Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ευρωπαϊκή πρόκριση με πρωτιά στον όμιλο για τη Νορμπέλο της Παπαδάκη

P6110502

P6110502Την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση (E.T.T.U. Cup) πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Κατάφερε κιόλας να περάσει ως νικήτρια του ομίλου της ευνοημένη από τριπλή ισοβαθμία. Πήρε μέρος στο 4ο γκρουπ, το οποίο έγινε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας με οικοδέσποινα τη Λέκα Ένεα, σημείωσε τρεις νίκες και μία ήττα και στην ισοβαθμία είχε θετικό συντελεστή +1. Μεγάλη γι’ άλλη μια φορά ήταν και η συμβολή της Ελληνίδας διεθνούς, η οποία γνώρισε μόνο μία ήττα. Είχε μάλιστα, ακόμα πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σειρά αγώνων, διότι απουσίασε η πρώτη παίκτρια της ομάδας η Ιταλίδα Στεφάνοβα. Η επόμενη φάση του E.T.T.U. Cup θα διεξαχθεί στο διάστημα 3 με 5 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει νέα γκρουπ.

Πέρσι η δευτεραθλήτρια Ιταλίας είχε προχωρήσει μέχρι τον 3ο γύρο της διοργάνωσης και τώρα, στην Ισπανία, ήταν από τα φαβορί για την πρόκριση έστω και χωρίς τη Στεφάνοβα. Το πρωί του Σαββάτου έκανε θετική πρεμιέρα κόντρα στη Μανταλένα από την Πορτογαλία με σκορ 3-1. Η Παπαδάκη τοποθετήθηκε πρώτη παίκτρια και πέτυχε δύο νίκες. Αρχικά εναντίον της Λεϊλά Ολιβέιρα με 3-2 σετ, και μετά απέναντι στην Κινέζα Λι Γιάο με 3-1. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Νορμπέλο είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον Α.Σ. Πολεμίδια από την Κύπρο κι επιβλήθηκε με 3-0 (η πρωταθλήτριά μας ξεπέρασε με 3-0 σετ την Άντρια Μίκαελ).

Το πρωί της Κυριακής αντιμετώπισε τη Φόκους ΒΤΚ από τη Νορβηγία. Με νέα καλή εμφάνιση ήρθε άλλη μία νίκη με 3-0. Η Παπαδάκη έκαμψε με 3-0 σετ την Άνα Γκρούτλε. Στο κλείσιμο του γκρουπ η Παπαδάκη και οι συμπαίκτριές της κάμφθηκαν με 3-2 από τη γηπεδούχο Λέκα Ένεα, όμως ουδόλως τους επηρέασε αυτή η ήττα. Προέκυψε τριπλή ισοβαθμία με Νορμπέλο, Λέκα Ένεα και Μανταλένα στους 7 βαθμούς και μέτρησαν τα επί μέρους ματς από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί υπερίσχυσε η ομάδα από τη Σαρδηνία με 5 παιχνίδια υπέρ και 4 κατά. Τη 2η θέση, που επίσης έδωσε πρόκριση κατέκτησε η Μανταλένα με 4-4 κι έμεινε έξω ως 3η η Λέκα Ένεα με συντελεστή -1 (4-5).

Στην τελευταία αναμέτρηση η Παπαδάκη παίζοντας ξανά στη θέση 1 της ομάδας της έχασε αρχικά από την Κινέζα Ζανγκ Γιν με 3-1 σετ και στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι επιβλήθηκε της Ιωάννας Γκέμεζ από τη Ρουμανία με 3-0. Στο E.T.T.U. Cupη 25χρονη αριστερόχειρας έδωσε τους πρώτους φετινούς αγώνες της με τη Νορμπέλο, στην οποία βρίσκεται για 3η χρονιά. Είχε την ευκαιρία για καλά τεστ και καθώς προηγήθηκε η συμμετοχή της στο διεθνές όπεν της Τσεχίας είναι σημαντικό, που έχει παιχνίδια στα χέρια της στην προετοιμασία για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας.  

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΓΚΙΩΝΗ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ

Στο μεταξύ, την πρώτη του ήττα με τη φανέλα της Μπορούσια Ντίσελντορφ γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Παναγιώτης Γκιώνης. Η ομάδα του πάντως, διπλασίασε τις νίκες της στη Μπουντεσλίγκα κι επικράτησε πολύ δύσκολα 3-1 εκτός έδρας της Γκρενζάου για τη 2η αγωνιστική. Ο Έλληνας πρωταθλητής τοποθετήθηκε στη θέση 3 (όπως και πριν από τρεις ημέρες στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπογκόρια) και αντιμετώπισε τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ. Ο Σκανδιναβός δευτεραθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών το 2010 απέδειξε ότι είναι πολύ ικανός απέναντι στην άμυνα και τελικά ο Γκιώνης κάμφθηκε με 3-2 σετ (12-10, 8-11, 8-11, 11-5, 10-12). Η Μπορούσια παρατάχθηκε με την ίδια τριάδα, ο Τίμο Μπολ πέτυχε δύο νίκες (3-1 σετ τον Ιάπωνα Μασάκι Γιοσίντα και 3-2 τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα) και ο Πάτρικ Φρανζίσκα μία (3-2 τον Γκάσινα από 0-2 πίσω…).  

* Αύριο κάνουν πρεμιέρα τα πρωταθλήματα της Α΄και της Β΄εθνικής κατηγορίας της Γαλλίας στα οποία, ως γνωστόν, υπάρχει και ελληνική παρουσία. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης εξακολουθούν να είναι χωρίς ομάδα εκεί μετά την ξαφνική απόσυρση της Αμικάλ από την Pro B.

* Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, όπου μετέχουν και οι ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα. Στο γκρουπ Α η ρωσική Όρενμπουργκ κατέβαλλε στην έδρα της την πολωνική Ολίμπια Γκρούντιαζ και η κάτοχος του τίτλου Ποντουάζ Σερζί στη Γαλλία τη Ρόσκιλντε από τη Δανία με 3-0. Στο γκρουπ Β η αυστριακή Νιντερόστεριχ συνέτριψε με 3-0 τη φιναλίστ του 2013 Σαρτρ μέσα στη Γαλλία και η Βέρντερ Βρέμης στην έδρα της τη σουηδική Έσλοβ με 3-1. Στο γκρουπ C η ρωσική UMMC νίκησε εντός έδρας 3-1 τη γαλλική Ανζέ (ομάδα του Γκιώνη θυμίζουμε μέχρι τον περασμένο Ιούνιο), όπως με το ίδιο σκορ και η Σααρμπρίκεν στη Γερμανία την τσεχική Στεν Οστρόφ.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ