Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 3-0 από τη Σερβία η εθνική γυναικών, ολοκληρώνει για τις θέσεις 19-20

Hellas woman_Lisbon

Hellas woman_LisbonΣτη Σερβία σταμάτησε η θαυμάσια πορεία της εθνικής μας ομάδας των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Λισσαβώνας. Η Ελλάδα έφτασε στο καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο από τη Challenge στη Championship Division, αλλά γνώρισε απόλυτα φυσιολογική ήττα με 3-0 και αύριο θα ολοκληρώσει την παρουσία της παίζοντας για τις θέσεις 19-20. Οι διεθνείς μας ήθελαν να κυνηγήσουν το όνειρο της ανόδου, που γεννήθηκε προϊόντος του χρόνου, όμως η Σερβία αποδείχτηκε ασυναγώνιστα και δεν τους επέτρεψε σε κανένα σημείο να διεκδικήσουν την έκπληξη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βέβαια, θ’ αποχωρήσει από το MEO Arena περήφανο για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του. Πέτυχε γρήγορα τον στόχο της παραμονής και σήμερα πήγε κι ένα βήμα πιο πέρα με τη σπουδαία νίκη απέναντι στην Αγγλία. Το πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα της 2ης κατηγορίας συνιστά επιτυχία και δημιουργεί αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Πρώτη από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 148) και αντιμετώπισε την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες Άνα-Μαρία Έρντελι (Νο 52). Δεν μπόρεσε να γίνει πολύ πιεστική και κάμφθηκε με 3-0 σετ. Περισσότερο απείλησε στο 3ο σετ όταν έκανε εκκίνηση με 3-0, όμως δεν αξιοποίησε το προβάδισμα.

Η Κατερίνα Τόλιου (Νο 101) συνάντησε μετά την πολύπειρη Γκαμπριέλα Φέχερ (που απλά δεν είναι στους πίνακες αξιολόγησης αυτόν τον καιρό) και είδε μία αθλήτρια να παίζει άριστα την άμυνα και να κάνει ελάχιστα λάθη. Έχασε 3-0 και παρακολούθησε το σκορ μόνο στο 2ο σετ.

Πολύ δυνατή φάνηκε και η Αντρέα Τοντόροβιτς (Νο 60) για την Αγγελίνα Παπαδάκη (Νο 141) στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Πήρε εύκολα το 1ο σετ, στη συνέχεια η 25χρονη πρωταθλήτριά μας ανέβασε την απόδοσή της, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό και ηττήθηκε κι αυτή με 3-0 σετ. Στον πάγκο για την ελληνική ομάδα ήταν η Φιλαρέτη Εξάρχου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σερβία-Ελλάδα 3-0:

Άνα Μαρία Έρντελι-Μαρία Χριστοφοράκη 3-0 (11-7, 11-5, 11-8)

Γκαμπριέλα Φέχερ-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-4, 11-8, 11-4)

Αντρέα Τοντόροβιτς-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

 

* Φωτό: Η ήττα από τη Σερβία ασφαλώς και δεν επηρέασε τις διαθέσεις των αθλητριών και της προπονήτριάς τους, καθώς ήδη έχουν πετύχει απόλυτα στην αποστολή τους στη Λισσαβώνα. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ