Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η E.T.T.U. εισάγει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Lisbon Congress_ETTU

Lisbon Congress_ETTUΣημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο τακτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη Λισσαβώνα, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Η βασικότερη είναι ότι από το 2016 η E.T.T.U. θα έχει νέο event. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της οι σύνεδροι συμφώνησαν να θεσπίσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 21 ετών (που ενδεχομένως γίνει Under 23), προκειμένου να τους δώσουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν εύκολα κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι μόνο ατομικού χαρακτήρα, αλλά η λεπτομερής ρύθμιση θα παρουσιαστεί προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο, που θα γίνει στο Σουζού της Κίνας το 2015, στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων.

Το συνέδριο αποδέχθηκε επίσης την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής να πηγαίνουν εναλλάξ πάλι τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τον Ιανουάριο του 2016. Δηλαδή, στις ζυγές χρονιές θα γίνονται τα ατομικά και θα περιλαμβάνουν το απλό, το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό. Στους μονούς αριθμούς ετών τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα περιλαμβάνουν το ομαδικό σε άνδρες και γυναίκες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας, το οποίο θα έχει και το ομαδικό και τα ατομικά αγωνίσματα.

Το συνέδριο της E.T.T.U. αποδέχτηκε ακόμα τη διατήρηση της φόρμας με τις τρεις κατηγορίες για το ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Championship Division θα έχει 16 ομάδες, η Challenge Division επίσης 16 και οι υπόλοιπες χώρες θα παίξουν στη Standard Division, όπως έγινε και στη Λισσαβώνα. Επειδή όμως, δεν πρέπει να …χαλάσει η παράδοση με τις συχνότατες αλλαγές για τις διοργανώσεις του ομαδικού, η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος αποφάσισε να επαναφέρει το σύστημα προκρίσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα από προκριματικά! Θα είναι σαν το παλιό Λιγκ δηλαδή, θα γίνονται παιχνίδια σε ομίλους και θα δίνουν τις προκρίσεις στις τρεις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Tο event θα επανεμφανιστεί από την άλλη αγωνιστική χρονιά και θα περιλαμβάνει δύο εντός και δύο εκτός έδρας παιχνίδια για κάθε ομάδα. Ανάλογη διοργάνωση είχε γίνει μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 και είχε διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

Στο μεταξύ, ένας ακόμα διακεκριμένος Έλληνας αθλητής πήρε την πρώτη γεύση από διασυλλογικούς αγώνες στο εξωτερικό. Ο 23χρονος Γιώργος Νταλιάνης, που ήταν διεθνής στις νεαρές ηλικίες, έκανε το Σάββατο το ντεμπούτο του στη Γαλλία με τη φανέλα της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Η νέα του ομάδα μετέχει σε διάφορες κατηγορίες και το τεχνικό τιμ τον χρησιμοποίησε τελικά στην 6η κατηγορία, τη λεγόμενη Νational 4. Στο νικηφόρο 8-2 της Μπαγιάρ ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού νέων το 2009 έδωσε δύο ατομικά παιχνίδια και σημείωσε ισάριθμες νίκες.

Επίσης, ο εν ενεργεία διεθνής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, μαζί με τον οποίο έκανε ο Νταλιάνης το βήμα της μετακίνησης στη Μπαγιάρ Αρζεντάν, αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα στην 4η κατηγορία (Νational 2). Η ομάδα του επικράτησε 8-3 και ο αριστερόχειρας πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών είχε προσωπικό απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα.

Οι δύο νεαροί έκαναν και την περασμένη εβδομάδα προπονήσεις και τεστ στο σωματείο τους κι επρόκειτο να παίξουν ο Κωνσταντινόπουλος ξανά στην 3η κατηγορία (National 1), όπου είχε κάνει την παρθενική του εμφάνιση πριν από λίγες ημέρες και ο Νταλιάνης στη Νational 3. Το τεχνικό τιμ όμως, θέλησε να δοκιμάσει αυτή τη φορά στη National 1 έναν Κινέζο αθλητή κι έτσι οι δύο Έλληνες πήγαν τελικά μία κατηγορία χαμηλότερα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς στη Γαλλία μόνο ένας νέος παίκτης δικαιούται να παίζει σε κάθε πρωτάθλημα κι επειδή ο Κινέζος είναι επίσης νεοφερμένος στη Μπαγιάρ ο Κωνσταντινόπουλος και ο Νταλιάνης χρησιμοποιήθηκαν στην πιο κάτω κατηγορία. Οι υπεύθυνοι της ομάδας είπαν στα παιδιά ότι την επόμενη φορά θ’ αγωνιστούν στις Νational 1 και 2 αντίστοιχα. Τέλος, τη δεύτερη φετινή παρουσία του με τη φανέλα της Μπαγιάρ Αρζεντάν έκανε ο …τρίτος Γιώργος της παρέας, ο Φραγκούλης. Αγωνίστηκε ξανά με τη 2η ομάδα του κλαμπ στην 3η κατηγορία. Στο ισόπαλο 7-7 με την Τουρ 4S για το γκρουπ D είχε δύο νίκες και μία ήττα.

 

* Φωτό: Από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος στη Λισσαβώνα (photo από την ιστοσελίδα ettu.org).

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ