Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Βατσακλής στους διεθνείς: «Είμαστε ήδη καταξιωμένοι, δεν έχουμε ν’ αποδείξουμε τίποτα»

Vatsa me_Kre

Vatsa me_KreΗ καρδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα χτυπά αυτή την εβδομάδα στη Λισσαβώνα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, το οποίο γίνεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα από μεθαύριο Τετάρτη έως την Κυριακή 28 του μήνα και αποτελεί τη νέα πρόκληση για τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική μας ομάδα των ανδρών. Το σταθερά ισχυρό στις τελευταίες διοργανώσεις αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι 2ο φαβορί των αγώνων, θέλει να πλασαριστεί άλλη μια φορά σε καλή θέση κι αν μπορεί να ξαναμπεί στα μετάλλια! Την ίδια ώρα είναι δυνατό και το κίνητρο των γυναικών να επανέλθουν στις επιτυχίες στη 2η κατηγορία ενός σπουδαίου event. Η αποστολή αναχωρεί νωρίς αύριο το πρωί με τους αθλητές Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα, Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη και τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Η τελευταία προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε το πρωί κι εκεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής υπογράμμισε σε όλα τα παιδιά ότι πρέπει να παλέψουν για το καλύτερο σ’ ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού χωρίς όμως να νιώθουν την πίεση ότι έχουν ν’ αποδείξουν κάτι.

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Ο Κώστας Βατσακλής θα είναι στην τεχνική καθοδήγηση των ανδρών και η Χριστίνα Φίλη συνεργάζεται εκτάκτως ξανά με την ομοσπονδία για να κοουτσάρει τις γυναίκες.

«Και οι δύο ομάδες είσαστε καταξιωμένες στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα στις κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζεστε. Δεν έχουμε ν’ αποδείξουμε κάτι στον κόσμο παρά μόνο στον εαυτό μας. Πάμε σεμνά και ταπεινά, όπως πάντα, και στην Πορτογαλία θα τα δώσουμε όλα πρώτα απ’ όλα για να σώσουμε τις κατηγορίες και οι άνδρες να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Αν τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ και μπούμε στα προημιτελικά των κατηγοριών μας θα είναι επιτυχία γιατί θα εξασφαλίσουμε τους κύριους στόχους μας και παράλληλα θα βγάλουμε από πάνω μας πίεση και θ’ αποδώσουμε καλύτερα», τόνισε στους διεθνείς ο Βατσακλής πριν από την προπόνηση.

Μιλώντας αργότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανέφερε: «Χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί υπάρχει και η ανασφάλεια με τα καινούργια πλαστικά μπαλάκια, τα οποία λογικά θα επηρεάσουν τις ομάδες. Στους άνδρες θα το θέλαμε πολύ φυσικά να βρεθούμε ξανά στα μετάλλια, αλλά αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Η πρεμιέρα με την Ισπανία είναι ο πρώτος …τελικός, ελπίζω να μπούμε δυνατά και με νίκη να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Τα κορίτσια έχουν πια τις κατάλληλες εμπειρίες, έχουν και δυνατότητες και περιμένουμε να φέρουν αποτελέσματα. Όπως τους τόνισα είναι και ευκαιρία γι’ αυτές να παίξουν καλά και να κινήσουν το ενδιαφέρον σε σωματεία από το εξωτερικό».

Απρόοπτα δεν υπάρχουν, όμως τον τελευταίο καιρό ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στον αυχένα και την πλάτη κι έχασε αρκετές προπονήσεις. Τις τελευταίες ημέρες προπονείται, παράλληλα κάνει και θεραπεία και νιώθει καλύτερα. «Πρέπει να πούμε όμως, ότι η εθνική ομάδα πηγαίνει χωρίς φυσιοθεραπευτή και σε αυτή τη διοργάνωση», προσθέτει ο Κώστας Βατσακλής.

Η Χριστίνα Φίλη θα είναι υπεύθυνη προπονήτρια στις γυναίκες, όπως έγινε την περασμένη άνοιξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Έδειξε ξανά την πίστη της στις ικανότητες των αθλητριών κι ελπίζει οι καλές εμφανίσεις να φέρουν αυτή τη φορά και τα ανάλογα αποτελέσματα. «Υπάρχει αισιοδοξία. Οι κοπέλες δείχνουν σε καλή κατάσταση, είναι και ψυχολογικά δυνατές και πάμε με στόχο να εξασφαλίσουμε την παραμονή από το στάδιο των γκρουπ. Θέλουμε να νικήσουμε Σκωτία και Δανία και να κυνηγήσουμε το καλύτερο με την επικεφαλής του γκρουπ, την Κροατία. Για τη Σκωτία γνωρίζουμε λίγα πράγματα, όμως δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη, ενώ με τη Δανία θεωρώ ότι ακόμα κι αν ενισχυθεί με τη Σκοβ μπορούμε να τη νικήσουμε. Άγχος υπάρχει και δυστυχώς χαρακτηρίζει γενικά το ελληνικό γυναικείο πινγκ πονγκ. Πρέπει να το ελέγξουμε  για να μπορούμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια και να τιμούμε τον κόπο που κάνουμε. Τα κορίτσια έχουν κάνει αρκετή δουλειά στον τομέα αυτόν και πιστεύω ότι θα δείξουμε βελτίωση».

Η αθλήτρια του Πέρα Αθηνών και σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού σημειώνει ότι γνωρίζει άριστα τις αθλήτριες και αυτό μπορεί να επιδράσει θετικά. «Γνωρίζω καλά το διεθνές πινγκ πονγκ μετά από 25 χρόνια σε αγώνες στο εξωτερικό, αλλά βέβαια έχοντας νέο ρόλο πια, κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι για μένα εμπειρία. Τα κορίτσια με μαθαίνουν και τις μαθαίνω κι εγώ. Ο προπονητής παίρνει από τις παίκτριες και αυτές από τον προπονητή. Μπορώ να πω ότι τις γνωρίζω πολύ καλά πλέον, ίσως καλύτερα κι από τον …εαυτό μου και πιστεύω ότι θα τις βοηθήσω με τις γνώσεις μου και το πείσμα μου».

Θυμίζουμε ότι στην έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την Τετάρτη, η εθνική ανδρών παίζει για το γκρουπ Β της Championship Division στις 18.00 ώρα Ελλάδας κόντρα στην Ισπανία (αντίπαλοί της είναι επίσης η Γαλλία και η Σλοβακία), ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζουν για το γκρουπ Fτης Challenge Division την Κροατία στις 12.00 και τη Σκωτία στις 18.00.

 

* Φωτό: Ο Κώστας Βατσακλής δίνει οδηγίες στον Καλλίνικο Κρεάνγκα σε αγώνα του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σβέσατ. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ