Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άνετη επικράτηση για την εθνική γυναικών, 3-0 τη Σκωτία

Xristoforaki-Toliou

Xristoforaki-ToliouΤο εμπόδιο της Σκωτίας αποδείχτηκε, όπως αναμενόταν, πολύ χαμηλό για την εθνική μας ομάδα των γυναικών. Στον απογευματινό δεύτερο αγώνα της για το γκρουπ F της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 3-0 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την πρόκριση στις θέσεις 17-24 της διοργάνωσης και την ταυτόχρονη εξασφάλιση της παραμονής. Τώρα, το καθοριστικό ματς για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο γκρουπ είναι αυτό με τη Δανία (αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας), η οποία έχασε 3-0 από την Κροατία κι έχει επίσης μία νίκη και μία ήττα. Η Χριστίνα Φίλη παρέταξε και στον δεύτερο αγώνα τις Παπαδάκη, Τόλιου και Χριστοφοράκη.

Η εθνική μας ήταν μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με τις Σκωτσέζες και το απέδειξε και στην πράξη χάνοντας μόλις ένα σετ στα τρία ατομικά παιχνίδια. Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και να πιάσουν σταθερή απόδοση, στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά εν όψει της αυριανής συνάντησης με τη Δανία.

Στην έναρξη του αγώνα (με την εθνική μας να παίρνει το «Χ» αυτή τη φορά στο στήσιμο) η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 141 στην Ευρώπη) νίκησε άνετα 3-0 τη Λίντα Φλάους (Νο 295). Στη συνέχεια η Κατερίνα Τόλιου (Νο 101) μπήκε χαλαρή στο παιχνίδι με την Κορίνα Βιτέικερ (Νο 312) κι έχασε το 1ο σετ, όμως επανήλθε γρήγορα, παρουσίασε το καλό της πρόσωπο και πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ. Τέλος, η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 148) δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Λούσι Έλιοτ (η οποία είναι εκτός πινάκων αξιολόγησης) κι έδειξε την ανωτερότητά της με 3-0 και άνετη επικράτηση σε κάθε σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ματς Σκωτία-Ελλάδα 0-3:

Λίντα Φλάους-Αγγελίνα Παπαδάκη 0-3 (5-11, 4-11, 5-11)

Κορίνα Βιτέικερ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (11-9, 4-11, 5-11, 5-11)

Λούσι Έλιοτ-Μαρία Χριστοφοράκη 0-3 (4-11, 4-11, 6-11)

 

* Φωτό: Χαμόγελα και αισιοδοξία για τα κορίτσια της εθνικής εν όψει του καθοριστικού αγώνα με τη Δανία. Στη φωτό Χριστοφοράκη και Τόλιου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ