Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη εμφάνιση για τέσσερις αθλητές το Σάββατο σε ξένα πρωταθλήματα

IMG 5601

IMG 5601Την παρουσία τους σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 Exarchou se_agonaαρχίζουν μεθαύριο τέσσερις Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες. Για έναν άνδρα και μία γυναίκα μάλιστα, αυτό το ξεκίνημα είναι ιδιαίτερο, αφού δοκιμάζουν πρώτη φορά στη διαδρομή τους την εμπειρία του εξωτερικού. Φορώντας κατ’ αρχάς, τη φανέλα της ίδιας ομάδας για τρίτη σερί χρονιά κάνουν τη φετινή πρεμιέρα τους η Φιλαρέτη Εξάρχου (φωτό δεξιά) στην 1η κατηγορία της Σουηδίας με τη φανέλα της Στόρφορς και ο Γιώργος Φραγκούλης με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν στην 3η κατηγορία της Γαλλίας. Επίσης, στα 21 του χρόνια ο διεθνής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (φωτό αριστερά) τεστάρει τις δυνάμεις του σε ξένο πρωτάθλημα παίζοντας επίσης με τα χρώματα της Μπαγιάρ Αρζεντάν, ενώ η 23χρονη Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, που είχε αγωνιστεί στις νεαρές ηλικίες με τα χρώματα των εθνικών ομάδων, παίρνει κι αυτή το βάπτισμα του πυρός με τη FVP Ρότερνταμ συνδυάζοντας σπουδές και πινγκ πονγκ καλού επιπέδου στην Ολλανδία. Την Κυριακή εξάλλου, συνεχίζει τους αγώνες του με τη Μπορούσια Ντίσελντορφ ο Παναγιώτης Γκιώνης με ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Σααρμπρίκεν για την 4η ημέρα της Μπουντεσίγκα (ζωντανά στο διαδίκτυο από το ttbl.de στις 16.00).

Στη Σουηδία η Στόρφορς θα επιδιώξει και φέτος καλό πλασάρισμα με μία σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της ν’ αφορά και την Ελλάδα, αφού τις προηγούμενες δύο σεζόν είχε στη σύνθεσή της και τη Μαρία Χριστοφοράκη. Τώρα συνεχίζει μόνο η Εξάρχου, η οποία το Σάββατο, στην έναρξη του πρωταθλήματος, θα έχει και την ευκαιρία να κάνει γερή πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Λισσαβώνας την άλλη εβδομάδα.  

Ο Φραγκούλης δεν χρησιμοποιήθηκε στην 1η αγωνιστική της 2ης κατηγορίας με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 στις 9 Σεπτεμβρίου κι ετοιμάζεται να κάνει μεθαύριο την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τη 2η ομάδα του κλαμπ στην 3η κατηγορία (National 1). Στην ίδια κατηγορία έδωσε κάποια ματς και πέρσι.

Η ελληνική παρουσία μεγάλωσε φέτος στο σωματείο του Αρζεντάν, καθώς πήγαν εκεί και ο Κωνσταντινόπουλος με τον Νταλιάνη. Ο πρώτος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη Γαλλία και κάνει προπονήσεις και αγωνιστικά τεστ με συμπαίκτες του, μέσα από τα οποία θα κρίνει το τεχνικό τιμ αν θα τον χρησιμοποιήσει στη National 1 ή τη National 2. Αυτό είναι κάτι που είχε συμφωνηθεί με τα παιδιά και ανάλογα τεστ θα κάνει προσεχώς και ο Νταλιάνης όταν θα πάει στη Γαλλία. Ο Κωνσταντινόπουλος πάντως, είτε στην 3η κατηγορία αποφασιστεί να παίξει αρχικά, είτε στην 4η, θα κάνει το ντεμπούτο του το Σάββατο ελπίζοντας γενικά σε αξιόλογες εμφανίσεις, που θα τον βοηθήσουν στην εξέλιξή του.

Η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου δεν θα είναι φέτος στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, βρίσκεται από τα τέλη Αυγούστου στην Ολλανδία και μεθαύριο θα κάνει ντεμπούτο εκτός συνόρων με τη FVP Ρότερνταμ. Από καιρό έχει ρίξει το βάρος στις σπουδές της κι εγκαταστάθηκε στην ολλανδική πόλη για να κάνει το μεταπτυχιακό της στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις, αλλά εκμεταλλεύεται και τη δυνατότητα που της δόθηκε ν’ αγωνιστεί σε διαφορετικό περιβάλλον και με πολλές δυνατές παίκτριες.

Οι προαναφερόμενοι αθλητές λοιπόν, είναι σε θέση εκκίνησης, αλλά ο Γκιώνης, που είχε αρχίσει πιο νωρίς απ’ όλους τη δράση στο εξωτερικό, επανέρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μπουντεσλίγκα. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών μεταβαίνει αύριο στο Ντίσελντορφ για να ενισχύσει τη Μπορούσια στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη συνοδοιπόρο στην κορυφή Σααρμπρίκεν. Οι δύο ομάδες έχουν τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και προπορεύονται με 6 βαθμούς. Η Μπορούσια θα παίξει για τρίτη φορά φέτος στην έδρα της και θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ και τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς. Ο αγώνας αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται απευθείας από το πρόγραμμα ttbl.de.

Τέλος, για το φετινό ξεκίνημά τους σε ξένα πρωταθλήματα, θα χρειαστεί να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα οι: Καλλίνικος Κρεάνγκα, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη, Τάσος Ρηνιώτης, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Γιώργος Νταλιάνης (ο Κρεάνγκα θυμίζουμε, δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα της γαλλικής ProA). Κανένα θετικό νέο εξάλλου, δεν υπάρχει με τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Κώστα Λαγογιάννη, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθεια να βρουν ομάδα στη Γαλλία μετά το γνωστό απρόοπτο με την Αμικάλ…   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Δύο παρουσίες στον 1ο γύρο του απλού είχε η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων, το οποίο διεξήχθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Στο ατομικό event, που εμφανίστηκε ξανά ύστερα από αρκετά χρόνια σε βαλκανικό επίπεδο και διοργάνωσε η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουλγαρίας, πήραν μέρος ο Νίκος Δούης, ο Ηλίας Βουτσινάς και ο Κώστας Δημητρακόπουλος. Όλοι αγωνίστηκαν στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 και οι δύο πρώτοι πέρασαν στο κυρίως ταμπλό. Ο Βουτσινάς πρώτευσε στο δικό του προκριματικό γκρουπ με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες και στο ταμπλό των «32» (που είχε 24 αθλητές και 8 bye) κάμφθηκε από Αλβανό αθλητή με 3-1 σετ. Ο Δούης σημείωσε μία νίκη και μία ήττα σε γκρουπ των τριών αθλητών και προκρίθηκε ως 2ος από τριπλή ισοβαθμία. Στον 1ο γύρο αποκλείστηκε από Βούλγαρο αθλητή με 3-1 σετ. Ο Δημητρακόπουλος είχε μία νίκη και δύο ήττες στον όμιλο κι αρκέστηκε στην 3η θέση, που τον άφησε εκτός ταμπλό.

Στο διπλό ο Δημητρακόπουλος αγωνίστηκε με τον Βουτσινά, ενώ ο Δούης σχημάτισε δίδυμο με τον Τούρκο Κεμάλ Ας. Τα προκριματικά περιλάμβαναν γκρουπ κι εκεί. Το ελληνικό ζευγάρι αποκλείστηκε από την επόμενη φάση με μία νίκη και δύο ήττες στο γκρουπ, ενώ το ελληνοτουρκικό υπέστη τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Οι συμμετοχές στις ηλικίες 50-59 έφτασαν τις 50, ενώ γενικά στο Πλόβντιβ αγωνίστηκαν 120 βετεράνοι, άνδρες και γυναίκες, από την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία και φυσικά τη Βουλγαρία.

 

* Οι φωτογραφίες των δύο διεθνών αθλητών από τον Βασίλη Καραουλάνη.

                                              

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ