Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Η Ισπανία την έκπληξη, το δεύτερο φαβορί υποφέρει»

Μachado

ΜachadoΌπως ήταν φυσικό, οι ιστοσελίδες της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του αθλήματος στάθηκαν στα χτεσινοβραδινά ρεπορτάζ τους στη σπουδαία νίκη της Ισπανίας κόντρα στην εθνική μας με 3-0 στην πρεμιέρα της ChampionshipDivisionτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. «Η Ισπανία άφησε το σημάδι της στην εναρκτήρια ημέρα», έγραψε στον τίτλο του το www.ettu.org, ενώ το www.ittf.com σημείωσε ότι «το δεύτερο φαβορί υποφέρει, η Ελλάδα χτυπήθηκε στην εναρκτήρια αγωνιστική».  

Στο ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται ακόμα: «Η Ισπανία πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στους άνδρες στην πρώτη ημέρα στη Λισσαβώνα. Όντας από τα seeding στη θέση 3 του γκρουπ νίκησε την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης από το τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ελλάδα. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία, που είχε, να ξεπεράσει τους αντιπάλους τους στους τρεις αγώνες και το κατάφερε με υπέροχο στυλ. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν ο Κάρλος Μασάδο (φωτό) νίκησε τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Το αστέρι της Ελλάδας ήταν μπροστά 8-3 στο αποφασιστικό σετ, αλλά δεν κατάφερε να μετατρέψει το προβάδισμά του σε νίκη».

Φιλοξενούνται δηλώσεις του αναπληρωματικού της Ισπανίας Χέσους Καντέρο, που τόνισε: «Στη συνέχεια, όλα πήγαν με τον δικό μας δρόμο. Ο Χε Ζιβέν δεν έχει χάσει ποτέ από τον Παναγιώτη Γκιώνη και ο Μαρκ Ντουράν είχε καλή ευκαιρία εναντίον του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου. Εμείς δεν είχαμε καλές πιθανότητες αν έπαιζε ο Χε με τον Κρεάνγκα, ενώ ο Μασάδο δεν έχει νικήσει ποτέ τον Γκιώνη. Συνεπώς όταν ο Μασάδο ξεπέρασε τον Καλλίνικο είδαμε ότι είχαμε την ευκαιρία μας». Το ρεπορτάζ συμπληρώνει πως «ήταν μεγάλο πλήγμα αυτό το αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα, η οποία έκανε την έκβαση του ομίλου εντελώς ανοιχτή».

Το ίδιο κομμάτι αναφέρεται φυσικά και στη δύσκολη νίκη της Γαλλίας επί της Σλοβακίας με 3-0 κι εκεί υπάρχει μία δήλωση του Αντριέν Ματενέ για τον επερχόμενο αγώνα με την εθνική μας. «Παίζουμε ξανά μαζί, όπως κάνουμε σε κάθε μεγάλο τουρνουά στο κοντινό παρελθόν. Τελευταία φορά, που έπαιξε ο ένας εναντίον του άλλου ήταν για το πλασάρισμα στον γύρο των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Τόκιο, ενώ αναμετρηθήκαμε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 για την πρόκριση στην 8άδα και μας νίκησαν και τις δύο. Ξέρουμε ότι σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο πρώτος Γάλλος αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας έγραψε μεταξύ άλλων ότι «μετά την έκπληξη του ασημένιου μεταλλίου στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ελλάδα δοκίμασε εντελώς αντίθετα συναισθήματα στην έναρξη των αγώνων στη Λισσαβώνα» και παρουσίασε δηλώσεις του προπονητή της Ισπανίας Βίκτορ Σάντσεζ: «Νομίζω ότι το στυλ του Καλλίνικου Κρεάνγκα ταιριάζει στον Μασάδο. Ο Κρεάνγκα όταν έχει φουλ ρυθμό είναι ο πιο συναρπαστικός παίκτη για να τον παρακολουθήσεις και το backhand του είναι θανατηφόρο. Ωστόσο, ο ίδιος δεν προτιμά να παίζει από ένα βήμα πίσω από το τραπέζι και έτσι δίνει στους αντιπάλους του χρόνο για να παίξουν. Στη ​​διάρκειατουαγώνα ο Κάρλος παρέμεινεδυνατόςψυχικά. Είχε καθαρό μυαλό και αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για το 5ο σετ, αφού έχασε τους πρώτους τέσσερις πόντους και ήταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διαδρομή».

Την επιτυχία του Μασάδο ακολούθησε η νίκη του Χε Ζιβέν με το ρεπορτάζ να σημειώνει ότι ο πολιτογραφημένος Ισπανός δεν ήταν αουτσάιντερ, άσχετα αν είναι 52 ετών και στο νούμερο 79 της παγκόσμιας κατάταξης όταν ο Γκιώνης είναι νούμερο 21 στο rankingκαι στα 34 χρόνια του. «Ο Ζιβέν δεν χάνει ποτέ από τον Παναγιώτη Γκιώνη», σχολίασε χαμογελώντας ο Βίκτορ Σάντσεζ και πρόσθεσε: «Ήταν ένας σκληρός αγώνας, κάθε σημείο είχε μεγάλα ράλι, είχαμε 10, 20, 30 ή περισσότερα χτυπήματα. Ο Ζιβέν ήταν πολύ κουρασμένος στο τέλος του αγώνα».

Τέλος, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι στον αγώνα, που ταίριαζε στο στυλ της Ισπανίας, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ο Μαρκ Ντουράν νικώντας τον Κώστα Παπαγεωργίου. «Ο Μαρκ ήταν επιθετικός από την αρχή. Είχε θετική σκέψη, πέρασε αμέσως το άγχος στον Παπαγεωργίου, πάλευε κάθε πόντο και πίεζε όλο και περισσότερο στη διάρκεια του ματς», εξήγησε ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής.

Το απρόσμενο αποτέλεσμα σχολίασαν φυσικά και ξένες ειδησεογραφικές σελίδες του αθλήματος. «Κακή αρχή για τη φιναλίστ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013. Η Ελλάδα υπέφερε στα χέρια της Ισπανίας στη φάση των γκρουπ. Γνώρισε τη μεγάλη έκπληξη χάνοντας 3-0 στην έναρξη του γκρουπ Β», έγραψε για παράδειγμα το tabletennista.com.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ