Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστροφή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με ελληνικό χρώμα

Gio troei_me_Boll

Gio troei_me_BollΜετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας και την έναρξη όλων σχεδόν των διασυλλογικών πρωταθλημάτων στις χώρες της γηραιάς ηπείρου, ήρθε η ώρα να τραβήξουν ξανά τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα των ομάδων την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από αύριο μέχρι και την Κυριακή το ελκυστικό μενού περιλαμβάνει τη 2η αγωνιστική των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως και τη 2η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει ελληνική παρουσία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ θ’ αγωνιστεί ο Παναγιώτης Γκιώνης με τη Μπορούσια Ντίσελντορφ και στο E.T.T.U. Cup η Αγγελίνα Παπαδάκη με την ιταλική Νορμπέλο. Το άσχημο είναι ότι μετά τον τραυματισμό του Καλλίνικου Κρεάνγκα δεν θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός «εμφύλιος». Ενεμπόν και Μπορούσια είναι μαζί στο γκρουπ D, αύριο στις 20.30 ώρα Ελλάδας παίζουν μεταξύ τους στη Γαλλία και η πρώτη «κόντρα» των δύο κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, θα προσέδιδε ξεχωριστή σημασία στο ματς. Η Ενεμπόν όμως, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κρεάνγκα στο επόμενο διάστημα κι έτσι θα λείψει από τον αγώνα το ιδιαίτερο στοιχείο, που θα έδιναν οι «ασημένιοι» πρωταθλητές Ευρώπης του 2013. Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση η Νορμπέλο της Παπαδάκη αναλαμβάνει το Σαββατοκύριακο πολύ δύσκολη αποστολή στη Ρωσία.

Ενεμπόν και Μπορούσια άρχισαν νικηφόρα τα παιχνίδια τους στο γκρουπ D. Η πρώτη νίκησε 3-0 εντός έδρας την πολωνική Μπογκόρια και η δεύτερη με το ίδιο σκορ την αυστριακή Βάλτερ Βελς, επίσης ως γηπεδούχος. Παρότι δεν θα καταγραφεί ελληνική «μονομαχία» η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι από τις σημαντικότερες της 2ης αγωνιστικής γι’ αυτό και η ιστοσελίδα της E.T.T.U. (ettu.org) δημοσίευσε δηλώσεις του Γκιώνη. «Ο Μπολ έπαιξε εξαιρετικά στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όλη η ομάδα μας έπαιξε σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα. Ως εκ τούτου, πηγαίνουμε στην έδρα της Ενεμπόν με αυτοπεποίθηση. Έπαιξα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Pro A, έτσι ξέρω καλά τη γαλλική λίγκα, όπως και τους παίκτες της Ενεμπόν. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες της Ενεμπόν είναι δυνατοί και θα παλέψουν για να επικρατήσουν στον εντός έδρας αγώνα εναντίον μας», δήλωσε ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, που μετά από 11 χρόνια άφησε φέτος τη Γαλλία και μετακινήθηκε στη Γερμανία.

Προβλήματα τραυματισμού δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ενεμπόν με τον Κρεάνγκα, αλλά και η Μπορούσια με τον Γερμανό Πίτερ Φρανζίσκα. Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού τραυματίστηκε στο πόδι στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μπορεί να μείνει ακόμα και δύο μήνες εκτός δράσης. Η Ενεμπόν πρόκειται ν’ αγωνιστεί με τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ, τον Γάλλο Κουντέν Ρομπινό και τον Τσεν Τσίεν Αν από την κινεζική Ταϊπέι και οι νταμπλούχοι Γερμανίας με τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον Γερμανό Τίμ Μπολ και τον Ινδό Σάραθ Καμάλ Ατσάντα. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπογκόρια θα υποδεχτεί την Κυριακή τη Βάλτερ Βελς.

Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών η Νορμπέλο δοκιμάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία. Μετά την πρόκριση από όμιλο στην Ισπανία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ της 2ης φάσης της διοργάνωσης και θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα SΚΝΤ Βλαντιμίρ, την τουρκική Ίστανμπουλ BBSK και τη CTDM Λινάρες από την Ισπανία. Η ομάδα της Σαρδηνίας είχε καταφέρει πέρσι να περάσει στον 3ο γύρο του E.T.T.U. Cup, όμως φέτος δεν έχει το ίδιο καλές προϋποθέσεις για να το επαναλάβει, κυρίως γιατί της λείπει η πρώτη της παίκτρια, η πολύπειρη Νικολέτα Στεφάνοβα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού το 2003 προτίμησε να μην επιβαρυνθεί αγωνιστικά και με παιχνίδια εκτός συνόρων και δεν δηλώθηκε καν στον θεσμό. Επιπλέον, στην επόμενη φάση προκρίνεται μόνο η νικήτρια από κάθε γκρουπ και η ρωσική γηπεδούχος ομάδα, είναι από τα φαβορί, τα οποία τοποθετήθηκαν απευθείας στη 2η φάση. Μεθαύριο η Νορμπέλο θ’ αντιμετωπίσει διαδοχικά την Ίστανμπουλ και τη SΚΝΤ Βλαντιμίρ, ενώ την Κυριακή θα συναντήσει τη Λινάρες.

ΤΙΣ 162 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ

Τα καλά της έχει βάλει πάλι η Βόχα για να υποδεχτεί τους μικρούς σε ηλικία αθλητές και τους συνοδούς τους για το 3ο αναπτυξιακό όπεν στο φετινό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το τουρνουά διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5 Οκτωβρίου) στο κλειστό γυµναστήριο ∆ήµου Βέλου-Βόχας «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» (Αγίας Μαρίνας 101) η Τοπική Επιτροπή ∆υτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία µε το σωματείο της Ε.Α. Βόχας. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 162 και οι αγωνιζόμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν σημαντικά τους 125 της περασμένης σεζόν. Από σωματεία της Αθήνας, της Καβάλας, της Πάτρας, της Φλώρινας, της Σαλαμίνας, των Χανίων και φυσικά της Κορινθίας δήλωσαν 25 νέοι, 7 νεάνιδες, 38 παίδες, 26 κορασίδες, 39 παμπαίδες και 25 παγκορασίδες, απλά το αρνητικό είναι ότι δεν θα γίνει η κατηγορία των νεανίδων επειδή δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 8 δηλώσεων συμμετοχής. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο το πρωί στις 09.00. Το Σάββατο θ’ αγωνιστούν οι παίδες, οι κορασίδες και οι παγκορασίδες και την Κυριακή οι έφηβοι και οι παμπαίδες.

 

* Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον συμπαίκτη του Τίμο Μπολ και (στο μέσο) τον προπονητή του στην Μπορούσια Ντάνι Χάιστερ την ώρα του δείπνου στο Λοριάν της Γαλλίας λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με την Ενεμπόν.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ