Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστοφοράκη: «Θα τα πάμε καλά στο Ευρωπαϊκό, έχουμε πεισμώσει»

P9163480

P9163480Με την εθνική ανδρών να έχει πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της πέρσι τέτοια εποχή και να βρίσκεται σταθερά στην ελίτ της γηραιάς ηπείρου είναι λογικό εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Λισσαβώνας, να πέφτουν τα «φώτα» στην προσπάθεια των δευτεραθλητών Ευρώπης να ξαναμπούν στα μετάλλια. Αναμφίβολα ωστόσο, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ομαδικού (πρέπει να) έχουν ζωηρό ενδιαφέρον για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι αγώνες του γυναικείου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Οι Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίζονται στη 2η κατηγορία (Challenge Division), όμως αναλογικά έχουν κι αυτές αρκετά δύσκολες αποστολές τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματά τους σαφώς και προσλαμβάνουν ξεχωριστή σημασία. Την επόμενη εβδομάδα στην ιβηρική χερσόνησο λοιπόν (24-28/09), τα βλέμματα δεν εστιάζονται μόνο στους άνδρες, πηγαίνουν και στις γυναίκες, που τραβάνε την προσοχή με τον στόχο της άμεσης παραμονής στη Challenge Division. Η Μαρία Χριστοφοράκη, σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και από τις πιο έμπειρες πλέον διεθνείς αθλήτριες, δείχνει πολύ αισιόδοξη ότι αυτή τη φορά τα νέα από κορυφαία διοργάνωση θα είναι θετικά.

Αγωνιζόμενη στη 2η κατηγορία του θεσμού η εθνική γυναικών είναι στις θέσεις 17-32. Βρίσκεται στο γκρουπ Fκι έχει αντιπάλους την Κροατία, τη Δανία και τη Σκωτία. Επιδιώκει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ, να μπει στα προημιτελικά της κατηγορίας της και να εξασφαλίσει άμεσα την παραμονή. «Ασφαλώς θα κυνηγήσουμε έστω τη δεύτερη θέση στον όμιλο γιατί είναι στα μέτρα μας. Η Κροατία είναι η πιο δυνατή ομάδα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε για κάτι ουσιαστικό. Για τη Δανία ακόμα υπάρχει το ερώτημα αν θα παρατάξει τη Σκοφ, αφού δεν έχουμε δει επίσημα κάπου τις συνθέσεις, ενώ η Σκωτία, που προέρχεται από την 3η κατηγορία, μας είναι άγνωστη. Θεωρούμε ότι η μεν Δανία θα παρουσιαστεί πιο δυνατή αν παίξει η Σκοφ, αλλά σε κάθε περίπτωση η νίκη θα είναι στις δυνατότητές μας, η δε Σκωτία είναι η πιο βατή αντίπαλος», δήλωσε η Χριστοφοράκη στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόσθεσε: «Πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη προσοχή σε όλα τα παιχνίδια και να έχουμε καλή απόδοση γενικά στο γκρουπ. Θέλουμε την παραμονή όσο γίνεται πιο γρήγορα κι εφόσον τα καταφέρουμε θα έχουμε μετά την ευκαιρία να παίξουμε πιο δυνατούς αγώνες απαλλαγμένες από το άγχος. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάμε καλά και θα είμαστε στις πρώτες ομάδες του γκρουπ».

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού ξέρει ότι οι ίδιοι στόχοι έμεναν ανεκπλήρωτοι στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο, άσχετα αν η ομάδα διατηρείτο στη ChallengeDivision. Υπογραμμίζει όμως, ότι αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να βγάλουν καλώς εννοούμενο εγωισμό στην ομάδα και να πάρουν τέλος στην πορτογαλική πρωτεύουσα. «Όντως έχουμε πεισμώσει από τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων γιατί ξέρουμε ότι οι δυνατότητές μας είναι για υψηλότερες θέσεις. Βλέπουμε ότι έχουμε βελτιωθεί, είμαστε σαφώς πιο ανταγωνιστικές και σε υψηλό επίπεδο, απλά φαίνεται ότι στα κρίσιμα σημεία κάνουμε λάθη, τα οποία πληρώνουμε. Έτσι χάσαμε παιχνίδια και την άνοιξη στο Τόκιο και μείναμε εκτός στόχων. Φυσικά δουλεύουμε πάνω σε αυτό τον τομέα. Όλες πιστεύουμε στην ομάδα και η κάθε μία ξεχωριστά στον εαυτό της κι από τη στιγμή, που έχουμε αγωνιστική πρόοδο, θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε αυτή τη φορά τον στόχο όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Η Χριστοφοράκη ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι ύστερα από επιθυμία των αθλητριών στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας θα είναι ξανά η Χριστίνα Φίλη, όπως και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. «Η συνεργασία στο Τόκιο θεωρώ πως ήταν άψογη, παρόλο που η Χριστίνα κάνει τα πρώτα της βήματα στην προπονητική. Έδειξε ότι μπορούμε να την εμπιστευθούμε και να μας βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της τακτικής όσο και στην ψυχολογία. Ξέρει πώς να μας τονώσει το ηθικό, πώς να μας πεισμώσει κι αυτό φάνηκε από την εικόνα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρήσαμε ότι αφού πήγε καλά αυτή η συνεργασία γιατί να μη συνεχιστεί κι έτσι είπαμε να είναι και αυτή τη φορά μαζί μας».

* Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα συνέχισαν σήμερα την προετοιμασία τους στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αύριο έχουν ρεπό και ολοκληρώνουν τις προπονήσεις στην Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας. Την Τρίτη στις 08.30 θ’ αναχωρήσουν για τη Λισσαβώνα με αρχηγό αποστολής τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έφορο των εθνικών ομάδων Μανώλη Κολυμπάδη.  

* Το διαδικτυακό itTV αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα για την απευθείας κάλυψη αγώνων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας. Εμφανίζεται για τα ματς, που θα γίνουν στα τραπέζια 1 και 2, όμως γενικά τα παιχνίδια της ChampionshipDivisionέχουν την ένδειξη LIVETV… Προς το παρόν αυτό που δείχνει σίγουρο από το αναρτημένο πρόγραμμα είναι ότι θα μεταδοθεί ο δεύτερος αγώνας της εθνικής ανδρών στο γκρουπ κόντρα στη Γαλλία (την Πέμπτη στις 15.00 ώρα Ελλάδας), που γίνεται στο τραπέζι 2. 

 

* Φωτό: Η Χριστοφοράκη (αριστερά) και η Τόλιου στην προπόνηση της εθνικής ομάδας στο Σ.Ε.Φ. την περασμένη Τρίτη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ