Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατή εκκίνηση στη σεζόν με τις 157 συμμετοχές στο αναπτυξιακό της Ελευσίνας

Elefsina 2014_pagorasides

Elefsina 2014_pagorasides«Καλή αγωνιστική χρονιά» με όμορφα παιχνίδια και ωφέλιμο για όλους συναγωνισμό είπαν αυτό το Σαββατοκύριακο μέσα από τα «Ελευσίνια» 157 αθλητές και αθλήτριες των μικρών ηλικιών. Το 3ο ανοιχτό πρωτάθλημα του Γ.Α.Σ. Ελευσίς έκανε ρεκόρ συμμετοχών (133  το προηγούμενο από το 2013), οργανώθηκε άψογα άλλη μία χρονιά με τη συμβολή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι αποτέλεσε τη …δυνατή εκκίνηση στα αναπτυξιακά τουρνουά, αλλά και γενικά στο καλεντάρι της σεζόν 2014-2015. Το Σάββατο έγιναν οι κατηγορίες των εφήβων, των παίδων και των νεανίδων και σήμερα έπαιξαν οι κορασίδες, οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες. Η φωτό είναι από την απονομή στις νικήτριες της κατηγορίας παγκορασίδων.

Στο εναρκτήριο φετινό όπεν των μικρών από τα συνολικά 15 της ομοσπονδίας, καταγράφηκαν μόλις δέκα απουσίες σε σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής. Πήραν μέρος 28 έφηβοι, 14 νεάνιδες, 36 παίδες, 23 κορασίδες, 30 παμπαίδες και 26 παγκορασίδες. Εκτός από την Αττική έδωσαν το «παρών» αθλητές από σωματεία της Πάτρας, της Καβάλας, της Φλώρινας, των Χανίων, της Αλεξανδρούπολης, της Βέροιας, της Κορινθίας και της Ναυπάκτου. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για αγώνες διαβάθμισης, ωστόσο έγιναν ταμπλό της «παρηγοριάς» για όσους αποκλείονταν στα γκρουπ.

Στην πρώτη ημέρα του τουρνουά το σάιτ Sportsland είχε live streaming από την αρχή έως το τέλος του προγράμματος και οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις, πέρα από αυτές των ημιτελικών και των τελικών, όπως για παράδειγμα τον αγώνα του Σταματούρου με τον Σιαπκαρά στους νέους, που έληξε με σκορ 3-2 για τον πρώτο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε βίντεο παιχνίδια από την πολύωρη μετάδοση στο αρχείο του www.sportsland.gr. Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) «ανέβηκαν» πολύ γρήγορα μετά τη λήξη των δύο αγωνιστικών ημερών όλα τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι το κλειστό γυµναστήριο της Ελευσίνας προσφέρει πολύ καλές συνθήκες, καθώς είναι φτιαγμένο ειδικά για πινγκ πονγκ και όλα αυτά τα στοιχεία ανεβάζουν αναμφίβολα το πρεστίζ του θεσμού.

Στο πρώτο αναπτυξιακό της χρονιάς παρέστησαν από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης, η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, το μέλος και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Τσόπελας.

Στον τελικό των παίδων το 1ο φαβορί των αγώνων, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, δεν συνάντησε πίεση από τον Κωνσταντίνο Στάμου και επικράτησε με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-4). Γενικά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων δεν έχασε κανένα σετ σε όλη του τη διαδρομή μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Για τον 13χρονο φιναλίστ ήταν μεγάλη επιτυχία το ασημένιο, καθώς μάλιστα ήταν νούμερο 13 του αγωνίσματος! Στα ημιτελικά ο Σγουρόπουλος απέκλεισε τον Βασίλη Αντωνιάδη με 3-0 και ο Στάμου τον Ανδρέα Παμβουξόγλου με το ίδιο σκορ.

Στον τελικό των νεανίδων συναντήθηκαν δύο διακεκριμένες Πατρινές αθλήτριες: Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Έγινε αμφίρροπη και συναρπαστική αναμέτρηση με τη Χατζηλυγερούδη να επικρατεί 3-1 σετ (11-5, 9-11, 11-9, 11-6). Στην 4άδα η Χατζηλυγερούδη και η Παρίδη ήταν απόλυτα έτοιμες απέναντι στις Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Ελένη Σοφρά αντίστοιχα και νίκησαν 3-0 σετ.

Ο 15άχρονος Στράτος Δαμιανής έκλεψε την παράσταση στους εφήβους, καθώς έφτασε στο χρυσό μετάλλιο στην πρώτη του σεζόν στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Νίκο Αντωνιάδη, που τον Ιούλιο αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική νέων (13-11, 9-11, 12-10, 11-8). Επιπλέον, στα ημιτελικά και τα προημιτελικά απέκλεισε με 3-0 σετ τον Πάρι Ζώνιο και τον Ανδρέα Τσόπελα αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης ήταν μέλη των εθνικών ομάδων στη Ρίβα ντελ Γκάρντα! Στον δεύτερο ημιτελικό ο Αντωνιάδης επιβλήθηκε 3-0 του Μιχαηλίδη. 

Στις κορασίδες έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, η Έλλη Φίσερ και η Ελισάβετ Τέρπου. Έγινε γερή κόντρα και ανέδειξε νικήτρια τη Φίσερ με 3-2 σετ. Αμφότερες κατέβαλλαν με 3-1 σετ στα ημιτελικά την Ιωάννα Γερασιμάτου και την Αφροδίτη Αθανασοπούλου αντίστοιχα.

Στους παμπαίδες κατέκτησε την πρωτιά το νούμερο 2 του αγωνίσματος ο Νίκος Κορδαλής. Στον τελικό λύγισε με 3-1 σετ τον Γεράσιμο Πετρή, ο οποίος στην 4άδα έκανε την έκπληξη κι άφησε εκτός τελικού το 1ο φαβορί τον Παναγιώτη Αδριανό! Σε αυτούς τους δύο τελικούς το γραφείο Τύπου δεν βρήκε έγκαιρα τα σετ. Στον άλλο ημιτελικό ο Κορδαλής απέκλεισε τον Βαχάν Σεβνταγιάν.

Στις παγκορασίδες τέλος, κυριάρχησε το νούμερο 1 φαβορί, η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Η 11χρονη αθλήτρια νίκησε τη συνομήλική της Δέσποινα Μυτακίδου με 3-0 σετ (12-10, 11-6, 11-7). Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τη Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη με 3-0 σετ, ενώ η Μυτακίδου τη Μαίρη Κουκουτού με 3-1.  

Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

-. Ηλίας Μιχαηλίδης (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ανδρέας Παμβουξόγλου (Άρης Βούλας)

-. Αντωνιάδης Βασίλης (Α.Ο. Καρέα)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α Καβάλας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)  

-. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

-. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Νίκος Κορδαλής (Παράδεισος Αμαρουσίου)

2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

3. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

-. Παναγιώτης Αδριανός (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

-. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ