Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ήττα 3-0 από την Κροατία άρχισαν τα παιχνίδια τους στη Λισσαβώνα οι γυναίκες

P6110498

P6110498Την ήττα με 3-0 γνώρισε το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα των γυναικών από την Κροατία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Λισσαβώνας. Κάμφθηκε από καλύτερη ομάδα, που είναι και επικεφαλής του γκρουπ Fτης 2ης κατηγορίας (Challenge Division), ωστόσο κατάφερε δύο πράγματα: Πρώτον να κάνει καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση και να κυνηγήσει με αξιώσεις τη νίκη στα δύο από τα τρία επί μέρους ματς, τα οποία κρίθηκαν στα πέντε σετ. Δεύτερον, να κάνει γερή πρόβα εν όψει των δύο επόμενων αγώνων στο γκρουπ, που εξ’ αρχής θεωρούσε πιο βατά για εκείνη στην προσπάθειά της να τερματίσει 2η, να προκριθεί στα προημιτελικά της κατηγορίας και να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή. Το απόγευμα στις 18.00 κοντράρει τη Σκωτία, που έχασε στο πρώτο της παιχνίδι 3-0 από τη Δανία. Αύριο στις 15.00 θ’ αντιμετωπίσει τις Σκανδιναβές.

Ο αγώνας έγινε στο τραπέζι 2 κι επρόκειτο να μεταδοθεί στο ίντερνετ (laola1.tv), όμως προφανώς λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν συνέβη αυτό. Η Ελλάδα πήρε το «Α» στην κλήρωση των ομάδων και πρώτη αγωνίστηκε η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 101 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης της Ευρώπης). Αντιμετώπισε τη σπουδαία Λία Ράκοβατς (Νο 62), με την οποία είχε δώσει ντέρμπι τον περασμένο Δεκέμβριο στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων μέχρι να καμφθεί τελικά με 4-3 σετ. Σήμερα η Κροάτισσα βρήκε περισσότερες λύσεις απέναντι στην άμυνα της 19χρονης πρωταθλήτριάς μας, ήταν πιο ήρεμη και υπομονετική από την προηγούμενη φορά κι έφτασε στη νίκη με 3-0. Η Τόλιου ήταν ως ένα σημείο ανταγωνιστική κόντρα στο νούμερο 3 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων, όμως δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια.

Στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι η Αγγελίνα Παπαδάκη (Νο 141) βρήκε απέναντί της μία αθλήτρια κινεζικής καταγωγής, την Τιαν Γιουάν (Νο 30). Έκανε καλή εμφάνιση, κυνήγησε μία μεγάλη νίκη και λύγισε στο τέλος με 3-2. Στο 1ο σετ ισοφάρισε από 7-10 κι έχασε στην παράταση. Στο 2ο δεν πρόβαλλε ιδιαίτερη αντίσταση, όμως ανέβασε την απόδοσή της και με δύο διαδοχικά σετ οδήγησε τον αγώνα στο «κόντρα» σετ. Εκεί η πρώτη Κροάτισσα είχε πολύ καλή τακτική, αξιοποίησε απόλυτα το σερβίς της κι επικράτησε με διαφορά.

Ακολούθως μπήκε στο τραπέζι η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 148) και τα έδωσε όλα για να μειώσει το σκορ με αντίπαλο τη Σούνιτσα Βούγκρινετς (Νο 115). Έγινε ισορροπημένο ματς, έφτασε κι αυτό στο 5ο σετ και η πρωταθλήτρια Ελλάδας κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 ύστερα από 39 λεπτά. Στο τελευταίο σετ βρέθηκε πίσω 1-4 και με τέσσερις πόντους στη σειρά πέρασε μπροστά 5-4 στην αλλαγή των πλευρών. Μετά ο αγώνας πήγε πόντο-πόντο μέχρι που η Βούγκρινετς επικράτησε με ελάχιστη διαφορά.

Στον πάγκο από την ελληνική ομάδα έμεινε η Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ η Κροατία έχει ακόμα στην αποστολή την Πέτρα Πίτεκ και την Ιβάνα Τουμπίκανετς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κροατία-Ελλάδα 3-0:

Λία Ράκοβατς-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-8, 11-7, 11-4)

Τιαν Γιουάν-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-2 (12-10, 11-5, 9-11, 10-12, 11-3)

Σούνιτσα Βούγκρινετς-Μαρία Χριστοφοράκη 3-2 (11-8, 7-11, 7-11, 11-8, 11-8)

Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του γκρουπ η Δανία επιβλήθηκε 3-0 της Σκωτίας χάνοντας μόνο ένα σετ. Η Δανία αγωνίστηκε με τις Μίε Γιάκομπσεν, Πέρνιλ Άγκερχολμ, Στέφανι Κρίστενσεν και η Σκωτία με τις Λίντα Φλάους, Λούσι Έλιοτ και Κορίνα Βιτέικερ.

 

* Φωτό: Η Αγγελίνα Παπαδάκη είχε πολύ καλή απόδοση απέναντι στην πρώτη Κροάτισσα, την Τιαν Γιουάν και δημιούργησε προϋποθέσεις για νίκη-έκπληξη.

                                                

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ