Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρήσιμες επαφές του Μανώλη Κολυμπάδη σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Kolimpadis se_XANTH_mouseio

Kolimpadis se_XANTH_mouseioΜε την ευκαιρία της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης έκανε τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του ήταν να ενημερωθεί σφαιρικά από τα στελέχη των Τοπικών Επιτροπών της ομοσπονδίας για εκκρεμή θέματα ή προβλήματα, ν’ ακούσει για κάθε δυσκολία στη λειτουργία των σωματείων, αλλά και να δεχτεί πιθανές προτάσεις ή αιτήματα. Την Τετάρτη επισκέφτηκε την Πάτρα όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων, αλλά και παράγοντες της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας. Την Πέμπτη πήγε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε μόνο με τη διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας. Επρόκειτο για χρήσιμες επαφές, που έβγαλαν και ειδήσεις, όπως την αξιολόγηση, που θα κάνει η Τ.Ε. της Θεσσαλονίκης σε όλες τις υποψήφιες περιπτώσεις για το θέμα κάλυψης της θέσης προπονητή στο κλιμάκιο επίλεκτων αθλητών και το αίτημα της Τ.Ε. στην Πάτρα να φιλοξενήσει η πόλη αγωνιστική δραστηριότητα στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία. 

Η αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν ο αρχικός προορισμός του επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι εκεί συναντήθηκε με εκπροσώπους από 16 σωματεία, παρουσία του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Παναγιώτη Τζόβολου, άλλων μελών της διοίκησης και του ομοσπονδιακού προπονητή Σωτήρη Ζήκου. Την ατζέντα των θεμάτων την έβαλαν οι σύλλογοι, ανταλλάχθηκαν απόψεις και η συγκέντρωση αποδείχτηκε πολύ ουσιαστική.

Τα σωματεία απασχόλησε κυρίως το πρόβλημα με την αδειοδότηση των αγωνιστικών χώρων, που αντί να λυθεί άμεσα παρατείνεται όλο και περισσότερο. Εκφράστηκαν απορίες πάνω στον καινούργιο κανονισμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τα αναπτυξιακών όπεν, όπως έγιναν και ερωτήσεις για τις οφειλές της ομοσπονδίας προς τα σωματεία από τις μετακινήσεις της προηγούμενης περιόδου. Θίχτηκαν επίσης, προβλήματα στη σχέση με την Περιφέρεια, με τα σωματεία να τονίζουν ότι συναντούν εμπόδια στη θεώρηση βιβλίων όταν η τελευταία ζητάει ισολογισμούς 5ετίας. Ο Μανώλης Κολυμπάδης έδωσε συμβουλές και κατευθύνσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και υποσχέθηκε και παρεμβάσεις αν αυτές χρειαστούν. Για τις οφειλές δόθηκε χρονοδιάγραμμα με βάση τα όσα έχει υποσχεθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ειπώθηκε δηλαδή, ότι αν τηρηθεί το ένα θα τηρηθεί και το άλλο από την πλευρά της ομοσπονδίας προς τους συλλόγους.

Εξάλλου, έγινε κουβέντα για το αγωνιστικό πρόγραμμα και σε εκείνο το σημείο η Τοπική Επιτροπή ζήτησε να διεξαχθούν στην Πάτρα μία αγωνιστική της Α1 και μία της Α2 κατηγορίας. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει σε αυτό, όπως και σε όσα θέματα απαιτούν τη συνδρομή και άλλων τομέων της ομοσπονδίας. Τέλος, αναλύθηκε από τον Παναγιώτη Τζόβολο όλη η παράπλευρη δραστηριότητα της Τ.Ε. για τη σεζόν 2014-2015 με τη διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων, τουρνουά για ανεξάρτητους και βετεράνους κ.α.

Μετά την Πάτρα ο Μανώλης Κολυμπάδης μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου σε συνάντηση με την Τοπική Επιτροπή τέθηκαν επί τάπητος μία σειρά από θέματα για το πινγκ πονγκ της Βόρειας Ελλάδας. Όσον αφορά στο κύριο με την έλλειψη προπονητή για το κλιμάκιο επιλέκτων αθλητών της πόλης συζητήθηκαν και οι (μόλις τρεις θυμίζουμε) υποψηφιότητες μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Η Τ.Ε. είπε ότι σε λίγο καιρό θα παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρώτον την εισήγησή της για τον προπονητή και δεύτερον τη νέα μορφή λειτουργίας του κλιμακίου. Υπογράμμισε ότι το κλιμάκιο θα στηρίζεται σε νέα βάση και δεν θα στοχεύει μόνο στην πρόοδο και την εξέλιξη των επιλέκτων, αλλά και σε καλύτερη επικοινωνία με τα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας και κατ’ επέκταση ποιοτικότερη συνεργασία. Πολλή συζήτηση έγινε και για οικονομικά θέματα, τα οποία βεβαίως απασχολούν και τη Θεσσαλονίκη.

Από κει και πέρα ο Μανώλης Κολυμπάδης έλυσε και στη συμπρωτεύουσα πολλές απορίες αναφορικά με τον νέο κανονισμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών και τέλος να σημειωθεί ότι και οι δύο Τοπικές Επιτροπές εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων Β΄Εθνικής. Θα ήθελαν για παράδειγμα, διαφορετική κατανομή, να μην είναι μόνο μία η κατηγορία σε τοπικό επίπεδο. Κι αυτό ωστόσο, είναι θέμα στο οποίο έχουν λόγο κι άλλοι τομείς της ομοσπονδίας.  

 

* Φωτό: Ο Μανώλης Κολυμπάδης σε επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Μάρτιο, διακρίνεται στην είσοδο του Μουσείου του μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας» της Χ.Α.Ν.Θ.. Μαζί του είναι η σύζυγός του Μαρία Νέζη-Κολυμπάδη, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός διευθυντής του σωματείου Χρήστος Τριγωνάς, ο διευθυντής του Αθλητικού Κέντρου και παλιός αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. Γιώργος Πετρίδης (δεξιά οι δυο τους) και ο πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου Γιωργής Μπουσβάρος (αριστερά).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ