Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έντονη συμμετοχή του πινγκ πονγκ στην ημερίδα της ΧΑΝΘ για το παρόν και το μέλλον των τμημάτων της

Έντονη παρουσία είχε η επιτραπέζια αντισφαίριση στην ημερίδα, που διοργάνωσε προχτές Σάββατο, η διεύθυνση αθλητισμού της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, με θέμα «Παρουσιάζουμε το παρόν …. Σχεδιάζουμε το μέλλον των ομάδων μας». Όχι μόνο επειδή το τμήμα του πινγκ πονγκ έχει πολύχρονη διαδρομή στο χώρο με εξαιρετική δουλειά στον πρωταθλητισμό, τις μικρές ηλικίες και τη μαζικοποίηση, αλλά και γιατί στην εκδήλωση προσκλήθηκε κι έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και παλιός αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. Μανώλης Κολυμπάδης. Η ημερίδα διήρκεσε μια ολόκληρη ημέρα και πήραν μέρος όλοι οι προπονητές, οι έφοροι και κάθε είδους συνεργάτες της Χ.Α.Ν.Θ. στις αθλητικές της δραστηριότητες. Παρέστησαν επίσης, γονείς παιδιών, που είναι ενταγμένα στα αθλητικά προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., παλαιοί αθλητές των ομάδων της, καθώς και τα επαγγελματικά της στελέχη όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Στην τελετή έναρξης της ημερίδας παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων οι πρώην υπουργοί Σπύρος Βούγιας και Σταύρος Καλαφάτης (πρώην αθλητές της ΧΑΝΘ στο μπάσκετ και το χάντμπολ αντίστοιχα), παλιές δόξες του σωματείου, όπως ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο Λάκης Τσάβας, ο Σωτήρης Νικολαΐδης, ο Διονύσης Ανανιάδης, ο Γιώργος Μουρατίδης, ο Κώστας και η Βασιλική Τσικίνα, ο παλιός προπονητής του τμήματος βόλεϊ Αντώνης Δούκας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, παλαιοί πρόεδροι του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. κ.α..

Ο Μανώλης Κολυμπάδης ήταν μέσα στις πέντε προσωπικότητες, που το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συνθέσουν το προεδρείο της ημερίδας. Στον χαιρετισμό του συνεχάρη αρχικά τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ «για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την άοκνη προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον αθλητικό τομέα της ΧΑΝΘ πόλο δράσης της πόλης και όχι μόνο», δήλωσε συγκινημένος για την πρόσκληση και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για την επίδραση, που είχε η οργάνωση, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. «Θα μου επιτρέψετε να πω στη ΧΑΝΘ, μέσω των σημερινών εκπροσώπων της, ένα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ. Μεγαλώνοντας στους κόλπους της με έκανε άνθρωπο, με έκανε σωστό πολίτη και δημιουργικό άνθρωπο, με θωράκισε και με κατέστησε ικανό να αντιμετωπίζω με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο της δυσκολίες της ζωής αποφεύγοντας πάντα τις καταστροφικές κακοτοπιές και τις μάστιγες της κάθε εποχής. Οφείλω πολλά στη Χ.Α.Ν.Θ., δεν το ξεχνώ και της είμαι ευγνώμων για αυτό. Το ίδιο πιστεύω ότι θα νιώθετε και όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ», τόνισε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αναφορικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση επισήμανε. «Στο άθλημα, που γνωρίζω, αγαπώ και εκπροσωπώ η ΧΑΝΘ είναι παρουσία σημαίνουσας και ιστορικής βαρύτητας. Κάθε στιγμή που ζούμε, το παρόν γίνεται ιστορία και το μέλλον γίνεται παρόν. Ο σχεδιασμός της εξέλιξης και της πορείας των ομάδων όλων των αθλημάτων είναι απαίτηση της εποχής. Δεν υπάρχει τομέας στον οποίο επιθυμούμε να εξελιχθούμε , να διακριθούμε, να κατακτήσουμε χωρίς να καταστρώσουμε σχέδιο πορείας, χωρίς επιστημονική προσέγγιση των στόχων, χωρίς ενημέρωση, χωρίς ανταλλαγή απόψεων, χωρίς ρεαλιστική καταγραφή των δυνατοτήτων μας. Φυσικά κάθε επιλογή κρύβει ρίσκο αλλά είναι σημαντικό να έχουμε καταγράψει όσο περισσότερες απόψεις γίνεται για να καταστεί δυνατή η αναγνώριση των ρευμάτων και των δυνατοτήτων μας».

Σε άλλο σημείο ο Μανώλης Κολυμπάδης υπογράμμισε την ανάγκη να λαμβάνουν όλοι σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα τέτοιων ημερίδων και συμπλήρωσε: «Ας τολμήσουμε να διαψεύσουμε τον μεγάλο μας Γιώργο Σεφέρη που μίλησε για την Ελλάδα, τη χώρα των παράλληλων μονολόγων.

Η εποχή μας είναι δύσκολη, η ζωή όμως δεν σταματά και ο αθλητισμός είναι ζωή. Είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι η μόνη ή η πρώτη φορά που περνάμε συμπληγάδες. Ας δουλέψουμε με επίγνωση των δυσκολιών, ας διδαχθούμε επιτέλους από την ιστορία μας αλλά ας αφήσουμε την ελπίδα αλώβητη. Εξάλλου ο Ηράκλειτος ισχυριζόταν πως «Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει» δηλαδή «αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις*».

Καλή επιτυχία, συγχαρητήρια και πάλι για την ημερίδα αυτή, την οποία σεις, όλοι οι συμμετέχοντες, μπορείτε να την κάνετε χρήσιμο εργαλείο».

Οι θεματικές ομάδες εργασίας συνεδρίασαν όλη την ημέρα για να καταλήξουν σε συμπεράσματα και το απόγευμα έγινε η τελετή λήξης της ημερίδας, στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΧΑΝΘ Γιάννης Ηλιάδης, καθώς και οι ομάδες, οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2011 και 2012.

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Αρκετά χιλιόμετρα πιο κάτω από τη Θεσσαλονίκη , στη Λάρισα, έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Μαΐου μία αγωνιστική δραστηριότητα με ξεχωριστή σημασία. Διοργανώθηκαν με επιτυχία οι πρώτοι σχολικοί αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης μαθητών Γυμνασίου για όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας. Υπεύθυνο στο οργανωτικό κομμάτι ήταν το γραφείο Φυσικής Αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο Δύναμη.

Στο τουρνουά πήραν μέρος 42 μαθητές, εκ των οποίων 36 αγόρια και 8 κορίτσια από Γυμνάσια της Λάρισας, της Αγιάς και του Τυρνάβου. Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Ζησόπουλος από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, τη 2η ο Κόρακας, επίσης από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας , ενώ στην 3η θέση βρέθηκαν ο Ταουσάνης και ο Θεοχάρης από το Γυμνάσιο Τυρνάβου.

Στα κορίτσια πήρε την πρωτιά η Μαλαχτάρη από το Γυμνάσιο Αγιάς, η οποία είναι αθλήτρια του Α.Σ. Δύναμη Λάρισας και βαθμολογημένη στον πίνακα αξιολόγησης της ομοσπονδίας της Ε.Φ.Ο.ΕπΑ. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ζιώγα και την 3η θέση η Καραλή, αμφότερες από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το γραφείο Φυσικής Αγωγής βοηθάει στην ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον νομό Λάρισας, καθώς θέλει να στηρίζει προσπάθειες για την ανάδειξη αθλημάτων, που δεν είναι τόσο προβεβλημένα.

* Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το 20ο Διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Επίσης, έγινε το 1ο συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Προπονητικής μαζί με τις αρχαιρεσίες για την σύσταση της εταιρίας. Στα πλαίσια του συμποσίου ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Πάτρας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης παρουσίασε τη μελέτη «Reliability Evaluation of Table Tennis Specific Battery Test in competitive level athletes». Η μελέτη αφορά στην αξιόπιστη αξιολόγηση αθλητών ανταγωνιστικού επιπέδου στην επιτραπέζια αντισφαίριση μέσα από ειδικά τεστ και πραγματοποιήθηκε μαζί με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ