Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στα …θρανία από αύριο για τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας

IMG 5565

IMG 5565Με την έναρξη της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας ήρθε η στιγμή για την κάλυψη μίας μεγάλης ανάγκης στην επιτραπέζια αντισφαίριση, για την τακτοποίηση μίας σοβαρής εκκρεμότητας πολλών χρόνων. Η σημαντικότατη αυτή δραστηριότητα αρχίζει αύριο το απόγευμα, ταυτόχρονα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας». Θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και θα την παρακολουθήσουν 65 μαθητές (43 στην Αθήνα και 22 στη Θεσσαλονίκη). Η πραγματοποίηση της είναι και πάλι γεγονός έπειτα από 20 και πλέον χρόνια και προσβλέπει κύρια στο να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με όσους δεν έχουν άδεια ν’ ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή. Ν’ αποκτήσουν το δικαίωμα να προσφέρουν επίσημα τις υπηρεσίες τους σε σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τα τελευταία να µπορέσουν να έχουν επαρκή προσφορά προπονητικών υπηρεσιών από άτοµα που πληρούν τις προβλεπόµενες προϋποθέσεις. «Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας. Περνώντας τη σχολή να νομιμοποιηθούν όλοι αυτοί που δουλεύουν χρόνια σαν προπονητές και ν’ αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος ώστε να είναι νομικά καλυμμένοι», τόνισε η διευθύντρια της σχολής και γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού (φωτό).

Η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας υπογραμμίζει ότι τα μαθήματα θα βοηθήσουν όλους τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο άθλημα κι ας προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια τα προπονητικά σεμινάρια Γ΄, Β΄, αλλά και Α΄κατηγορίας της ομοσπονδίας. «Πέρα από την ανάγκη που προανέφερα, να έχουν στα χέρια τους μία άδεια όσοι αποφοιτήσουν, η σχολή σίγουρα θα προσφέρει επιμόρφωση και θ’ αποδειχτεί χρήσιμη σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, αλλά και σε όποιον άλλον θελήσει να την παρακολουθήσει. Και στα πρακτικά και στα θεωρητικά μαθήματα περιλαμβάνονται κομμάτια, τα οποία δεν είχαν γίνει στα σεμινάρια και άρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Αναφορά για παράδειγμα, στην άμυνα και το κομπίνα λάστιχο ή στις πρώτες βοήθειες και την εργοφυσιολογία, που είναι απαραίτητα. Ξεκινάμε με πολύ καλή διάθεση κι εύχομαι ό,τι καλύτερο», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Κατερίνα Σπανού.

Σε αυτό το πρώτο τριήμερο της σχολής η διευθύντρια θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης και παλιά …συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό Ιωάννα Μωραΐτου (Αν. προϊσταμένη σήμερα στη Δ/νση Υποστήριξης Άθλησης & Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού). Το πρόγραμμα και στις δύο πόλεις ανοίγει αύριο στις 17.00. Στην αίθουσα Β του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα (και όχι στην αίθουσα Ζ, καθώς έγινε αλλαγή) και στην πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. στο Αθλητικό Κέντρο του σωματείου «Μίμης Τσικίνας» στη Θεσσαλονίκη. Στο Σ.Ε.Φ. θα γίνουν το Σαββατοκύριακο μαθήματα και στο ομοσπονδιακό προπονητήριο. Θυμίζουμε ότι αυτές τις τρεις ημέρες θα διδάξουν η Στέλλα Νικολουδάκη (κανονισμοί, οργάνωση, ιστορία αθλήματος κλπ) και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (λαβή, βασικές στάσεις, μετακινήσεις) στην Αθήνα, ο Μιχάλης Κατσικαδέλης (εργοφυσιολογία) και ο Γιάννης Σταύρου (λαβή, βασικές στάσεις, μετακινήσεις) στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά θα υλοποιηθούν 130 ώρες διδακτικές ώρες πρακτικών και 60 θεωρητικών μαθημάτων. Τα µαθήµατα θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και το νέο ωρολόγιο πρόγραµµα θ’ αναρτηθεί εντός των ηµερών στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.π.Α.(httf.gr). Για τους ενδιαφερόμενους η τελευταία ανακοίνωση για τη σχολή είναι το πρακτικό επιτροπής νούμερο 3 και αναρτήθηκε σήμερα στο σάιτ.

 

* Η Κατερίνα Σπανού στη γραμματεία αγώνων σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη.                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ