Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 25 ομάδες την Κυριακή η 1η φιλική συνάντηση ομαδικού βετεράνων

Nikopoulos-Gavriil Pane_2014

Nikopoulos-Gavriil Pane_2014Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει παρουσία στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού βετεράνων, που ολοκληρώνεται αύριο στην Αλμερία της Ισπανίας, ωστόσο προετοιμάστηκε καλά για το δικό της παρόμοιο εγχείρημα και …παρουσιάζει αύριο την 1η φιλική συνάντηση ομαδικού βετεράνων και ανεξαρτήτων! Η ιδέα και η διοργάνωση ανήκει στον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο οποίος σκέφτηκε να προχωρήσει σε αυτό το event έχοντας σαν μπούσουλα το πρωτάθλημα στην ισπανική πόλη. Το διεξάγει αύριο Κυριακή στην αίθουσα πινγκ πονγκ του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και με μοναδικό κριτήριο τον ηλικιακό διαχωρισμό.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 09.30 και θα είναι οι πρώτοι στη σεζόν για τους βετεράνους και τους ανεξάρτητους. Πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 25 ομάδες και χωρίζονται τελικά σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Στη 18-39, στη 40-49 και στην 50+ (είχε προκηρυχθεί και η 60+). Η κάθε ομάδα αποτελείται από 3 αθλητές. Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν μόνο πέντε ομάδες και γι’ αυτό αποφασίστηκε ν’ αγωνιστούν σ’ έναν όμιλο, με το σύστημα ένας προς όλους και με το κάθε ματς να τελειώνει υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στα τρία νικηφόρα παιχνίδια.

Στις κατηγορίες 40-49 και 50+ σχηματίστηκαν 4 όμιλοι των τριών και 2 των τεσσάρων ομάδων αντίστοιχα και η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει νοκ άουτ ματς. Εδώ το σύστημα διεξαγωγής θα έχει την εξής διαφορά. Στους ομίλους ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από τρία παιχνίδια και ανάλογα με το σκορ 2-1 ή 3-0 οι αντίπαλοι παίρνουν αντίστοιχους βαθμούς. Στη φάση των νοκ άουτ αναδεικνύεται νικήτρια η ομάδα που φτάνει στις 3 νίκες (όπως γίνεται και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών), συνεπώς μπορούν να γίνουν έως και πέντε επί μέρους συναντήσεις. Εάν υπάρξει διαθέσιμος χρόνος θα διεξαχθούν αγώνες «παρηγοριάς» για όσες ομάδες περιοριστούν στην 3η θέση των γκρουπ.

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο διεξαγωγής του ομαδικού τουρνουά είναι και τα εξής: Με τη δήλωση συμμετοχής η κάθε ομάδα πέρα από ονομασία υποχρεώθηκε να ορίσει και τις θέσεις των αθλητών, όπως θα «στηθούν» στους αγώνες (1, 2 και 3) και αυτή η τοποθέτηση δεν μπορεί ν’ αλλάξει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσης, προβλέφθηκε η δυνατότητα συμμετοχής αθλητών από μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία σε ομάδα, η οποία μετέχει σε μικρότερη κατηγορία. Για παράδειγμα στην κατηγορία 40-49 ετών των βετεράνων μία ομάδα μπορεί να έχει στη σύνθεσή της ακόμα και δύο αθλητές άνω των 50 ετών. Απαγορεύτηκε όμως, να γίνει το αντίστροφο, δηλαδή ένας αθλητής ηλικίας 40-49 ετών να βρεθεί σε ομάδα δηλωμένη σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Το πρωί της Παρασκευής έγινε στα γραφεία του Άρη Βούλας η κλήρωση για την 1η φιλική συνάντηση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη δουν στην ιστοσελίδα του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. (pofepa.gr).

 

* Οι βετεράνοι ξανασμίγουν αύριο στη Βούλα και αρχίζουν την αγωνιστική περίοδο με μία νέα διοργάνωση. Η γενική φωτό είναι από την περσινή προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων για την Αττική.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ