Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκλήρωσε με δύο ήττες και πήρε τη 12η θέση η εθνική ανδρών στη Λισσαβώνα

Lisbon Hellas_andres_2014

Lisbon Hellas_andres_2014Στη 12η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αρκέστηκε η εθνική ομάδα των ανδρών. Το μεσημέρι και το βράδυ έδωσε διαδοχικά τους δύο τελευταίους αγώνες κατάταξης και γνώρισε ισάριθμες ήττες, 3-1 από την Ουγγαρία και 3-0 από την Αυστρία. Το βράδυ της Παρασκευής η περσινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης είχε εξασφαλίσει τον στόχο της παραμονής στην 1η κατηγορία της ηπείρου με τη νίκη εναντίον της Τσεχίας και αυτοί οι αγώνες για τη διαβάθμιση στις θέσεις 9-12 είχαν πλέον περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Συνεπώς επηρέασε η έλλειψη ενδιαφέροντος, ίσως και η κούραση από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η ουσία είναι ότι η συνολική πορεία παραπέμπει στην άποψη πολλών ότι ο αθλητισμός δεν έχει μόνο άσπρο ή μαύρο. Δεν έχει μόνο επιτυχίες και αποτυχίες. Η περσινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης μπορεί να έμεινε έξω από τα προημιτελικά δεχόμενη …διπλό χτύπημα από την Ισπανία (ήττα 3-0 στην πρεμιέρα και αδιάφορη στάση στον καθοριστικό αγώνα με τη Γαλλία…), ωστόσο βρέθηκε κι εκείνη με δύο νίκες στην κορυφή του γκρουπ κι επιπλέον στα νοκ άουτ εξασφάλισε γρήγορα την παραμονή αντιδρώντας δυναμικά στο απρόοπτο με την αποχώρηση του τραυματία Κρεάνγκα στη συνάντηση με την Τσεχία. Ό,τι κι αν ακολουθούσε στα ματς κατάταξης δεν θα είχε πια σημασία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στους αγώνες με την Ουγγαρία και την Αυστρία ο Παναγιώτης Γκιώνης χρησιμοποιήθηκε στη θέση 3, ο Κώστας Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στην 1 και τη 2, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής στη διοργάνωση ο Τάσος Ρηνιώτης. Τα δύο παιχνίδια δεν χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά ή κριτική. Θα σημειώσουμε μόνο ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Ουγγαρίας εναντίον της Ελλάδας μετά το 3-2 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας την περασμένη άνοιξη, πάντως από τον Μάρτιο του 2013 υπάρχει η πολύ ευχάριστη ανάμνηση με τη νίκη της εθνικής μας 3-1 στο Σ.Ε.Φ. και την παραμονή στη Championship Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που οδήγησε αργότερα στο ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στο Σβέσατ… Η Αυστρία επίσης, υποχρέωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μία ακόμα ήττα έπειτα από εκείνη στο Παγκόσμιο του Τόκιο (με απόντα τον Γκιώνη) και διεύρυνε τη θετική παράδοση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία 1-3:

Κώστας Παπαγεωργίου-Τάμας Λάκατος 2-3 (9-11, 11-8, 4-11, 11-9, 7-11)

Τάσος Ρηνιώτης-Γιάνος Γιάκαμπ 0-3 (12-14, 6-11, 6-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Ντάνιελ Κοσίμπα 3-1 (11-8, 11-7, 4-11, 13-11)

Παπαγεωργίου-Γιάκαμπ 0-3 (14-16, 9-11, 9-11)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αυστρία-Ελλάδα 3-0:

Ντάνιελ Χάμπεσον-Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-4, 11-7, 11-6)

Ρόμπερτ Γκάρντος-Τάσος Ρηνιώτης 3-0 (11-5, 11-6, 11-7)

Τσεν Βεσίνγκ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (14-12, 12-10, 9-11, 14-12)

* Ο τελικός του ομαδικού ανδρών θα έχει το ζευγάρι, που μάλλον οι περισσότεροι θα ήθελαν προκειμένου να μεγαλώσει και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης Πορτογαλία έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της να διεκδικεί το τρόπαιο, έχει εμφανιστεί ιδιαίτερα φιλόδοξη και απέναντί της θα έχει τη μόνιμη από το 2007 πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γερμανία. Στα σημερινά ημιτελικά η Πορτογαλία κατέβαλλε 3-1 τη Σουηδία με τον Μάρκο Φρέιτας ν’ ανατρέπει την κατάσταση από 0-2 στο τέταρτο στη σειρά ματς απέναντι στον Κρίστιαν Κάρλσον.

* Η Αυστρία και η Γερμανία θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις γυναίκες. Η Γερμανία είναι η κάτοχος του τροπαίου από πέρσι στο Σβάσατ και θέλει να διατηρήσει τα πρωτεία. Η Αυστρία έχει φτάσει ήδη σε διάκριση, καθώς μετέχει πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού, αλλά θα παλέψει για τον απόλυτο θρίαμβο. Στην 4άδα η Γερμανία νίκησε 3-0 τη Σουηδία και η Αυστρία 3-1 την Πολωνία. Οι ηττημένες των ημιτελικών αρκούνται στο χάλκινο μετάλλιο. Ο τελικός των ανδρών αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας, αυτός των γυναικών στις 16.00 κι αμφότεροι φυσικά μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο.

* Την πρώτη 8άδα των ανδρών συμπλήρωσαν κατά σειρά Ρωσία, Λευκορωσία, Γαλλία και Ισπανία, ενώ των γυναικών οι Ουγγαρία, Ολλανδία, Ρουμανία και Λευκορωσία. Στη 15η και τη 16η θέση στη Championship Division περιορίστηκαν η Σλοβακία και η Ιταλία και υποβιβάζονται στη Challenge Division. Στις γυναίκες το ίδιο έγινε με την Τουρκία και την Ισπανία. Αντίθετα, με τη 17η και τη 18η θέση κατέκτησαν την άνοδο από τη Challenge στη Championship Division η Ουκρανία και η Σερβία στους άνδρες, η Σερβία και η Σλοβακία στις γυναίκες.

 

* Φωτό: Η εθνική ομάδα των ανδρών ποζάρει στο MEO Arena. Από αριστερά Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου, ο προπονητής Κ. Βατσακλής, Γκιώνης και Ρηνιώτης. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ