Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανάξια φιναλίστ η Ανζέ, που έχασε 3-0 στον δεύτερο τελικό του E.T.T.U. Cup ανδρών

Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η εντυπωσιακή πορεία της Ανζέ και του Παναγιώτη Γκιώνη στο φετινό Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ πανηγύρισε, όπως αναμενόταν, με μία ακόμα νίκη εντός έδρας (3-0), την κατάκτηση του τροπαίου, όμως η Ανζέ ήταν πανάξια φιναλίστ με αξιόλογη απόδοση και στα δύο παιχνίδια. Το γαλλικό κλαμπ πήγε απρόσμενα καλά, με βάση τη σύνθεσή του, στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, ενώ ο 32άχρονος πρωταθλητής μας έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προσπάθειας με μία σειρά από σπουδαίες νίκες. Επιπλέον, ο Γκιώνης έγινε ο πρώτος γηγενής Έλληνας αθλητής, που μετείχε σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και γι’ άλλη μία φορά διαφήμισε θαυμάσια την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας.

Ο αγώνας στο Ντίσελντορφ αποτέλεσε τη ρεβάνς στη νίκη της Μπορούσια με 3-1 στο Ανζέ στις 5 Μαΐου. Ουσιαστικά, ο δεύτερος τελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, μάλιστα η πανίσχυρη γερμανική ομάδα, που τα τρία προηγούμενα χρόνια αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Τσάμπιονς Λιγκ, παρέταξε ξανά τη βασική τριάδα της (4ος παίκτης ο Ούγγρος Γιάνος Γιάκαμπ). Ο Γκιώνης βρήκε και πάλι απέναντί του τον δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Πάτρικ Μπάουμ. Αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ όταν πριν από 15 ημέρες είχε επικρατήσει με 3-2. Τότε βέβαια, πραγματοποίησε (όπως και ο ίδιος είχε τονίσει) μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του κι αυτό δεν είναι απλό να το επαναλάβεις κόντρα σε κορυφαίους αθλητές. Είχε ορισμένα καλά διαστήματα, ειδικά στο 3ο σετ όταν προηγήθηκε 7-4, πάλεψε, όμως ο Μπάουμ ήταν πολύ δυνατός και πιο έτοιμος στην τακτική συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο τελικό του E.T.T.U. Cup η Ανζέ χρησιμοποίησε τον Γάλλο Μπροσιέ στη θέση του βασικού Μαρτίνεζ, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Τσέχος Σίμονσικ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού:

Τίμο Μπολ-Μπένζαμιν Μπροσιέ 3-0 (11-4, 11-6, 11-5)

Πάτρικ Μπάουμ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-6, 11-3, 12-10)

Κριστιάν Σους-Γιόζεφ Σίμονσικ 3-2 (7-11, 11-9, 11-7, 10-12, 14-12)

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΠΕΡΑ

Με τους αγώνες των κοριτσιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το 8ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Πήραν μέρος 14 κορασίδες, 23 παγκορασίδες ηλικίας 10 έως 12 ετών και ακόμα 6 παγκορασίδες ηλικίας μέχρι 9 ετών. Επίσης, επειδή υπήρχε το χρονικό περιθώριο έγιναν και αγώνες “παρηγοριάς’ στις κορασίδες και στη μεγάλη κατηγορία των παγκορασίδων, όπου ήταν και περισσότερες οι συμμετοχές.

Στη μικρή κατηγορία των παγκορασίδων αναδείχτηκε νικήτρια η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου του Πέρα Αθηνών. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου. Στη μεγάλη κατηγορία των παγκορασίδων πρώτευσε η Ελισάβετ Τέρπου του Διόνυσου. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ την αντίσταση της Έλλης Φίσερ. Στις κορασίδες πήρε το χρυσό μετάλλιο η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, που πριν από λίγες εβδομάδες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Η Πατρινιά αθλήτρια του Πέρα 2005 επιβλήθηκε στον τελικό με 3-0 σετ της Παναγιώτας Ανδριανού.

Όλες οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Κορασίδες: 1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Πέρα 2005) 2. Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμών Σαλαμίνας) 3. Ελένη Σοφρά (Τελαμών Σαλαμίνας), Κριστίν Σεβνταγιάν (ΑΟ Καρέα)

Παγκορασίδες 10-12 ετών: 1. Ελισάβετ Τέρπου (ΑΟ Διόνυσου) 2. Έλλη Φίσερ (Άρης 2006) 3. Χριστίνα Αθανασοπούλου (Φοίνικες Πάτρας), Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός)

Παγκορασίδες έως 9 ετών: 1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου  (Πέρα Αθηνών) 2. Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου (Πέρα Αθηνών) 3. Ιωάννα Μαδέση (Ηράκλειο 2001), Λυδία Ισαμπάλογλου (Άρης Βούλας)       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ