Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκη 3-1 επί της Δανίας και παραμονή στη 2η κατηγορία για την εθνική γυναικών

Euro 2014_girls_selfie

Euro 2014_girls_selfieΑπό σήμερα το απόγευμα οι φίλοι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχουν λόγο να χαμογελούν πλατιά και για τα αγωνιστικά πεπραγμένα των γυναικών! Πολύ καιρό τώρα η εθνική μας ομάδα αναζητούσε έναν καλό αποτέλεσμα σε μεγάλη διοργάνωση κι αυτό ήρθε σήμερα, στο κλείσιμο των γκρουπ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας! Έκαμψε στον καθοριστικό αγώνα 3-1 τη Δανία, κατέκτησε τη 2η θέση στο γκρουπ F της Challenge Division και σιγούρεψε από τώρα την παραμονή στην κατηγορία! Συνεχίζει στις θέσεις 17-24  θα επιδιώξει χωρίς άγχος να πλασαριστεί όσο γίνεται ψηλότερα, όμως έφτασε στον στόχο της, που ήταν η εξασφάλιση της «σωτηρίας» από την πρώτη φάση. Ήταν σταθερή στην απόδοσή της, ήταν αποφασιστική και ουσιαστική και με δύο νίκες πήρε πανάξια αυτό που στερήθηκε στα τελευταία Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε από δικά της λάθη, είτε από συγκυρίες. Οι αθλήτριες μπορούν να αισθάνονται ότι επιτέλους εκπληρώθηκαν οι κόποι των τελευταίων ετών, όπως δικαιωμένοι μπορούν να νιώθουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής για τη δουλειά στο Σ.Ε.Φ. και η κόουτς Χριστίνα Φίλη (που ήταν εκτάκτως στον πάγκο της ομάδας και στο Τόκιο, την περασμένη άνοιξη) για την προσπάθειά της. Η Ελλάδα θα μάθει αργότερα την επόμενη αντίπαλό της στη διοργάνωση, θα είναι πάντως μία από τις Αγγλία, Σερβία, Σλοβακία, που αναδείχτηκαν νικήτριες στα άλλα γκρουπ της 2ης κατηγορίας.

Όπως πίστευαν οι αθλήτριές μας πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, είχαν πράγματι τον πρώτο λόγο και σε αυτό το παιχνίδι, από τη στιγμή που η Δανία δεν είχε στη σύνθεσή της την πολύπειρη Μίε Σκοβ. Θα μπορούσε μάλιστα, να επικρατήσει και η Χριστοφοράκη στο τρίτο επί μέρους ματς και να λήξει 3-0 ο αγώνας, όμως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είχε τα ηνία και τα πάντα εξαρτιόνταν από τις δικές της διαθέσεις. Απέδωσε αξιόλογο πινγκ πονγκ, ήταν σοβαρή και προσεχτική από την αρχή μέχρι το τέλος και με σκορ 3-1 πήρε τη 2η προνομιούχο θέση αντί της Δανίας.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 141 στην Ευρώπη) άρχισε και αυτό το παιχνίδι από ελληνικής πλευράς και αντιμετώπισε τη Μίε Γιάκομπνσεν (Νο 186). Ένιωσε πίεση στο 1ο και το 3ο σετ, όμως γενικά φάνηκε ότι είχε τον έλεγχο και με ψυχραιμία και καλές επιλογές στις δύσκολες στιγμές επιβλήθηκε με 3-0 δίνοντας στην ομάδα και την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση.

Στο δεύτερο στη σειρά ματς η πρώτη παίκτρια της εθνικής μας, η Κατερίνα Τόλιου (Νο 101) αναμετρήθηκε με την Πέρνιλ Άγκερχολμ (Νο 170 στον πίνακα αξιολόγησης, αλλά με την ένδειξη ότι για αρκετούς μήνες δεν είχε διεθνείς αγώνες). Από την αρχή τη δυσκόλεψε ιδιαίτερα με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού και παρότι είχε πάλι ένα χρονικό διάστημα, όπου χαλάρωσε κι έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, έδειξε την ανωτερότητά της με σκορ 3-1. Είδε την Άγκερχολμ να παίρνει έως και έξι σερί πόντους στο 2ο σετ και να ισοφαρίζει, όμως ουσιαστικά δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η υπεροχή της. Πήρε με διαφορά και τα τρία σετ κι έκανε πια την Ελλάδα ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.

Στη συνέχεια η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 148) ανέλαβε να …τελειώσει τη δουλειά μία ώρα αρχύτερα. Δεν είχε όμως, την απαιτούμενη διάρκεια, κάπου έχασε την ηρεμία και τον ρυθμό της και κάμφθηκε με 3-2 σετ από τη Στέφανι Κρίστενσεν (Νο 229). Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες όταν η πρωταθλήτρια Ελλάδας πήρε με μεγάλη διαφορά το 4ο σετ, όμως έχασε καθοριστικούς σερί πόντους στο 5ο.  

Το αποτέλεσμα αυτό πάντως, ουδόλως επηρέασε τη θετική σκέψη των κοριτσιών, που έδειχναν σίγουρες ότι θα φτάσουν στην τελική επικράτηση. Οριστικά λοιπόν, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της εθνικής μας η Τόλιου με μία ακόμα νίκη. Ζορίστηκε, είναι η αλήθεια, από τη Γιάκομπσεν στα δύο πρώτα σετ, μάλιστα το 1ο το πήρε με ανατροπή από 6-9, όμως στη συνέχεια επέβαλλε το παιχνίδι της και πανηγύρισε τη νίκη με 3-1.

Η Φιλαρέτη Εξάρχου έμεινε στον πάγκο και στο σημερινό παιχνίδι, όπως και η Πέρνιλ Σόντεργκααρντ από τη Δανία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ματς Δανία-Ελλάδα 1-3:

Μίε Γιάκομπνσεν-Αγγελίνα Παπαδάκη 0-3 (8-11, 2-11, 9-11)  

Πέρνιλ Άγκερχολμ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (3-11, 11-6, 7-11, 3-11)

Στέφανι Κρίστενσεν-Μαρία Χριστοφοράκη 3-2 (8-11, 11-7, 11-9, 3-11, 11-7)

Γιάκομπσεν-Τόλιου 1-3 (10-12, 11-4, 5-11, 7-11)

Η τελική  βαθμολογία του γκρουπ F:

ΟΜΑΔΑ                    ΒΑΘΜΟΙ

1. Κροατία               6

2. Ελλάδα                4

——————————–

3. Δανία                  2

4. Σκωτία                0

Από τα υπόλοιπα γκρουπ πήραν τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση στα προημιτελικά της Challenge Division γυναικών η Αγγλία και η Λιθουανία από το γκρουπ Ε, η Σερβία και η Σλοβενία από το γκρουπ G, η Σλοβακία και η Βουλγαρία από το γκρουπ Η.  

Όλα τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα γκρουπ της πρώτης φάσης:

Στο γκρουπ Ε:

Αγγλία-Λιθουανία 3-1, Ουαλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0

Αγγλία-Ουαλία 3-1, Λιθουανία-Αζερμπαϊτζάν 3-0

Αγγλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0, Λιθουανία-Ουαλία 3-1

Στο γκρουπ G:

Σερβία-Ελβετία 3-0, Σλοβενία-Φιλανδία 3-0

Σερβία-Σλοβενία 3-0, Ελβετία-Φιλανδία 3-0

Σερβία-Φιλανδία 3-0, Σλοβενία-Ελβετία 3-1

Στο γκρουπ H:

Σλοβακία-Βουλγαρία 3-1, Ιταλία-Νορβηγία 3-0

Σλοβακία-Ιταλία 3-1, Βουλγαρία-Νορβηγία 3-1

Σλοβακία-Νορβηγία 3-0, Βουλγαρία-Ιταλία 3-2

 

* Φωτό: Μία ξεχωριστή …selfie στη Λισσαβώνα για τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας και την προπονήτρια Χριστίνα Φίλη ύστερα από την επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ