Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προσκλήθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Γκιώνης!

gio110

gio110Έναν ακόμα σημαντικό προσωπικό στόχο, μία ακόμα μεγάλη επιθυμία πραγματοποιεί ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης βρίσκεται στη λίστα των προσκληθέντων αθλητών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, που θα γίνει στο Ντίσελντορφ το τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου! Περίμενε ανυπόμονα τη σχετική ανακοίνωση μετά τη δημοσίευση του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου και τελικά θα έχει τη χαρά και την τιμή ν’ αγωνιστεί στη σπουδαία ετήσια διοργάνωση με wildcard! Πέρα από την υψηλή θέση του στο διεθνές rankinglist (νούμερο 21), η εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση στο διεθνές στερέωμα, οι διαδοχικές επιτυχίες του και το γεγονός ότι είναι κορυφαίος «αμυντικός», που προέρχεται από την Ευρώπη, μέτρησαν στο ν’ αποφασίσει η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος να του δώσει τη μοναδική κάρτα ελευθέρας! Θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θεσμός στον οποίο έχει διακριθεί ιδιαίτερα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με καλύτερο σημείο αναφοράς τα δύο ασημένια μετάλλια το 2003 και το 2004!  

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσκαλούνται 20 αθλητές απ’ όλες τις ηπείρους. Τα κριτήρια είναι οι υψηλές θέσεις στα ατομικά Κύπελλα των ηπείρων, δηλαδή το AsianCup, το EuropeCup(στο οποίο επίσης αγωνίστηκε μέσα στο έτος ο Γκιώνης), το NorthAmericaCup, το LatinAmericaCup, το AfricanCupκαι το OceaniaCup(από τις τέσσερις τελευταίες προσκαλείται μόνο ο νικητής), ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μία κάρτα ελευθέρας. Είναι ατομικό event, έχει κάθε χρόνο μεγάλη προβολή και υψηλό οικονομικό κίνητρο. Ο Γκιώνης που πριν από λίγο καιρό έμαθε ότι θ’ αγωνιστεί και στη συνάντηση των μικτών ομάδων Ευρώπης και Ασίας, θα παίξει και σε γνώριμο πλέον έδαφος, αφού η νέα του ομάδα, η Μπορούσια, εδρεύει στο Ντίσελντορφ! Το τουρνουά έχει δύο στάδια και ο Έλληνας πρωταθλητής θα παίξει από την αρχή στα γκρουπ, που θα έχουν τον χαρακτήρα προκριματικών. Οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν πρόκριση στο δεύτερο στάδιο, όπου απευθείας θα βρίσκονται οι 8 πρώτοι των seedingτης κλήρωσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που βλέπω το όνομά μου στην επιλογή ως wild card. Ευχαριστώ την I.T.T.F. γι’ αυτή την τιμή. Νιώθω ενθουσιασμό για την πρόσκληση να συμμετάσχω σε τόσο σημαντική εκδήλωση και είμαι διπλά ευτυχής γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στην πόλη της νέας μου ομάδας, στο Ντίσελντορφ», δήλωσε ο Γκιώνης στην προσωπική του ιστοσελίδα.   

Ολόκληρη η λίστα των 20 αθλητών που προσκλήθηκαν:

Ζανγκ Τζικέ (Κίνα)

Αρούνα Κουάντρι (Νιγηρία)

Μα Λονγκ (Κίνα)

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

Κάζουο Ματσουμότο (Βραζιλία)

Τζα Κανάκ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)

Γουίλιαμ Χένζελ (Αυστραλία)

Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία)

Μίκαελ Μέιζ (Δανία)

Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

Τσεν Τσίεν Αν (Κινεζική Ταϊπέι)

Κιμ Μιν Σέοκ (Κορέα)

Σαράθ Καμάλ Ατσάντα (Ινδία)

Τσουάν Τσι Γιουάν (Κινεζική Ταϊπέι)

Κέντα Ματσουντάιρα (Ιαπωνία)

Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ)

Αντριέν Ματενέ (Γαλλία)

Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία)

Τίμο Μπολ (Γερμανία)

Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ