Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βαριά ήττα 3-0 από την Ισπανία στο ξεκίνημα της εθνικής ανδρών

142 national_team

142 national_teamΚακή αρχή για την εθνική ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Λισσαβώνα. Στην 1η αγωνιστική του γκρουπ Β της κορυφαίας κατηγορίας (Championship Division), υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την Ισπανία και φυσικά μπαίνει σε αμφιβολία η πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης δεν έπεσαν βέβαια, θύμα έκπληξης, ήξεραν και είχαν ομολογήσει ότι περιμένουν πολύ δύσκολη αναμέτρηση και σαφώς η έκταση του σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Ωστόσο, στα δύο πρώτα επί μέρους παιχνίδια, που ήταν και τα πιο ρευστά, υστέρησαν στα κρίσιμα σημεία (με τον Κρεάνγκα να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα), ο Παπαγεωργίου δεν ήταν όσο καλός χρειαζόταν στον τρίτο στη σειρά αγώνα και γενικά η απόδοση της ομάδας δεν έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι άσχημο και για την περίπτωση ισοβαθμίας, συνεπώς στην αυριανή δεύτερη ημέρα στο MEO Arena το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή θέλει απαραίτητα δύο νίκες κόντρα σε Γαλλία (15.00) και Σλοβακία (21.00). Στη σημερινή αναμέτρηση των δύο τελευταίων η Γαλλία νίκησε 3-0, όμως ούτε αυτό το αποτέλεσμα έβγαλε την ισοδυναμία των αντιπάλων!

Τον αγώνα με τους Ίβηρες άρχισε από ελληνικής πλευράς ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 41 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) και αναμετρήθηκε με τον πρωταθλητή Ισπανίας Κάρλος Μασάδο (Νο 46). Σε αμφίρροπο αγώνα είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και οι δύο αθλητές και δυστυχώς εκείνος, που έχασε ρυθμό και καλή αυτοσυγκέντρωση στην κρισιμότερη στιγμή ήταν ο Έλληνας άσος. Στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε τέλεια εκκίνηση με 4-0, αργότερα προηγήθηκε 7-2 και 8-4, όμως έχασε 7 πόντους στη σειρά (σύμφωνα με το σύστημα live scoring της διοργάνωσης) και τελικά το παιχνίδι με 3-2 έπειτα από 40 λεπτά! Αξιοσημείωτο επίσης, ότι νωρίτερα έκανε εκείνος μικρές ανατροπές μέχρι να φτάσει να προηγηθεί 2-1, καθώς στο 2ο και το 3ο σετ χρειάστηκε να πάρει πέντε και τέσσερις συνεχόμενους πόντους αντίστοιχα.

Η ομάδα έπρεπε στη συνέχεια να διαχειριστεί και ψυχολογικά αυτή την εξέλιξη. Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 8) είναι ιδανική περίπτωση σε τέτοιες στιγμές, αλλά υπήρχε το επίσης αρνητικό ότι αντιμετώπισε έναν αθλητή, που δεν είχε νικήσει ποτέ στο παρελθόν. Τον αγέρωχο Χε Ζιβέν (νούμερο 36), τον αριστερόχειρα πολιτογραφημένο Ισπανό με το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού (σ.σ. έχει κομπίνα-λάστιχο με μικρά εξογκώματα), ο οποίος στα 52 του χρόνια παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού έδωσε μία ακόμα μεγάλη «μάχη» με τον Κινέζο, από 0-2 πίσω ισοφάρισε 2-2 στα σετ με καταπληκτικό πινγκ πονγκ και αποφασιστικότητα, όμως στο 5ο σετ δεν κράτησε την ίδια απόδοση και δεν έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Χε, που φημίζεται κιόλας για την ηρεμία του και τη δυνατή αυτοσυγκέντρωση ξέφυγε 4-1, αργότερα 6-2 και 8-4 και αξιοποίησε το προβάδισμα. Να σημειωθεί ότι στο 2ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-6, αλλά έχασε πέντε σερί πόντους.

Ο άνθρωπος των …ειδικών αποστολών, ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 51), κλήθηκε στη συνέχεια να τα δώσει όλα για να επικρατήσει του Μαρκ Ντουράν (Νο 93) και να ξαναβάλει την εθνική μας στη διεκδίκηση της νίκης. Κάτι τέτοιο είχε καταφέρει σε άλλη πρεμιέρα, την αμέσως προηγούμενη φορά, που εφαρμόστηκαν οι όμιλοι στον θεσμό. Έχανε η Ελλάδα 0-2 από τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό του 2011 και μετά τη νίκη του επί του Κριστόφ Λεγκού έγινε η αντεπίθεση διαρκείας, που οδήγησε στο τελικό 3-2…Απόψε όμως, γενικά δεν ήταν καλή η βραδιά για τους διεθνείς μας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, που έχει κακή παράδοση γενικά με τους Ισπανούς, λύγισε με 3-1 και δεν μπόρεσε να πιέσει πολύ. Στο 1ο σετ έχασε σε κρίσιμο σημείο πέντε πόντους στη σειρά, αλλά και μετά είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Στο 3ο σετ μείωσε το σκορ, όμως ήταν αρνητικός στο 4ο και το έχασε εύκολα.  

Αναπληρωματικός της εθνικής μας ο Τάσος Ρηνιώτης. Στον πάγκο για τους Ισπανούς ήταν ο Χέσους Καντέρο και ο Αλβάρο Ρόμπλες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ισπανία-Ελλάδα 3-0:

Κάρλος Μασάδο-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (11-8, 9-11, 7-11, 11-9, 11-8)

Χε Ζιβέν-Παναγιώτης Γκιώνης 3-2 (11-9, 11-8, 4-11, 5-11, 11-5)

Μαρκ Ντουράν-Κώστας Παπαγεωργίου 3-1 (11-7, 11-7, 8-11, 11-4)

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Γαλλία έκαμψε εξίσου δύσκολα την αντίσταση της Σλοβακίας, σημάδι ότι η 4άδα έχει ισορροπία. Οι δις πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 3-0, όμως όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν με σκορ 3-2! Οι Γάλλοι έπαιξαν με Σιμόν Γκοζί, Αντριέν Ματενέ, Εμμανουέλ Λεμπεσόν και οι Σλοβάκοι με τον Λούμπομιρ Πίστε, τον Πίτερ Σέρεντα και τον κινεζικής καταγωγής Μπάι Χε, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ομαδικό.

 

* Φωτό: Ο Κρεάνγκα σπατάλησε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0 για την εθνική μας όταν έχασε το 5ο σετ με τον Μασάδο από 8-4.

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ