήνας, της Καβάλας, της Πάτρας, της Φλώρινας, της Σαλαμίνας, των Χανίων και φυσικά της Κορινθίας. Δήλωσαν 25 νέοι, 7 νεάνιδες, 38 παίδες, 26 κορασίδες, 39 παμπαίδες και 25 παγκορασίδες, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος ακυρώθηκε μία κατηγορία. Όπως συνέβη αρκετές φορές στην περσινή αγωνιστική περίοδο δεν γίνεται η κατηγορία των νεανίδων επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 8 δηλώσεων συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά βέβαια, θα δώσουν το «παρών» πολλά από τα πρώτα ονόματα των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Από την πρώτη 10άδα των διαφόρων ηλικιών θα κυνηγήσουν τη διάκριση οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης, Πάρις Ζώνιος, Ανδρέας Τσόπελας, Γιώργος Σταματούρος, Πέτρος Σιαπκαράς, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιάννης Δαμιανής, Νίκος Βλαχάκης, Βασίλης Αντωνιάδης, Γιάννης Ράμμος, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, οι παγκορασίδες Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Δέσποινα Μυτακίδου, Ναταλία Καφάτου, Μαίρη Κουκουτού, Λαμπρινή Γκαβαλία και οι παμπαίδες Παναγιώτης Αδριανός, Νίκος Κορδαλής, Θεμιστοκλής Αδριανός και Αλέξανδρος Μαργαρίτης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο το πρωί στις 09.00 με τους παίδες. Επίσης το Σάββατο θα παίξουν οι κορασίδες (από τις 10.40) και οι παγκορασίδες (από τις 11.40). Την Κυριακή θα γίνουν οι κατηγορίες των εφήβων και των παμπαίδων και τα παιχνίδια θ’ αρχίσουν στις 09.00 και στις 10.00 αντίστοιχα. Όπως κάθε φορά η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ αγώνες. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και την ενότητα των ανακοινώσεων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΝΟΡΜΠΕΛΟ!

Δεν θ’ αγωνιστεί τελικά στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη και σταματά εντελώς άδοφα τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία! Η ομάδα της Σαρδηνίας επρόκειτο να φύγει σήμερα για τη Ρωσία, αλλά μένει στη βάση της και δεν ταξιδεύει διότι οι Ιταλίδες αθλήτριες δεν έχουν βίζα! Η Παπαδάκη ήταν εντάξει, όμως οι συμπαίκτριές της δεν είχαν καν διαβατήριο και χρειάζονταν και βίζα… Προφανώς πάντως, οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα, καθώς ήταν πανάκριβα και τα αεροπορικά εισιτήρια (σ.σ. τα έξοδα διαμονής επιβαρύνουν το σωματείο που φιλοξενεί τους αγώνες) και ήξεραν ότι χωρίς την πρώτη παίκτρια, τη Στεφάνοβα, ήταν μάλλον απίθανο να πάρουν την πρωτιά και την πρόκριση από το 1ο γκρουπ… Η Ελληνίδα διεθνής θα πάει στην Ιταλία στα μέσα της εβδομάδας προκειμένου να μετάσχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Με θέματα το καρφί, την κομμένη μπαλιά και τη διαιτησία συνεχίζονται αυτό το τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) τα μαθήματα της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και της Γ.Γ.Α.. Στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) θα διδάξουν ο Χρήστος Λάμης για το καρφί με το forehandκαι το backhand, η Διάνα Ζέρδιλα για την κομμένη μπαλιά («ψείρα», όπως λέγεται από τον κόσμο του αθλήματος) και ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος για τη διαιτησία. Στη Θεσσαλονίκη (Περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.) θα μιλήσουν στους μαθητές η Μαρία Τσίπου και η Κωνσταντίνα Κρόττα για τη διαιτησία, ο Θανάσης Στάθης για το καρφί και ο Γιάννης Σταύρου για την «ψείρα». Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η φιλική συμμετοχή στη σχολή του παλιού πρωταθλητή στην Τουρκία Κώστα Ιωαννίδη κι επί σειρά ετών προπονητή του Α.Σ. Πέρα Αθηνών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σ.Ε.Φ.. Αυτή η ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλήματος, που έχει συμπληρώσει 61 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς, αφού αναφέρθηκε σε σημεία της σπουδαίας καριέρας, που είχε ως αθλητής και ως προπονητής στάθηκε στην ανάγκη να γίνεται σωστή δουλειά με τα παιδιά, η οποία, όπως τόνισε «είναι βιτρίνα για όλους τους προπονητές». Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το τελικό πρόγραμμα της σχολής μέχρι το κλείσιμό του στις 9 Νοεμβρίου.

 

* Φωτό από την απονομή στην κατηγορία παίδων στο προηγούμενο όπεν της Βόχας. Από αριστερά Ι. Κορδούτης, Ν. Σωτηρίου, Φ. Αρβανίτης και Ν. Βλαχάκης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ