Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μανώλης Κολυμπάδης: «Ανακούφιση για τους άνδρες, ενθουσιασμός για τις γυναίκες»

cele101

cele101Οι εθνικές μας ομάδες ολοκληρώνουν το βράδυ του Σαββάτου με αγώνες κατάταξης την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ωστόσο οι στόχοι τους κρίθηκαν από την Παρασκευή. Οι άνδρες βρίσκονται στις θέσεις 9-12 της Championship Division, εξασφάλισαν ότι θα είναι και του χρόνου στο Εκατερίνμπουργκ στην ελίτ της ηπείρου και παράλληλα κλείδωσαν τη συμμετοχή τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού τον Ιούνιο του 2015. Οι γυναίκες πέτυχαν νωρίς την παραμονή και μετά προχώρησαν κι άλλο στα νοκ άουτ φτάνοντας επιπλέον να παίξουν στο καθοριστικό ματς για την άνοδο από τη 2η στην 1η κατηγορία. Τελειώνουν για τις θέσεις 19-20 έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο στην αποστολή τους. Σ’ έναν πρώτο απολογισμό λοιπόν, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης εξέφρασε την ανακούφισή του για την περσινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης ανδρική ομάδα, που κατάφερε να μείνει στην 1η κατηγορία και τον ενθουσιασμό του για τη θαυμάσια πορεία των γυναικών. Τόνισε μάλιστα και στις αθλήτριες ότι με τις σπουδαίες εμφανίσεις τους «υποχρεώνουν» την ομοσπονδία να κάνει ενέργειες για να τις βοηθήσει περισσότερο στο μέλλον.

«Υποκλίνομαι κατ’ αρχήν στο μεγαλείο της ανδρικής ομάδας. Χωρίς την καλύτερη ψυχολογία και μετά τον τραυματισμό του Κρεάνγκα βρήκε την ψυχική δύναμη ν’ αντιδράσει απέναντι στην Τσεχία και να πάρει το αποτέλεσμα, που την κράτησε στη ChampionshipDivision και τη στέλνει στο Μπακού, που είναι επίσης σημαντικό», σχολίασε από τη Λισσαβώνα ο έφορος των εθνικών μας ομάδων και συνέχισε: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον Παπαγεωργίου, ο οποίος δεν ήταν στην κατάλληλη φόρμα, δεν είχε την απόδοση προηγούμενων διοργανώσεων, αλλά στην κρίσιμη στιγμή έκανε αυτό, που έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι γνωρίζει άριστα. Να πετυχαίνει ως τρίτος παίκτης τις κρίσιμες νίκες, χάρη στις οποίες έχουμε φτάσει στις μεγάλες διακρίσεις. Μας έλειψαν οι νίκες του Παπαγεωργίου στην Πορτογαλία, ήταν κι αυτός λόγος για τα ατυχή αποτελέσματα, όμως γρήγορα ανασυνταχθήκαμε και τελικά δεν φεύγουμε κατηφείς από εδώ. Πικραθήκαμε με τον αποκλεισμό από την 8άδα και την unfairστάση της Ισπανίας στο φινάλε των γκρουπ, όμως σώσαμε την κατηγορία, αποφύγαμε τα χειρότερα και αναπνέουμε».

Ο Μανώλης Κολυμπάδης πήρε την πολύ μεγάλη χαρά από τις γυναίκες κι έσταζε μέλι γι’ αυτές. «Κατ’ αρχήν έδειξα τον ενθουσιασμό μου στις ίδιες όταν τις μάζεψα και τους μίλησα. Τους είπα ότι είχα πάρα πολύ καιρό να νιώσω έτσι για την πορεία της γυναικείας ομάδας και ότι εκείνες μου έδωσαν το δικαίωμα να τους πλέξω το εγκώμιο. Έμεινα κατάπληκτος από την εμφάνισή τους, διότι πέρα από καλή απόδοση είχαν και την ουσία τώρα. Μπορεί να έπαιζαν καλά και σε προηγούμενα μεγάλα events, όμως τώρα ήταν και ουσιαστικές την ώρα που έπρεπε. Απέδωσαν «φανταστικό» πινγκ πονγκ, είχα χρόνια να δω τέτοια αγωνιστική εικόνα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε η Χριστοφοράκη όταν δήλωσε ότι τα κορίτσια είχαν πεισμώσει από το γεγονός ότι έμεναν εκτός στόχων στα τελευταία Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ήταν πραγματικά παθιασμένα, ξεχείλιζαν από αποφασιστικότητα και πείσμα». Ο Μανώλης Κολυμπάδης συνεχάρη θερμά «πρώτα απ’ όλα τις αθλήτριες κι από κει και πέρα τον Κώστα Βατσακλή, που ετοίμασε την ομάδα το καλοκαίρι και φυσικά τη Χριστίνα Φίλη, που βοήθησε ψυχολογικά τις αθλήτριες, τους έδωσε τις κατευθύνσεις στους αγώνες και συνέβαλε ώστε να παίξουν, έτσι όπως δεν τις είχαμε δει αρκετά χρόνια. Φαίνεται ότι η Φίλη δημιουργεί ηρεμία στα κορίτσια και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους».

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποκάλυψε τέλος την «υποχρέωση» για περισσότερη βοήθεια στη γυναικεία ομάδα, που δημιουργεί στην ομοσπονδία η επιτυχία στη Λισσαβώνα. «Προέτρεψα τα κορίτσια να συνεχίσουν έτσι γιατί με τα αποτελέσματά τους κέρδισαν τον σεβασμό και απέδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο ότι έχουν δυνατότητες. Παράλληλα τους τόνισα ότι οι εμφανίσεις τους μάς ωθούν να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να τους δώσουμε από την πλευρά μας για να εξελιχθούν. Η εμφάνισή τους ήταν εντυπωσιακή κι εμείς ως ομοσπονδία είμαστε τώρα υποχρεωμένοι να κάνουμε αντίστοιχες κινήσεις για να τις βοηθήσουμε να πάνε ακόμα πιο ψηλά. Συμπερασματικά νιώθω ενθουσιασμός από την παρουσία των κοριτσιών και ανακούφιση για την ομάδα των ανδρών, που έδειξε ψυχή, καρδιά και το μέταλλο της δευτεραθλήτριας Ευρώπης για ν’ ανταπεξέλθει στα πολύ δύσκολα. Επιστρέφουμε με γλυκιά γεύση τελικά και με αισιόδοξα μηνύματα».

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στα αγωνιστικά αργά το βράδυ της Παρασκευής για τις ώρες Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί των ανδρών. Στην τελικά 4άδα προχώρησαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία, η Κροατία, η Πορτογαλία και η Σουηδία και με την ίδια σειρά θ’ αναμετρηθούν στους σημερινούς ημιτελικούς. Στο ταμπλό των «8» η Γερμανία κατέβαλλε 3-0 τη Γαλλία, η Κροατία έκαμψε με 3-2 τη Λευκορωσία, η οικοδέσποινα Πορτογαλία με 3-1 τη Ρωσία και η Σουηδία με το ίδιο σκορ την Ισπανία. Ως γνωστόν η Ισπανία και η Γαλλία προχώρησαν από το γκρουπ της εθνικής μας.

Η κάτοχος του τίτλου Γερμανία βρίσκεται στα ημιτελικά και στις γυναίκες. Επιβλήθηκε 3-0 της Ολλανδίας και στην 4άδα αντιμετωπίζει το Σάββατο τη Σουηδία, η οποία πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα σ’ ένα από τα φαβορί, τη Ρουμανία. Καλό είναι δε, να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Ελλάδα είχε επιβληθεί 3-0 της Σουηδία τον περασμένο Απρίλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο!!! Στον δεύτερο ημιτελικό κοντράρονται η Αυστρία και η Πολωνία. Η πρώτη κατέβαλλε 3-1 την Ουγγαρία και η δεύτερη 3-0 τη Λευκορωσία. Οι ομάδες των ημιτελικών παίρνουν και τα μετάλλια, αφού δεν υπάρχουν παιχνίδια για τις θέσεις 3-4.

 

* Φωτό: Ο Μανώλης Κολυμπάδης (δεύτερος από αριστερά) και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (στη φωτό διακρίνονται ακόμα ο Κώστας Μάκρας, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, που είναι παρών και σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο Παναγιώτης Λαγογιάννης) έχουν κάθε λόγο να χειροκροτούν θερμά και την εθνική γυναικών και τώρα καλούνται να τη βοηθήσουν περισσότερο για να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ